GÜNDEME BAKIŞ- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir'deki basın mensupları ile bir araya geldi. Sürekli, yerel konularla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
BÜROKRASİ İŞLERİ YAVAŞLATIYOR
İzmir’de tarihi elektrik fabrikasının satış ihalesine katılan ve 35 milyon TL’ye burayı satın alan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Özelleştirme İdaresi’nden olumsuz yanıt gelmişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bizzat aktarmıştı. Sürekli, konuyla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı.
KONUYU YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ
Sürekli, "İhale onaylanmadı. Yakınen takip ediyorum. İzmir’e kazandırılması gerek. Aynı düşüncedeyim. Çoğu İzmirli siyasetçi AK Parti içinde yanı görüşteyiz. Teknik olarak bazı aksaklıklar var. Bürokrasiden kaynaklı…Bürokrasinin bazı zaman işleri yavaşlattığı inancındayım. Cumhurbaşkanımıza bilgi notları verildi. Sorunun çözülmesi adına olumlu ilerlemeler var. Teknik aksaklıklar nasıl giderilir bürokrasinin olumsuz raporu nasıl aşılır o yönde çalışma var" dedi.
BÜYÜĶSEHİR NE İSTİYORSA ONU YAPALIM
İzmir Büyükşehir Belediyesi; 4 yıl önce talip olduğu ve mahkeme tarafından “yarısının kullanımı Büyükşehir Belediyesi’nin” dediği  eski tütün deposuyla ilgili İzmir Valiliği’ne binanın yarısını kullanmak için yazı yazmış ancak bu yazıya geri dönüş yapılmadığı ortaya çıkmıştı. Konuyla ilgili bir soruya Sürekli, "Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yanındaki binayla ilgili mahkeme kararı var. Yarısı Büyükşehir’e ait. Vali Bey’le görüştüm. 'Bize gelen talep yok. Büyükşehir’le görüşelim ne yapılması gerekirse onu yapalım' dedi. Yarısı tahsisi hukuken  değil de ara formül olabilir. Biz AK Parti olarak aracı olmaya hazırız" diye konuştu.