Halil İbrahim GÜLER/GÜNDEME BAKIŞ- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, gündeme dair açıklamada bulundu. AK Parti İzmir İl binasında yapılan toplantıda İl başkan Yardımcıları Dilaver Kişili, Furkan Katmerci ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal da yer aldı. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Türkiye’nin ve İzmir’in pandemi döneminde iyi bir süreç geçirdiğini söyledi.

“45 BİN ÜYE AÇTIK”
AK Parti Genel Merkezi’nin başlattığı gönül seferberliği ile ilgili açıklamada bulunan Sürekli, “8 ay itibariyle gönül seferberliği ile çalıştık. Geçmiş ile geleceği buluşturduk. Geniş kapsamlı bir çalışmayı icra ettik, etmeye devam ediyoruz. Gönül seferberliği ekim ayında büyük bir final ile sona erecek. Ay sonunda genel merkezimizin kampanyanın bitmesini istedi. Şimdiye kadar 45 bin üyeyi aştık. Her gün İzmir’in onlarca sokağında binlerce eve giriyoruz. AK ailemiz büyüyor.  Zoraki üye yaptığımızı söylüyorlar ama bilmiyorlar ki her gün evlerde tarlalarda sokaklardayız. Bu saldırılara, yalanlara prim vermeyeceğiz. Hepsi gönüllü olarak ailemize katıldı” dedi.  

“CEMRELER DÜŞMESİNİ BEKLERKEN KÜME DÜŞTÜK”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer’in 18 ayını göz boyama ile geçtiğini öne süren AK Partili Sürekli, “Cemrelerin düşmesini beklerken küme düştük. 18 ayı göz boyama ile geçmiştir. İzmirlilerden biz muhalefet görevini aldık ve bu görevi layığıyla yapmak için elimizden geleni yapıyoruz. İktidar olma gücünü ise ilimizde kullanmaya çalışıyoruz. Soyer’i seçim öncesi vaatlerine baktığınızda belgeli olarak bunlar görünüyor. Belediyeler hizmet makamımız masal evi değildir. 184 spota yer verdiği kitapta kriz yönetimi adı altında pandemi durumu anlatmış. Bisikletin şehri İzmir gibi projelere yer vermiş ki içi boş projeler. Yatırım ve kooperatif destekleri ise kendinden önce başlatılmış işler. Ayrıca ulaşımla ilgili yaptık dediği projeler iktidarın yol yaptığı projeler. Koronavirüs ülkeye uğramasa yapacak bir şeyi yokmuş. İzmirli artık hizmet görmek istiyor. Geriye dönüp baktığımızda Aşkla İzmir gibi soyut başlangıcı görüyoruz. Ve Aşkla İzmir adı altında Büyükşehir Belediyesi yeleği giymiş birileri yardım dağıtıyor. Kıbrıs problemi Soyer’in gündemi ama su değil, körfez kokusu alt yapı sorunları değil. Yeri gelmişken koku problemi yıllardır devam ediyor. Israrla dile getiriyoruz ama Soyer, bu sorun ile ilgili talimat verildiğini açıkladı ve müjde verip, ‘Sorunu çözüyoruz’ dedi. İzmir’in 4 yerine koku giderici takmış, buna herkes güler. Bununla bilimsel çalışmalar yapılmalıydıki geç bile kaldırdı” dedi. 

VATANDAŞA VERİLEN HALK GASP EDİLİYOR
İzmir’de yapılan çöp projelerinin bir muamma olduğunu dile getiren İl Başkanı Sürekli, ulaşım üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yüklendi. Sürekli, “Bir bertaraf tesisi kuracaklarını ve entegre bertaraf tesisi kurarak geri dönüştüreceklerini söylediler ama sorun hala devam ediyor. Ciddi çöp sorunları var. Menderes bir yılan hikayesi halinde. Doğa ve sağlık tehdidini öne sürerek ortalığı yıkan CHP etsisi kurmaya nedense ısrarcı. İzmirliler 90 dakika isyanında. Aktarmalar ücretli kendi araştırmalarına göre üçüncü aktarmayı kullananlar yüze biri geçmiyor. Vatandaşa verilen halk gasp ediliyor. Dört bir yanda 90 dakikama dokuma diye kampanyalar düzenliyor ama nafile. Biz bu işi takip ediyoruz karardan dönün diyoruz. Önerge verdik ama reddediler ve kararlarından dönmediler. Hukuki haklarımızı arayacağız. Bu düzenleme büyükşehir belediyesinde değil UKEME’den alınması gerekirdi. Biz İzmirlilerin hakkını geri alacağız” diye konuştu. 

