Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, saha çalışmalarını GÜNDEME BAKIŞ’a anlattı. Seçim zamanları dışında yapılan vatandaş temaslarının, seçim zamanlarında yapılan temaslara nazaran çok daha kıymetli olduğunu vurgulayan Sürekli, ziyaretlerin samimi bir atmosferde gerçekleştiğini belirtti. Başkan Sürekli, “Çalışmalarımız çok güzel gidiyor. Seçime belli bir süre kalana kadar da çalışmalarımıza bu tempoda devam edeceğiz. Çünkü AK Parti’nin çalışma felsefesi gereği; seçim biter, ertesi gün gelecek seçim dönemine kadar, yaklaşık 4.5 yıl bu çalışmalar sürer. ‘Seçim dönemine kadar’ diyorum çünkü seçim döneminde sadece seçim kampanyası yapılır. Biz de çalışmalarımızı bu kapsamda yapıyoruz. 27 Haziran 2019’da başladık. Yani İstanbul seçimlerinden 4 gün sonra alan çalışmalarımızı, vefa ziyaretleriyle başlattık. Vefa ziyaretleri aralıksız, eksiksiz devam ediyor. Karınca modeli devam ediyor. 30 ilçede eş zamanlı programlarımız devam ediyor. Bunun yanı sıra mahalle yönetim kurulu oluşturma ve toplantıları, sandık yönetim kurulu oluşturma ve toplantıları, mahalle danışma meclislerimiz de hız kesmeden devam ediyor. Sivil toplum ziyaretleri, esnaf ziyaretleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Bunlar bizim seçim dönemleri dışında yürüttüğümü rutinimiz. Vatandaşa gittiğimizde, vatandaş çok memnun oluyor. Seçim döneminde yapılan çalışmalar sadece teknik çalışmalar olarak kalmalı. Vatandaş ara dönemde yapılan çalışmaları tercih ediyor. Çünkü samimiyet var. Seçim döneminde ‘oy istemeye gidiyorsunuz’ algısı oluşuyor ama şimdi vatandaşla direkt temas kuruyorsunuz” dedi.  

“ŞİKAYETLER AĞIRLIKLI OLARAK YEREL YÖNETİMLERDEN” 

Yapılan ziyaretler kapsamında alınan şikayetleri değerlendiren İl Başkanı Sürekli, “Samimiyetle söylüyorum, yaptığımız ziyaretlerde ağırlıklı olarak yerel yönetimlerden, belediyelerden şikayet ediyor vatandaş.  Ulaşım, altyapı, trafik, kentsel dönüşüm alanında yerel yönetimlerden inanılmaz şikayet var. Tabi ilçelere göre farklı talepler ve şikayetler de gündeme geliyor. Geçenlerde Seferihisar’a gittiğimizde bir vatandaş ‘Safarihisar’ dedi. Ne demek istediğini sordum, yapılan kazı ve yol çalışmaları çok uzun sürede bitirilemiyormuş. Vatandaş evine gitmek için o çukurdan bu kazıdan kaçarken kendini Safaride hissediyormuş. Bu sebeple ilçeye ‘Safarihisar’ diyorlarmış. Şikayetler ağırlık olarak yerel yönetimler alanında ama tabi ki genel şikayetler de var. Sayın Cumhurbaşkanımız da son zamanlarda önemle ifade ediyor, 3 aydır biz de sahada görüyorduk ve Genel Merkezimize de rapor etmiştik. Market fiyatlarındaki pahalılık vatandaşın gündeminde. Hayat standartlarının daha da iyileştirilmesi talepleri var. İstihdam talepleriyle de karşılaşıyoruz. Bir kısmı yerelde bir kısmı ise herhangi bir yerde istihdam edilmek istiyor. Bu tür talepler de var. Biz her ay yaptığımız çalışmalar doğrultusunda edindiğimiz saha gözlemlerimizi yaklaşık 6 aydır Genel Merkezimize raporlar halinde sunuyoruz” diye konuştu.  

“İZMİRLİLERİN TAKDİRİNDE” 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısında yaşanan “Dünya Bankası kredisi” tartışmaları hatırlatan, "AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Ben artık bu konuda konuşmuyorum. Benim değil İzmirlilerin ne düşündüğü önemli. Tunç Bey burada gerekli açıklamayı yaptı, ben de yaptım, Dünya Bankası da açıkladı ve o konu kapandı bizim açımızdan. Bitti! Tekrar başa dönmek istemiyorum. Bu konu çok açık ve net olarak 19 Ağustos 2021 tarihinde AK Parti İzmir İl Başkanlığı önünde Tunç Soyer, Kerem Ali Sürekli ve Deniz Yücel tarafından açıklanmıştır ve kapanmıştır. Teyitleştik o gün birbirimizle zaten. Ben artık bu konuda hiç polemiğe girmek istemiyorum. İzmirliler, bunu takdir edecekler” açıklamasında bulundu.  

