GÜNDEME BAKIŞ- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, EGE TV ekranlarında gazeteciler Onur Çakır ile Sercan Avcı’nın sorularını yanıtladı.  

HER KAPIYI ÇALACAĞIZ
 Ak Parti İzmir’de Ramazan ayında da vatandaşlarla bir araya gelip çalışmalarını sürdüreceklerini kaydeden AK Partili Sürekli, “Çalışmalarımızı online mobil olarak sürdürüyoruz. Gazilerimizi aradık. Son Kiraz, Ödemiş programımızın ardından özellikle Ramazan ayında oline geçeceğiz. Geçen yıl AK Parti İl başkanlığı organizasyonluyla 100 bin erzak paketi dağıttık. Bunu sık sık açıklamayı doğru bulmuyoruz. Reklam şeklinde algılanmasını doğru bulmuyoruz. Malumunuz İzmir’de belediyelerimiz hiç boş durmadılar. Devamlı basına geçerek farklı yöne çektiler. Biz iş bittikten 10 gün sonra açıkladık. Bunu da teşkilatımızın motivasyonunu yüksek tutmak ve bilgilendirmek hem de topluma bilgi vermek oldu. Biz kapıyı çalışacağız, sosyal mesafe çerçevesinde erzak gözükmeyecek şekilde dağıtacağız. Kapıdan içeri girmeden vatandaşlarımızın halini hatırını soracağız” dedi.   

BUNDAN MUTLULUK VE GURUR DUYUYORUZ
Sürekli, AK Parti Genel Merkezi’ndeki İzmir temsiliyetiyle ilgili ise, “Son yılların en büyük İzmir temsiliyetiyle karşı karşıyayız. Bundan mutluluk ve gurur duyuyoruz. Tabi ki bu da bizim sorumluluğumuzu arttırıyor.  AK Parti’nin kendi kadrolarını yetiştiriyor. Binali Yıldırım’ın İzmirlilerle bir gönül bağı oluşturdu. Binali Bey’e oy vermeyen de bir gönül bağı oluşturdu. Teşkilatımız da çok seviyor. Bu süreçte bizi hiç yalnız bırakmadı. Sık sık buraya geldi” diye konuştu.  

SOYER’İN KARNESİ ÇOK ZAYIF
İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer’in göreve başlamasının ardından ulusal konularla gündeme geldiğini hatırlatan Sürekli, “Bize göre karnesi çok zayıf. İlk yüz günlük değerlendirmek yaptık. 6 ay sonrasında 500 günlük bir değerlendirme yaptık. Pandemide Büyükşehir belediye başkanı mecburi olarak yerel sorunlarla karşı karşıya geldi. Biraz da eleştirilerimize kulak verdi Başkan. Ama pandemi öncesi ulusal düzeyde politika yapma hevesiyle çıkışı oldu. En dikkat çekici konu, Kıbrıs ile ilgili oldu. Ulusal çapta politikasını gördük, şahit oldu. Bu son derece yanlış. Pandemiden dolayı ara verdi, isabetli oldu. İnşallah buna geri dönmez.
Hizmet olarak da karnesi kırıklarla doldu. Herkes de bunu söylüyoruz. Yapılmış anketleri incelendiğine ulaşım ve altyapı ana başlığını görüyoruz. Bazen ilginçtir, öğle saatlerinde çevre yol ve Altınyolu’n da çok yoğun bir trafik olduğunu görüyoruz. Alsancak Garı, Basmane ve Karşıyaka’daki battı çıktı projeleri trafiği büyük ölçüde rahatlatacaktır ki biz bunları hep basın toplantımızda söylüyoruz.  Mesela Yeşillik Caddesi talebi oldu. Anında müdahale edildi” dedi.  

GENEL İDARENİN DESTEĞİNİ İFADE EDİP FAYDALANIRSA…
Sürekli konuşmasını şu şekilde sürdürdü:  
“Ne zaman ulusaldan uzaklaşırsa, ne zaman genel idareyle uyumlu çalışmaya çalışırsa, (Deprem ve su baskını) o zaman el birliğiyle bir şeyler oluyor. Genel idarenin verdiği desteği ifade ederse, bundan faydalanırsa, politika yapmasa o zaman güzel şeyler oldu. Depremde bütün aktörleriyle bir süreç geçirdik. Su baskınında da siyaset üstü bir politika izledik. Özkanlar Pazar yeri hakikaten büyük bir sorundu. Bornova Belediye başkanın da pozitif yaklaşımı vardı. Buca Metrosu onay gelmedi diye bir açıklama anında bir onay geldi. Çiğli Tramvayı’nın temel atma töreni yapıldı ama maalesef kimseden bize davet geldi. Bize Büyükşehir’in hiçbir programına davet gelmiyor. Aziz Kocaoğlu döneminde davet gelir bir de bizzat özel kalemi tarafından aranılırdı. Bu dönem gelmedi. Davet gelmesi halinde programımızın uygun olursa katılırız.”  