“İZMİRLİLERİN SU BURUNDAN GELDİ” 
Sürekli, sözlerine şöyle devam etti:

“İzmirlilerin su burundan geldi. Sosyal ve derman belediyecilik derken bir ilin iki önemli sorununda sınıfta kaldılar. Göreve gelir gelmez suya gizli zam yaptılar. Tabloya bakıyoruz. 50 yıl öncesine dönülmüş. İnsanlar su sırasına girer olmuş. Her gün İzmir’in dört bit yanında su kesintisi yaşanıyor. Engelleniyoruz demek kolaylarına geliyor. Biz üzerimizde düşeni yapıyoruz, yapacağız. Yıllardır var edilen en varsa elimizde kalıyor. 2010 yılların başında CHP’li veliler ve başkanlar kentsel dönüşüme iktidar izin vermiyor derlerdi ama 2012 yılında birçok mahalleye kentsel dönüşüm izni verildi. Ama bin tane dönüştürüldü sadece. Kimin kimi engellediği tartışılır. Soyer bu konuda pek istekli görünmüyor kentsel dönüş 27.1 milyon lira ve yaklaşık 4/1 personel ihtiyacı. Büyükşehir Belediye icraatsızlığın faturasını hükümete atıyor. Biz İzmir’in yararına olacak projelere destek olamaya deva edeceğiz. Dayanışmadan kaçmayız. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Konak Tüneli’ne karşı çıktılar ama yaptık vatandaş kullanıyor. Buca metrosu ve Çiğli Tramvayına destek oldu gerçekleşiyor” dedi. 

“SEFERİHİSAR’I İFLAS ETTİRDİ, SIRA İZMİR’E GELDİ” 
Soyer’in Seferihisar Belediye Başkanlığı dönemindeki yönetim anlayışını eleştiren Sürekli, “Borç yiğidin kamçısı derle ama bu başka. Önce borç ve satışları açıklasınlar. Onlarca sayfa salgın ve yangın dayanışması var ama üretim borç ve satış hiç yok. Bunlardan bahsetmiyorlar. Seferihisar’da bir sürü gayrimenkulü sattığını ve 140 milyon borç bıraktığını biliyoruz. Seferihisar’ı iflas ettirdi, sıra İzmir’e geldi. Belediyenin malı deniz değil ki, sat sat bitecek elbette. Binin üzerinde bir belediye başkanı için kim başarılı diyebilir. Göreve geldikten sonra belediyenin kasası boşaldı ve 600 milyon lira borç yaptı. Süt kuzu projesini güya sürdürüyor ama Tire Süt Kooperatifini devre dışı bırakmaya çalışıyor. Eşinin başında olduğu Köy Koop’u başına salarak. Ama bu işin mantığına uygun adil bir yaklaşımla olmalı. Kayırımca ve ayrımcı değil” ifadelerini kullandı. 

“ULAŞIMDAN HABER VAR MI?”
İzmir’de ulaşım felç olduğunu ve Soyer’in en büyük vaatleri ulaşım olduğunu söyleyen Başkan Sürekli, “Battı çıktı yapılacağını söylediler ama bunlardan haberiniz var mı? Bunlardan haber alamıyoruz. 18 ayı laylaylom diye geçirdiler” dedi. 

VAZGEÇTİ!
Yüzülebilir Körfez projesiyle ilgili hatırlatmalarda bulunan Sürekli, “İzmir körfeziyle ilgili hükümet ve protokolü var. Sirkülasyon kanalını büyükşehir, yaklaşma kanalını ise bakanlık yapacaktı. Yıllarca ÇED çıkmadı diye dert yandılar ama Binali Yıldırım çabalarıyla ÇED raporu alındı. Ama başkan bundan vazgeçti. Kendi kendine temizleyecek dendi. Bilimsel rapor var yok” diye konuştu.  

İZMİR’İN YARARINA KULLANILACAK
Tarihi Havagazı Fabrikası’nın İzmir’e kazandırılması yönündeki çalışması ilgili, “Şahsi fikrim Elektrik Fabrikası’nın İzmir’e kazandırılması gerekiyor. Hukuki bürokrat engeller var. Genel başkan yardımcımız da açıklama yaptı. Buranın kesinlikle İzmir yararına kullanacak. müze olarak kullanacak. Sonuçta, İzmir’e hizmet verecek” açıklamasında bulundu.  

ALSANCAK VE KARŞIYAKA STADLARI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ
Sürekli, “Alsancak Stadı’nın ikinci yarıya ulaşılması için uğraşıyoruz. Ankara nezdinde ikinci yarıya yetiştirmesi elimizden geleni yapacağız. Kongre üyesiyim. Stadı da biz başlattık. Talihsizlikler yaşandı. Mahkeme süreci devam ediyor. Maliklerin açtığı davalar reddedildi. Konu temyiz aşamasında. Bir siyasetçi olarak değil bir vatandaş olarak söylüyorum” dedi.  

ERTELENEN 4 KONGRE İLE İLGİLİ KONUŞTU
Ertelenen ilçe kongreleri ile ilgili soruya Sürekli, “4 ertelememiz var. Narlıdere’de aday olmaması yönünde son düzlüğe geldiğimizde böyle bir karar aldık. Konak’ta ilçe başkanımız korona virüse yakalandı. Selçuk ve Kemalpaşa farklı dinamikleri var. Orada da çalışmalarımız devam ediyor. Tek aday olup olmayacağı belli değil” yanıtını verdi.