CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’in en temel ve hayati ihtiyaçlarının karşılanmasında sınıfta kaldığını söyleyen Başkan Sürekli, daha da ileri gidilerek halktan gelen tepkilerin küçümsendiğini belirtti.  Sürekli sözlerini şöyle sürdürdü; “Korku duyan, endişe eden İzmirlilerdi, halkın kendisiydi. Siyasiler olarak bizler, onların çaresiz çırpınışlarını dile getirdik. Böyle bir infiali küçümseyemezsiniz! On binlerce insanın dile getirdiği ve milyonları ilgilendiren su gibi bir meseleye kayıtsız kalamazsınız! Soyer’in uhdesindeki İZSU; gün boyu dalga geçer nitelikte bir satırlık açıklama yaparken; cadde ve sokaklara ‘tahliye yoluyla çözüm’ adı altında tazyikli su boşalttı. İnsanların sağlıkları için duyduğu tedirginliğe, o tonlarca suya ‘bir bardak’ diyemezsiniz! Soyer’in yarattığı sorunlar da çözüm yolları da savunmalar da tam anlamıyla bir facia. Neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor!”

ÖZÜR DİLEYECEKKEN, SUÇLUYORLAR!
Soyer’in iki yıldır yarattığı her krizde kulağının üstüne yattığını ya da İzmirlilerden özür dileyecekken, suçlamayla karşılık verdiğini vurgulayan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kara komik bir tablo gerçekten. ‘Bir bardak suda fırtına kopardılar’ diyenler, kim bilir kaç bardak suyu çözüm adı altında yollara boşalttı. Bu yöneticilik anlayışının, bu zihniyetin kabul edilebilir bir yanı yoktur! Anlaşılması güç bir rahatlık; tarifi zor bir umursamazlık içindeler. Yanlışlarını, eksiklerini örtmek uğruna, gerçeklikle bağdaşmayan çözümler ve bahaneler üretmekten, sorumluluktan kaçmaktan usanmadılar. Geçiştirme üzerine kurulu, bu kadar ciddiyetten uzak bir yerel yönetim anlayışı olamaz. İzmir halkı, kendisine yönelik bu muameleye kalıcı tepkisini gösterecek ve mutlaka tarihin kara sayfalarına notunu düşecektir.”

TONLARCA SUYU NEDEN SOKAKLARA BOŞALTTINIZ?
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal’dan da konuyla ilgili açıklama geldi. Hızal, İzmir’in Gaziemir, Menderes ve Karabağlar ilçelerinde yaşanan su sorunu ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bir gün sonra yaptığı, ’Sorun yine bir bardak suda kopartılan fırtına gibi’ açıklamasına İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’dan tepki geldi. AK Partili Hızal, Soyer’in sorunları halının altına süpürme gibi bir huyu olduğunu hatırlatarak, ‘’Trafik, çöp, su başta olmak üzere İzmir’in sorunları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan’ı Tunç Soyer için basite indirgenmiş sorunlar anlaşılan. Siz, bir Genel Başkan edası ile başka şehirlere turlar düzenlerken; şehrin yerel yöneticisi, sorumlusu olarak, İzmirlilerin çektiği sıkıntıları da görmemezlikten geliyorsunuz. ‘’Sorun yine bir bardak suda kopartılan fırtına gibi’ deyip, hemşehrilerimizin evlerinin içine kadar yaşanan su sorununu önemsemeyen açıklamalar yapmak, ne kadar doğru bir yaklaşımdır. Sayın Soyer’in yaptığı açıklamadaki gibi, madem bir sorun yok, tonlarca su, Büyükşehir eliyle sokaklara saatlerce neden boşaltıldı. Söylemlerinizle, eylemleriniz hiç birbirine uymuyor. Çıkıp en yetkili ağızdan en hızlı şekilde hemşehrilerimizin isyan noktasına geldiği bir sorunu cevaplamıyorsunuz?” diye konuştu.