KÜLTÜR BAKANLIĞI MÜZE YAPACAK
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce satın almak için girdiği fakat haleye şartlarına uymadığı gerekçesiyle ihalesinin iptal edildiği Elektrik Fabrikası ile ilgili de, “Elektrik Fabrikası’nın müze fikrine şahsi olarak olumlu bakıyorum ve destekleyeceğimi söyledim. Ama bürokratik engeller çıktı. Ondan sonra açıklama yapıldı. Kültür Bakanlığı da müze yapılacağını açıkladı. O zaman sorun yok. Bizdeki son bilgi devlet buraya müze yapacak” dedi.  

AK PARTİLİ BELEDİYELER BÜYÜKŞEHİR’DEN DESTEK ALAMIYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili Belediyelerin yeterince hizmet götürmediğini savunan Sürekli, “Özellikle Kiraz belediye Başkanımız sıkıntı yaşıyor. Su, kışın kar yağdığında araç gereç sıkıntısı yaşıyor. Bunu kendisi net olarak ifade ediyor. Tabi ki Valiliğimiz bu konuda destek oluyor ama Büyükşehir’de bu yok. Bergama sık sık gittiğim bir yer. Bergama ile Dikili birbirine çok yakın ilçeler. Bütün hizmetler Bergama’yı pas geçerek Dikili’ye gidiyor. Burada en somut örneğini yaşıyoruz. Kiraz’da hastaneyi konuşmamız gerekiyor. Hükümet eski hastane yerine 75 yataklı bir hastane planlanıyor. Arazi gayet olumlu. Yanında TOKİ kendi amacı olan sosyal konutları yapmak istiyor. Proje askıya çıkıyor ses yok. İhale yapılıyor, itiraz yok. Daha Büyükşehir mahkemeye gidiyor, yürütmeyi durdurma kararı alıyor. Sosyal konutun rantı ne olur? Arazi Kiraz Belediyesi’nin, yapılan konut sosyal konut, bunun neresinde rant var?” dedi.  

   TUNÇ BEY’İN DİYALOĞUNUN OLMADIĞINI GÖRÜYORUZ
Sürekli “İl başkanlarıyla aramızda iletişim kopukluğu yok. İzmir buluşmalarında kendilerine ben davet etmişti. Güzel bir görüşme olmuştu. Telefon görüşmelerimiz oluyor. Cumhur İttifakı’ndan Veysel Başkan ile sık sık görüşüyoruz. Deniz Bey ve Hüsmen Bey ile telefonla görüşüyoruz. Büyükşehir noktasında Tunç Bey’in il başkanlarıyla farklı bir yol izlediğini, diyaloğu olmadığını görüyoruz. Aziz Bey’in döneminde karşılıklı görüşmeleri Tunç Bey döneminde görmüyoruz. Bu konuda biz AK Parti olarak üstümüze düşen görevi yapıyoruz” diye konuştu.  

1 OCAK’TA HALKIN HİZMETİNDE OLACAK
Sürekli, Bayraklı’da inşası süren Şehir Hastanesi’nin açılışı için tarih vererek, “Şehir hastanesi ile ilgili olumlu haberler verebiliriz. Finansa erişim sıkıntısı vardı. Hükümetimizin desteğiyle bu sorun çözüldü. 29 Ekim’de bina fiziksel olarak açılışa hazır olacak denildi. Sağlık tesislerin bazı testleri oluyor. Bu testlerin yapılması gibi 1 Ocak’ta halkın hizmetine açılacağı bana söylendi” dedi.  

