GÜNDEME BAKIŞ - Davalar nedeniyle yapımı bir türlü gerçekleştirilemeyen Karşıyaka Stadı'nın inşa süreci yılan hikayesine döndü.  Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın çağrısı ve talebi üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ devreye girerek Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda konunun taraflarının aynı masada toplandığı bir görüşme organize etti. Yapılan görüşmenin ardından stadın yapımının İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devredileceği açıklandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Hükümet yapmıyorsa biz yaparız” dedi.

TARTIŞMALAR YENİDEN ALEVLENDİ
Stadın yapımı için son viraja gelindiğini düşünen Karşıyaka Spor taraftarının, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan "Bakanlıkla yapılan görüşmede vadedilen projeler elimize ulaşmadı. Sadece avan proje gönderildi ancak uygulama projesi yok" açıklaması ile sevinci kursağında kaldı. Müellif mimarın uygulama projesi için yüksek tutarlar istediği, stat ihalesine çıkabilmek için bakanlığın görüşmede vadettiği uygulama projesinin de belediyeye teslim edilmesi gerektiğine ilişkin açıklamalar ardı ardına geldi. AK Parti kanadı ise, ihaleye çıkabilmek için uygulama projesine gerek olmadığını, avan proje ile de ihaleye çıkabileceğini fakat Büyükşehir Belediyesi'nin bütçe nedeniyle stadı yapamadığını, mazeret ürettiğini öne sürdü. 

TUGAY'DAN "SİYASET YAPILMASIN" ÇAĞRISI
AK Parti ve CHP kanadının birbirini suçlayan açıklamaları devam ederken Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'dan flaş bir açıklama geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın sürece hakim olduğunu kaydeden Tugay, konu üzerinden siyaset yapılmamasına ilişkin çağrısında bulundu ve “Bakanlık işi yavaşlatmaya devam ediyor” açıklamasında bulundu.

SÜREKLİ'DEN DE BİR ADIM GELDİ
Aynı zamanda Karşıyakalı olan ve konuyla gündeme geldiği andan itibaren yakından ilgilenen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de stadın yapımı noktasında Tugay'a bir adım atarak, birlikte Ankara'ya gidip, Bakanlık düzeyinde ikinci bir görüşme yapılmasını teklif etti. 

SÜREKLİ VE TUGAY ANKARA'YA  GİDECEK
CHP'li Tugay, AK Partili Sürekli'nin "Ankara'ya gidelim" çağrısına olumlu yanıt verdi. İkili önümüzdeki günlerde yapım sürecinin tıkanan yerlerinin çözümü için birlikte Ankara yolunu tutacak. Sürekli konuya ilişkin gelinen son nokta hakkında bilgi vererek, "Karşıyaka Belediye Başkanı ile görüşüyoruz son zamanlarda, olgunlaştırmaya çalışıyoruz. Belki Ankara'ya birlikte geliriz. Hamza başkanımızla görüşeceğiz, konuyu onunla değerlendireceğiz. Karşıyaka Belediye Başkanının olumlu bir tutumu var Ankara'ya gitme konusunda. İddiaları ve cevapları orada masaya yatırıp netleştireceğiz. Biz çözümden yanayız" dedi. 

"SOYER, TUGAY'I YANLIŞ YÖNLENDİRİYOR"
Tugay'ın süreçte iyi niyetli tutum sergilediğini ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından yanlış yönlendirildiğini öne süren Sürekli, "Bugüne kadar da Karşıyaka Belediye Başkanının, Büyükşehir tarafından yanlış bilgilendirildiğini söyledik. Cemil Tugay'ın stadın yapımı konusunda her zaman olumlu yaklaştığını, kötü niyetli olmadığını biliyoruz. Büyükşehir'in ise her konuda olduğu gibi bu konuda da topu taca attığını, stadı yapamayacağını, bahaneler ürettiğini söylüyoruz. Bunların açıklığa kavuşturulması için Bakanlıkta bir araya geleceğiz. Bakanlığın işi yavaşlattığı doğru değil. Tunç Bey cevap vermedi ama gelirse çok iyi olur" ifadelerini kullandı.