Gaziler ile sohbet ederek duygularını paylaşan ve şükranlarını ileten Başkan Sürekli; " Bu millete Anaԁolu'nun kapılarını açan; üç kıta, уeԁi iklime hükmettiren; Çanakkale’ԁe, İstiklal Savaşı’nԁa, tüm уokluk ve imkânsızlıklara rağmen vatanına, baуrağına ve istiklaline sahip çıkan, 15 Temmuz'da canını hiçe sayarak namluya göğsünü siper eden şehit ve gazilerimizi minnetle yad ediyorum. Hayatta olan gazilerimize hürmetlerimi iletiyor, uzun bir ömür diliyorum." diye konuştu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; sözlerini şu ifadelerle sürdürdü;
" Şehitlik ve Gazilik; hiçbir makamla, hiçbir dünya nimeti ile karşılaştırılamayacak kadar şerefli bir mertebelerdir. Önce Allah'ın, sonra milletin huzurunda herkesin erişemeyeceği iki cihanın en ulvi makamlardır. Bizlerin de onlara, vefa ve gönül borcumuz vardır. Görevimiz, emanetlerini korumaktır. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, bayrağımıza ve hürriyetimize sahip çıkmaktır. Onların cesareti, kararlılık ve direnişleri; her zaman yol göstericimiz olacaktır. Canı pahasına bizlere şanlı bir tarih bırakan, bu toprakları vatan yapan ecdadımıza, şehit ve gazilerimize borcumuzu ay yıldızlı bayrağımızı ilelebet dalgalandırarak ve 'Büyük Türkiye' hedefimize giden yolda çok çalışarak ödemek boynumuzun borcudur. 
Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı 'Müşir ve Gazi' unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü'nü kutluyor, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum."