GÜNDEME BAKIŞ- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programına konuk oldu.

50 BİNİ GEÇEN İNSAN TOPLULUĞU VARDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’e yaptığı programla ilgili açıklamada bulunan Sürekli, “Meydanlar, sokaklarda taştı. Bayraklı’da bizim bir hazırlığımız vardı. Aylardır alanlardayız. Cumhurbaşkanlığımıza sevgiyi görüyoruzduk. Alanlarda bazı spekülasyonları görüyoruz. Yapacağımız programlarla İzmir’den 'bu mesajı verelim' dedik. Davetimizi yaptık. Bayraklı ve Menemen’de bu vatandaşlarımız davete icabet ettiler. Emniyetin verdiği rakamlarda Bayraklı'da 12 bin kişi var. Bayraklı’nın yan ve paralel sokakları da vatandaşlar var. Arkasında Alsancak Stadı’nın açılışını gittik. Cumhurbaşkanımıza Menemen yollunda yine sevgi seli vardı.  Bize yaklaştığını söylüyor ama Cumhurbaşkanımız bir türlü gelmiyordu. Çünkü vatandaşlarımız sokaklar caddeler çıkmışlar. Davullar zurnalar... İzmir’de göçmen nüfusunun yoğun olduğu bir yer. vatandaşlarımız föçmenin halk oyunları Cumhurbaşkanımızı karşıladı. Muhteşem bir tabloydu. 30 yıldır siyaset yapıyorum. Çok mitingler gördüm. 300 binler 400 binler topladığımız oldu. Ama şu heyecan, samimiyet bambaşkaydı. Menemen'de 27 bin kişi vardı. Bütün Menemen sokaklardaymış, belki 50 bini geçen insan topluluğu vardı” dedi. 

YETKİ BUNDAN SONRA TAMAMEN BELEDİYEDE 
İzmir’de yaşan deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren AK Partili Sürekli,
“Deprem anından itibaren merkezi hükümetle yerel idare ilk süreçte bütün sorunları çözdük. Ama ondan sonra kendi sorumluluklarını yerine getirmediler. İzmir'de yapı stoğunun yüzde 80'i sıkıntılı. Kentsel dönüşüm olması gerekiyor. Depremden etkilenen 80 bin konut var. Biz proje alanı yaptık. Bir kısmını çözüyoruz ama diğerlerinin çözülmesi için belediyenin bu işin içinde, merkezinde olması lazım. Yetki bundan sonra tamamen belediyede” dedi. 

TEK YAPTIKLARI ŞEY ÇALIŞTAY 
“Yerel yönetimler neler yapıyor?” sorusuna Sürekli, “Hiçbir şey yapmıyor. Depremden sonra Büyükşehir Belediyesi binası tahliye edildi. Buranın ne olacağının akıbetine karar vermediler. Taşındılar, 8-10 yerde faaliyet gösteriyorlar. Depremden sonra ne yapacağı (sayısını ben de bilmiyorum) dair çalıştay yaptılar. Tek yaptıkları çalıştay, çalıştay. Başlangıçta merkezi hükümet ile yerel idareyle sorunları birlikte çalıştık. AK Parti il başkanı olarak teşekkür ediyorum. Daha sonra somut olarak bir şey yapmadılar. Depremzedelerin taleplerinin 18 maddelerini dörde indirdik. İlk olarak dedik ki, emsal artışı yapın… Çünkü maliyetler var. Yıkılan binalar eski mevzuatlara göre yapılmış. Hak sahihlerinin kayıpları oluyor. ‘Yetki bizde değil’ deyip, 6 ay lafı dolandırdılar” dedi. 

3 DEĞİL 12 SENE KÖRFEZ’DE YÜZEMEZLER 
Kendisi tarafından daha önce  Körfez’deki çekilen görüntüler gösteren Sürekli, “Körfezdeki sorun her gün kötüye gidiyor. Biz teknelerle buraya gittik. Belli bir yerden sonra balçık ve çamurdan dolayı tekneler de gidemiyor. Sallarla gittik. Kendilerine göre çalışmaları fakat yanlış yöntemler uygulanıyor. Bu körfezde 3 yıl değil, 12 yıl yüzemezler. Yüzseler bile yüzdükten sonra kendisini acil servisini bekleyip, müdahale etmesi gerekir.  Soyer ne yapıyor, dış körfeze gidiyor, dalış yapıyor, resim çekiyor. Böyle algı operasyonu yapıyor. Karşıyaka, Mavişehir Güzelyalı’da kokudan durulmuyor. İzmir kanal projesi var. Bu projenin geliştirilmesi gerekiyor. Bunu rehabilete etmezseniz, yan unsurları yetiren getirmesiniz. Körfez sorununüç temel sebebi, var. Arıtmadan dolayı kirlilik ortaya çıkıyor. Geldiğimiz şu noktada arıtma yetersiz. Dördüncü fazının yapılması gerekiyor. Bunun daha ihalesini yapamadılar. İhalesini yapacağına dair birşey duyduk. İnşallah ihalesini yaparlar. Körfezi kirleten yüzlerce dere var. Islah edilmeleri gerekiyor. Bunun bilimsel verilere yapılması gerekiyor. Temizleyeceklerine kadar, daha da kirletiyor. Kanalizasyon ile yağmur suyunun aynı noktadan gidiyor. Bunların ayrıştırılması gerekiyor. Yağış olduğu zaman kanalizasyonda taşma oluyor. Kanalizasyon da bir şekilde dışarıya çıkmış oluyor. Bu şekilde, bu anlayışla bir yere gidemezler. Burada algı operasyonu yapıyorlar. Bu konular gündeme gelince soluğu Kütahya’da aldılar. İzmir körfezinin sebebinin Dış körfeze akan Gediz Nehri’ne bağlıyor. İzmir Körfezi'ni ilgilendiren bir husus yoktur. Kendi belediyeleri dahi bu fikre karşı çıktı, "Herkes kendi önüne baksın" dedi. 

