GÜNDEME BAKIŞ - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bergama’da 51 metrekare alanda yapılması planlanan Millet Bahçesi projesi için geçtiğimiz ay düğmeye basmıştı. Hazırlanan plan geçtiğimiz ay askıya çıktı. Projeye askı sürecinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden itiraz geldi. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli bu duruma tepki gösterdi.

BU NEYİN İTİRAZI?

Sürekli,  “Bergama’da yapılacak Millet Bahçesi; yerinde ve önemli bir sosyal donatı projesidir. Vizyoner ve işlevsel bir yatırımdır, ihtiyaçtır. Büyükşehir Belediyesi’nde planların askıdaki son gününde ortaya çıkan itiraz, tam anlamıyla bir tezgâhtır.  CHP’nin hizmete köstek olma zihniyetinin bir ürünüdür.  Projede 57 bin metrekarelik yeşil alan vardır. 2 bin metrekarelik Fuat Olugan Parkı da ticari alana çevrilmiştir. Mekruh binaların ortadan kaldırılması ile hem ilçenin çehresini değiştirecek hem de ticaret hayatına düzen ve canlılık getirecek bir projeye hayır demek akıl kârı değildir. Üstelik; halkımız mutluyken,  ortada mağduriyet ve ihlal yokken; Başkanımız Sayın Koştu esnaflarla da görüşmelerini verimli ve uyumlu bir şekilde yürütmekteyken; bu neyin itirazıdır?  Çünkü, hazırlanmış olan imar planı değişikliği, planlama esasları ve şehircilik ilkelerine uygun olup, söylenilenin aksine yeşil alanların ve otopark alanlarının arttığı bir çalışma olmuştur” dedi

BİZ ONLARIN ÖNLERİNİ AÇIYORUZ, ONLAR KAPIYOR

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Soyer’in İzmir’in yararına her girişim ve talebinin önünü açtıklarını hatırlatan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz önlerini açıyoruz, onlar kapıyor. Bu durumda iyi düşünmek gerekir; kim kimi cezalandırıyor? Kim kimi engelliyor? Bergama’ya nefes aldıracak bu yatırıma itiraz etmelerinin hiçbir haklı yanı yoktur. Bakanlığımızın hazırlayıp onayladığı planlar usul ve esaslara uygundur. Proje alanında kimse mağdur edilmeyeceği gibi ortaya şehrimize yakışır bir proje ortaya çıkacakken gelen bu itirazın bir tek anlamı vardır; hizmeti engellemek!  Kaldı ki;  Soyer’in daha önce ilçe Belediye Başkanımız Hakan Koştu’ya bu  proje ile ilgili olumlu yaklaşımı da bilinmektedir. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demezler mi! Şu ana kadar ne vatandaşlardan ne esnaftan hiç şikâyet gelmediği düşünüldüğünde, bu itirazın perde arkası gün gibi ortaya çıkacaktır. Her ne olursa olsun; Millet Bahçe’sinin Bergama’ya ve bölgeye kazandırılması için takibimiz sürecektir” dedi.