“EMSAL ARTIŞINA SICAK BAKIYORUZ” 

30 Ekim’de yaşanan depremin ardından kentsel dönüşüm kentin en önemli konularından biri haline gelirken, buna bağlı olarak da emsal artışı tartışmaların odağı oldu. AK Parti’nin İzmir temsilcileri, emsal artışının İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisine gelmesi talebinde bulunurken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise, “Büyükşehir nezdinde alınan karar, itiraz olması halinde mahkeme tarafından iptal edilebilir. AKP’nin kanun çıkartmak için yeterli sayıda milletvekili var, İzmir için emsal artışını TBMM’ye getirsinler, biz de alkışlayalım” demişti. CHP’li Yücel’in açıklamalarının sorulması üzerine konuşan Sürekli, “Bizim, emsal artışıyla ilgili de görüşümüz çok net. AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda Tunç Bey de ifade etti, ‘Emsal artışı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde’ dedi. Biz de ‘Getirsinler, destekleyeceğiz’ diyoruz. Hatta bizim ilgili ilçelerdeki grup başkanvekillerimiz, geçtiğimiz meclis toplantılarında emsal artışı dileklerini meclis salonlarında dile getirdiler. Bayraklı’da bu konu uzun uzadıya tartışıldı. Arkadaşlarımız ‘emsal artışı yapılsın’ dediler. Necip Nasır vekilimiz de bunun içini doldurdu, bir çerçeve çizdi. ‘Planlama ilkelerine, hukuka uygun planlama prensipleri dahilinde emsal artışları yapılır, mümkündür’ dedi. Biz emsal artışına olumlu bakıyoruz. Sadece bu değil, Mimarlar Odası’nın depremzedelerin ucuz konut ihtiyacını karşılamak için Evka – Ege Kent gibi konut yapma fikrini de çok sıcak karşılıyoruz. Ben bunu, Tunç Bey’e de ifade ettim. Eğer bu konuda da TOKİ’ye, merkezi idareye bir rol düşüyorsa orada da destek vereceğimizi söyledim” dedi.  

AK PARTİLİ NASIR’DAN SOYER’E “DEPREM VE DÖNÜŞÜM” ELEŞTİRİLERİ: ADA BAZLI EMSAL ARTIŞI ÖNERİSİ! HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

NECİP NASIR EMSAL ARTIŞININ NASIL YAPILACAĞINI ANLATTI 

Emsal artışına ilişkin AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır’ın açıklamalarını hatırlatan İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Necip Nasır vekilimiz Müteahhitler Derneği Başkanlığı da yapmıştı, bu işin içini, Türkiye Büyük Millet Meclisi komisyonlarını çok iyi biliyor. ‘Planlama ilkelerine, kanuna, hukuka uygun düzenlemelerle emsal artışı mümkündür’ diyor. Getirsinler İzmir Büyükşehir meclisine, bunu komisyonlarda olgunlaştıralım, şehircilik ilkelerine uygun bir planlamayla emsal artışını yaptığınızda bir sorun olmaz. Mahkemeye her an herkes gidebilir. Siz artış planlamasını doğur yaparsanız bu planlar mahkemece iptal edilmez, geçer. Biz bunu savunuyoruz” diye konuştu.  

“DEPREMZEDE KONUTLARI MUAZZAM OLDU” 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ işbirliği kapsamında inşası yapılan depremzede konutlarının teslimine yönelik bilgi veren Başkan Kerem Ali Sürekli, “6 Kasım’da Sayın Cumhurbaşkanımızın programında İzmir gözüküyor. Öncelikli geliş sebebi deprem konutlarının teslimi, bunun yanı sıra toplu açılış töreni var. Alsancak Stadı başta olmak üzere, birçok merkezi idarenin hayata geçirdiği yatırımın açılışı yapılacak. Kiraz’da bazı tesislerin açılışı gündemde. Sayın Cumhurbaşkanımız onları da gerçekleştirecek. Konutları Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum geldiğinde gezmiştim. Sık sık da gidiyorum. Çok muazzam olmuş. Bu sadece benim görüşüm değil. Belki biz sübjektif bakabiliriz ama depremzedelerden bize gelen olumlu geri dönüşler bizi çok memnun ediyor. Deprem konutları muhteşem olmuş, çok güzel olmuş. Herkeste memnuniyet var, İzmir’e ve İzmirlilere hayırlı olsun. Konut teslimleri 30 Ekim’de başlayacak ama töreni 6 Kasım’da yapılacak” açıklamasında bulundu.  

“DANIŞMA KURULU İÇİN HAZIRIZ” 

Başkan Sürekli, “Sayın Cumhurbaşkanımızın program müsaitliği olursa il danışma kurulumuzu da yapacağız. Gençlik buluşmaları da yapılıyor, Gençlik Kolları Genel Başkanımız Eyüp Kadir İnan’ın programı olan gençlik buluşması, il danışma ve açılışlar olacak. Kiraz ziyareti gündemde, program yoğunluğuna göre Cumhurbaşkanlığı görevlileri organize edecek. Biz il danışma için hazırız, her zaman hazırız” dedi.