Geçtiğimiz hafta sonu ilk defa gerçekleştirilen sokağa çıkma yasağı sonrası önlemlere değinen Başkan Sürekli, ‘’Devletimizin aldığı önlemler çerçevesinde polisimizin, bekçilerimizin, jandarmamızın, sağlık çalışanlarımızın, valiliğimiz ve kaymakamlıklarımızca oluşturulan Vefa Destek Grupları’nın özverili çalışmaları ile ihtiyacı olan vatandaşların talepleri hemen hemen sıfır sorunla yerine getirildi. İl ve İlçe teşkilatlarımız da bu önlemlere ciddi destek vererek, devlet ve millet birlikteliğini göstermiştir. Yine bu hafta sonu gerçekleştirilecek sokağa çıkma yasağında, aynı sorumluluk ve görevle vatandaşların ihtiyaçları eksiksiz yerine getirilecek’’ dedi. 

SAĞLIKTA AVRUPA’DAN AÇIK ARA ÖNDEYİZ…

Türkiye’nin sağlık sisteminin virüsle mücadelede büyük önem taşıdığını söyleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘’Sağlık sistemimizin dünyada önde gelen, Avrupa’da da ilk 3’te olduğunu biliyordum. Ama bu pandemide gördük ki, biz Avrupa’dan açık ara öndeyiz. AK Parti hükümetlerinin 18 yıldır, Türkiye’de yaptığı sağlık sisteminin faydalarını, Avrupa’da ve Dünya’da ülkelerin tıkandığı bir zamanda, biz şuanda rahatlıkla görüyoruz. İzmir’de de, başarılı bir şekilde pandemi sürecini İl Sağlık Müdürlüğümüz yürütüyor. İzmir’deki hastanelerimizde ne yoğun bakım ünitelerimizde ne de servislerimizde olmak üzere herhangi bir sıkıntımız yok.  Cumhurbaşkanımızın dirayetli yönetimi ve Cumhurbaşkanlığı sisteminin muazzam işlemesi ile inşallah bu süreci en az sıkıntıyla atlatacağız’’ dedi. 

DEVLETİMİZ KESİNTİSİZ YARDIMINI SÜRDÜRÜYOR...

Yardım yaparken ihtiyaç sahiplerinin bulunmasının önemine dikkat çeken Başkan Sürekli, ‘’Bizler, yardıma ihtiyacı olanları tek tek tespit edeceğiz ki yerinde ve zamanında yardımlar ulaşsın. İl Başkanlığımızca oluşturulan kaynakları, ihtiyacı olan ilçelere aktarımı yaptık. Yine hayırsever vatandaşlarımızı, yapacağı yardımlar için ilçelerimize yönlendirdik. Bu yardımlar da, Valilik ve Kaymakamlıklarımızın Vefa Destek Grupları ile koordineli bir şekilde çalışarak, ihtiyaç sahiplerine ulaşımı sağlanmış olacak. Vefa Destek Grupları’nın yardımları, kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Devletimizin biner TL’lik birinci faz ödemeleri gerçekleştirildi. İkinci faz ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Önümüzdeki süreçte biner TL’lik üçüncü faiz ödemeleri olacak’’ dedi. Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘’Bu süreçte, İl Başkanı olarak ben ve İl Başkan Yardımcılarımızla telekonferans ile yapılan hem ilçe yönetim kurulu toplantılarına hem de mahalle başkanları toplantılarına katılım sağlayıp, birlik ve beraberliğimiz güçlendireceğiz.’’ dedi.