GÜNDEME BAKIŞ- AK Parti Balçova İlçe Başkanı Berkan Yıldızhan ilçe ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldızhan, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’yı eleştirerek, ilçe için bir çalıştay yapılması çağrısında bulundu.

SEÇİMDEN ÖNCE VAATLERİNİZİ GÖREMEDİK
“Seçim sürecinde vaat edilen bir vizyon projesi göremedik” diyen Yıldızhan, “ Vaatler partililerin istihdam edilmesi için kadro açılan ve sosyal belediyecilik adı altında yürütülen projelerdi. Ancak gördük ki 5 aylık süreç içerisinde projelerle ilgili yapılan bir şey yok. Belediye’nin borçları 100 milyon TL’nin üzerinde, borçlanmaya karşı değiliz ama bu borcun karşılığında ne yaptınız, hangi sorunu çözdünüz. CHP belediyeciliği olarak Balçova için verdiğiniz hangi sözü tuttunuz. Yine hüsran, yine hayal kırıklığı, yine boş vaatler, ama artık bunlara Balçovalı vatandaşlarımız inanmamaktadır. Balçova da araç park edecek yer yok. Yıllardır müteahhitlerden otopark yapmayın parasını ödeyin diyerek otopark parası aldınız. Bu paralarla kaç tane otopark yaptınız. Bir kent meydanı yok, Balçova belediyesine ait doğru dürüst arazi ve mülk kalmadı. Ya satıldı ya da devredildi. Hala da devretmeye devam ediyorsunuz. Termal enerji ile ısınmayı yaygınlaştıracağız dediniz unuttunuz! İnciraltı Sahili’ni Balçova ile birleştireceğiz dediniz unuttunuz! İmar problemlerini çözeceğiz dediniz hala bir hareket yok” dedi.

BÜYÜKŞEHİRDEN MEDET UMAR HALDESİNİZ
Yıldızhan konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Ata caddesini tek yön yaptınız esnafımıza ve vatandaşımıza otopark imkanı yapmadığınız için, esnafımız ve vatandaşımız mecbur kalıp araçlarını dükkanlarının önlerine park etmek zorunda kalıyorlar. Vatandaş alışveriş yapmak için araba park edecek yer bulamıyor. Bunu çözmek çok mu zor? Parkmetre koyarak 20 dakika ücretsiz sonrası ücretli hale getirilse sorun çözülecek. Yıllık bütçenin için de bütün bu sorunların çözümü için ayırdığınız para bütçenin %2 si kadar. Bütün sokaklar delik deşik; hendek belediyeciliğinin değişik bir versiyonu mu diye düşünmeden edemiyor insan! Balçova’nın sorunlarının çözümü için Büyükşehir Belediyesinden medet umuyorsunuz. Üçkuyular -Narlıdere Metro hattında Balçova sınırları içerisinde 3 durak bulunuyor. Büyükşehir bu duraklardan iki tanesine katlı otopark yapacağım diyor, sizde kalkıp sanki siz yapıyormuşsunuz gibi müjde veriyorsunuz. Metro hattı dışındaki mahalleler ile ilgili otopark sorunlarını nasıl çözeceksiniz.”

İŞSİZ BALÇOVA
Balçova’daki işsizlik sorununa dikkat çeken Yıldızhan, “Balçova’da sanayi yok, ama Allah’ın bahşettiği Turizm potansiyeli inanılmaz olanaklar sağlıyor. Turizm yatırımlarının yapılması için ne gibi çalışmalar yaptınız. Balçovalı gençlere iş lazım aş lazım, ev kadınlarımıza mesleki kurslar açıp ürettiklerini satmaları için yardım ediyorsunuz güzel bir çalışma doğru olan her şeyin biz de arkasındayız ve destekçisiyiz. Ama bu yeterli mi, Tabi ki değil. Daha vizyoner daha büyük planlamalar yapmanız gerekiyor. Her taraf AVM doldu, kaç Balçovalı çocuğumuz buralarda çalışıyor. AVM’ler ile ilgili ne tedbirler aldınız, AVM’ler yüzünden esnaf kan ağlıyor. Esnafın satışlarını arttıracak tedbirleri bir an önce almalısınız” dedi.

ESKİYEN BİNALAR
Yıldızhan, “Sayın Başkan Balçova’da ki binaların yaş ortalaması 40’ı geçti. Kentsel dönüşüme ihtiyaç var ama siz bahanelere sığınmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz. Ada bazında imar artışı vererek Balçovalılar için kentsel dönüşümün önünü açabilirsiniz. Hiçbir şey yapmayacaksanız en azından sektör temsilcilerinin ve vatandaşların katılacağı bir çalıştay düzenleyin. Sizin için önemli olan Balçova’nın sorunları değil, siz televizyon programlarında ve beyanatlarınızda “Belediye olarak Semt evleri açtık ve kadınlarımızı semt evlerinde topladık. Burada toplanan kadınlarımız partimize üye oldu, partiye üye olanların sayısı arttı’’ diyerek sosyal belediyecilik adı altında nasıl belediye faaliyetlerini partiye üye kaydetmede kullanacağınız ile ilgileniyorsunuz” diye konuştu.

CHP’Lİ İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ BELEDİYEDE ÇALIŞIYOR
Çalkaya’ya, CHP il ve ilçe yönetiminde yer alan kaç personeliniz var?” sorusunu soran Yıldızhan, “CHP il yöneticisi Derya Aksu belediyemiz de hangi görevde çalışıyor? Parti toplantıları ve seçim faaliyetlerine nasıl katılıyor merak ediyoruz. Bir yandan borç yapacaksınız biryandan eşi zaten belediyemizde çalışan bu CHP il yöneticisini de belediyede çalıştıracaksınız. Buda yetmemiş olacak ki şimdi de CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun’un referansıyla Büşra Poyraz’ın Belediye’de işe başladığını öğreniyoruz. Son dönemde eş dost, hısım akraba kayırmacılığının başını alıp gittiği CHP belediyecilik anlayışına Balçova Belediyesini de dahil eden Başkan Çalkaya’ya adalet terazisinin bir gün mutlaka çalışacağını hatırlatmak isterim. Verdiğiniz sözlerin tüm Balçovalılar adına takipçisi olacağız. AK Parti olarak Balçova ve Balçovalıların yararına yaptığınız her işte size destek olacak aleyhine olan yanlış işlerde ise karşı çıkacağız” dedi.