GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) kentte arıza nedeniyle 60 saat boyunca belirli saatlerde Buca, Gaziemir ve Karabağlar’da su kesintisi yaşanacağını bildirdi. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, kesintilere sert tepki gösterdi.  

TATMİN EDEN BİR AÇIKLAMA YOK
Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Sürekli, “İzmir'in hayat damarı kalmayacak. İZSU idaresi, yine eline yüzüne bulaştırdı. Yine bir hezimete imza attı. Buca, Karabağlar ve Gaziemir'deki; İzmir'in neredeyse dörtte bir nüfusunun yaşadığı ilçelerimiz neredeyse 3 gün susuz bırakıldı. Vatandaşın haberi yok! Tatmin eden bir açıklama yok! Tedbir zaten yok! Koskoca bir Büyükşehir Belediyesi ve en büyük bütçelerden birine sahip İZSU İdaresi; böyle hayati ve temel bir meselenin altından kalkamayacaksa ne işe yarar? CHP'li zihniyet, İzmir'e suyu ve su dağıtımını lüks görüyor olmalı” diye konuştu.

GERÇEKTEN İÇLER ACISI…
Gaziemir Başkanı Halil Arda ile ilçe örgütü arasında yaşanan tartışmalara da değinen Sürekli, “Bakım, onarım gibi iş süreçleri hakgetire; vatandaştan özür dilemek zaten hiç harçları olmadı. İzmir'i sel götürüyor, musluklardan su akmıyor! Onlarsa; tıpkı Gaziemir kongresindeki gibi ancak birbirlerini yiyor, suçluyor. İzmir'in su meselesi arap saçına dönerken; suyu kesilmiş Gaziemir'de de belediye başkanının kendi teşkilatıyla kapışması boy gösteriyor” dedi.  CHP'li Gaziemir Belediye Başkanı'nın sözleri gerçekten vahim. "İzmir'in su çilesini" düşünmeyenler; " İlçemizde çok sorun yaşıyoruz ve yalnız bırakılıyorum." diyen kendi belediye başkanını da isyan noktasına getirmiş. Yetersizliklerini, iş bilmezliklerini birbirlerinin yüzüne vurur hale geldiler. Gerçekten içler acısı..." diye konuştu.

YILLARDIR MAĞDUR EDEBİYATI YAPIP…
CHP’li belediyelerin yılladır mağdur edebiyatı yaptığını kaydeden Sürekli, “Sonuçta; mağdur yine İzmirli. Yeni yılın ilk ayı vatandaşın eline tutuşturacakları zamlı su faturaları bir yandan, üç ilçenin susuzluğu bir yandan; yağmurla gelen sel baskını, su basmaları rezaleti diğer yandan. Alt yapı kan ağlıyor. Bu yükü ne İzmir kaldırır ne de İzmir halkı. Salon etkinliklerinde şov yapan, konuştuğunda süslü sözlerle yeri göğü inleten İzmir Büyükşehir Belediyesi; yakında İzmir'de hayat damarı bırakmayacak.  İzmirlinin isyanı giderek büyüyor ve ne yazık ki eleştirilere kör, sağır ve dilsizler! Yıllardır mağdur edebiyatı yapıp, okunu bize çeviren CHP'li yerel idare; sorumlusu olduğu en temel hizmette yine sınıfta kaldı. Sözün fazlasını İzmirli hemşerilerimize bırakıyoruz!” dedi.


...