‘İZMİR’DE NEDEN İKTİDAR OLAMIYORUZ…’ 
İzmir’de neden yerel yönetimde iktidar olunamadığı yönündeki soruya Sürekli şu yanıtı verdi:
“İzmir’de seçmenimiz ideolojik etkenlerle karar veriyor. İdeolojik tercihlerini sandığa yansıtıyor. Yerel iktidar da bunu kullanıyor. Yaşam tarzları ve hükümet İzmir’e yeterince yatırım yapmıyor gibi algı operasyonu yapıyor. Bugüne kadar bir eksiklik varsa bizden kaynaklıyordur. Cumhurbaşkanımız bu sürecin hep içerisinde bulundu. Cumhurbaşkanımızın yaptığı çerçeveyi tam olarak yapmamıştık. Cuma günü bu işaretin değiştiğini gösterdi. Devamlı sahadayız. İzmir’de geldiğimiz noktayı, küçümsemeyelim. Geçen seçimlerde cumhur ittifakı olarak yüzde 38,7 oy aldık. Genel merkezden gelen anketler var. Sahadan gelen teveccühle bunu görüyoruz. Sahadaki anketler güzel, daha da güzel olacak. Vatandaşımız 2023’te Cumhurbaşkanımızı tekrar cumhurbaşkanı olarak seçecek. Cumhur ittifakı olarak İzmir’de iktidar olacağız. İddiamız budur. 2024’de de Büyükşehir’de iktidar olacağız.” 

SAHADAN GELEN TEPKİLER…
Saha çalışmaları ve vatandaşların talepleri üzerini aktaran sürekli şunları söyledi:
İzmir’de sahaya indiğimizde altyapı, kentsel dönüşüm, trafik gibi sorunlarla karşılaşıyoruz. Gerçekçi olmak gerekiyor. 4-5 ay önce market fiyatlarının sıkıntısını tespit etmiş idik. Bunları genel merkeze ilettik. Sokakta, market fiyatları 3600 ek gösterge ile sorunlar olduğunu aktardık. Cumhurbaşkanımız talimatlarını verdi. Marketlerle ilgili sorun çözüldü. Pandemiyle birlikte dünyada olduğu gibi enflasyondan Türkiye’de yansımaları oldu, onu da sokaklarda gördük. Biz de vatandaşımızı 19 yıldır enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğimi, mağdur etmeyeceğimizi söylüyoruz. Vatandaşlar ‘Bu sıkıntıları siz çözersiniz, çözüm adresi sizsiniz’ diyorlar. Çevre mahallelerde, yemden, gübreden şikayet ediyor. Daha önce de açıklanmıştı, gübrede gelen zammın üçte birini yansıttık. Vatandaşımız, gübre sorunun çözün diyor Toprak mahsullerinin yem ile ilgili yaptığı regüre çalışmalarını anlatıyoruz. Tarım bakanımız geldi, bunları çözdük. Sorunları çözmek için çalışıyoruz. Bizim altı tane cumhur ittifakını çözdük. Onlar sadece altı ilçeye yoğunlaşıyorlar. Merkeze de giremiyorlar. Yerele sıkıntılarla yüzleşmek istemiyorlar. Bergama’ya, Aliağa’ya gidiyorlar. Gitsinler daha iyi. Bergama’da 137 köyü var, oradaki sıkıntıları görsünler.”

HARMANDALI DERHAL KAPATILMALI
“Harmandalı’da hala vahşi depolama yapıyor” diyen Sürekli, “Elektrik üretim tesisi kurdular ama bu sorunu çözmedi. 2013’ten beri burada bir kayma başladı. İzmir’in göbeğinde bir tesisi. 1992 yılında yapılan bir tesis ve ömrünü tamamladı. Burası pimi çekilmiş bomba diyoruz. Büyükşehir metan gazı olmadığını söylüyor ama bendeki bilgi metan gazı da olduğu yönünde. Bu tehlikenin bertaraf edilmesi için su havuzları oluşturup, derhal bu alanı kapatmaları lazım” dedi.  

BÜYÜKŞEHİR’İN BORCU 12 MİLYAR’A ULAŞTI
Sürekli İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hızlı borçlandığını savunarak, “İzmir Büyükşehir Belediyesi son derece hızla borçları artan bir belediye. Belediye Başkanımız Seferihisar Belediyesi'nden geliyor. 10 yıl orada başkanlık yaptı, iflas ettirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi de iflasa gidiyor.  3 milyar 63 milyon borç devraldı. 2021'de borç miktarı 12 milyar 100 milyon TL'ye ulaştı” dedi.