MENEMEN'İN ALTI AYDA NASIL DEĞİŞTİĞİNİ GÖRECEKSİNİZ
İlerleyen süreçte nasıl bir yol izleyeceklerini anlatan Sürekli şunları söyledi:
“Bütün teşkilatımızı tamamlandık. Ağırlıklı olarak 18 yılda yaptıklarımızı anlatacağız. Aynı şeyleri tekrar tekrar anlatacağız. Bergama’da ve Kınık’ta yapılan projeleri AK Parti belediyeciliğini anlatacağız. Mesela Bergama’da şehrin ortasında bulunan stadyum kalkıyor, yerine millet bahçesi geliyor. Bergama’nın çehresi değişiyor. Selinos Deresi düzenleniyor. Genel iktidarın yaptığı çevre yolları var. Kınık, çok uzak bir köşe ama ikinci dönem görevini yapan Sadık Bey çok önemli hizmet yapıyor. Aldığı oy oranı da artmasından belli oluyor. Menemen’de cehresinin altı ayda nasıl değişeceğini göreceksiniz. Çok güzel bir hava oluştu. Cumhur İttifakı’nda olan Aliağa’da muhteşem işler yapılıyor.  Bayındır’da Kınık’ta Bergama ve Dikili’de tarıma dayalı organize sanayi bölgesi yapılıyor. İlk kazma da Cumhur İttifak’ında olmayan Dikili’de yapılıyor.” 

ÇOK ÇOK AZ KİŞİ BU PARTİLERE GEÇTİ
AK Partili Sürekli, “Vefa ziyaretleri yeni kurulan partilerle ilgili değildi. Bizim ilerleyen süreçle ilgili bir çalışmaydı. Önümüzdeki süreçte vefa telefonları ve yeni kayıt olanlara hoş geldin aramaları yapıp, halini hatırını soracağız. Yeniyle eski arasında köprü kuracağız. Yeni kurulan partilerde bizi etkilemedi. Bizden çok çok az kişi bu partilere geçti. Oranlama yapılmayacak kadar azdı. Zaten kendileri de bunu ifade ettiler. Teşkilatımız, birlikte güçlü bir şekilde hedeflerine koşuyorlar” dedi.  

SES KAYITLARI HAKKINDA KONUŞMAM DOĞRU OLMAZ
AK Parti İzmir önceki dönem İl Başkanı Aydın Şengül’ün partiden ihraç edilme kararına alınmasını neden olan ses kayıtlarıyla ilgili ise Sürekli, “Hukuk dışı kaydedilmiş bir konu. Bu konuyu hukukçu olarak konuşmak bana doğru düşmez. Hukuka dışı bir şey” dedi.   

SİYASETTE HERKESİN BAŞINA GELEBİLİR
AK Parti Genel Merkezi’nde çalışan ve uyuşturucu madde kullanırken videosu yayınlanan Kürşat Ayvatoğlu hakkında ise Sürekli “Hamza Başkan da açıklama yaptı. kendisi bir büro elamanıdır. Ben genel merkezin yapısını iyi biliyor. Uzmanlar, büro elamanları, danışmanları ve özel kalemi var. Yakın kişiler danışman ve özel kalemidir. Kendisi bir büro elemanıydı. Kaldı ki siyasetle uğraşan herkesin başına gelebilir. Önemli olan anında refleks göstermesidir. Bunu gündemden düşürmeyenler kendilerine bakacaklar. Onlarda da bu işler oluyor mu, fazlasıyla oluyor. İstanbul’da bunu duyduk. Örtelim, kapatalım denildi. Bizde kapatılmaz. Çok münferittir, gereği anında yapılır” dedi.   

İZMİR İÇİNDEN BİR İSMİN DEĞERLENDİRİLMESİ BENİ MEMNUN EDER
AK Partili Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi adayının İzmir’den belirlenmesi yönündeki bir soruya ise “Şahsımla ilgili bir düşüncem yok. İzmir’in değerlerinden içerisinde değerlendirilmesi beni memnun eder. Bu konuda destek veririm. Bize fikir sorulursa fikrimizi söyleriz. Daha sonra kim olursa her konuda destek veririz. Yelpaze geniş, kim isterse, kim teşkilatın gönlünden geçerse genel merkez de onay verirse biz bunlardan memnuniyet duyarız” diye konuştu.   

TUNÇ BEY O BİLGİYİ NEREDEN ÇIKARDI
Soyer'in kente yapılacak yeni çevre yolu için "ağaç katliamı" sözlerine de Sürekli, “Nereden çıkardı Tunç Bey o bilgiyi, ona sormak lazım. Kendi ilçelerinde görüyoruz ama bizde ağaç katliamı falan olmaz. Halkın katılım toplantısı var, gelsinler. Zaten itiraz ederler de somut verilerle gelsin göstersinler. O yolun İzmir’e kazandıracağı çok şey var. Yerel idarenin bir türlü çözemediği ulaşım çözülecek. Muhteşem bir proje” dedi.