AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın İzmir ziyaretlerini değerlendirdi. Sürekli, partisinin İl başkanlığı binasında gazetecilere yaptığı açıklamada geçen hafta, 3 bakanın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lutfihak Alpkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 5 AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi ile 35 milletvekilini kentte ağırladıklarını belirtti.

BAKANLAR İZMİR'E HEYBELERİ DOLU GELİYOR
Varank'ın Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliğinin düzenlediği sektör buluşmasına katıldığını, ardından açılışlar gerçekleştirdiğini hatırlatan Sürekli, şöyle dedi:
"Muhalefetin 'Fabrika açmıyorsunuz, kapatıyorsunuz.' eleştirisini, gerçeklerle bağdaşmayan eleştirilerini duyuyoruz. Bize de komik geliyor. Yaşadığımız yüzyılda devlet ve bakanlıklar, üreticinin, yatırımcının önünde giderek sektörlerin gelişmesine destek veriyorlar. Kemalpaşa'da 14 fabrikanın açılışı ve 8 fabrikanın da temeli atılmış oldu. İzmir Ticaret Odası (İZTO) İZQ Girişimcilik Merkezi'nin açılışı yapıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi İzmir Teknotest projesi hayata geçirilmiştir. İZTO, İZQ İnovasyon merkezi hizmete alındı. Bakanlarımızın İzmir'e geldiğinde heybeleri dolu olur. Birçok projenin müjdesini verirler ve açıklama yaparlar. Birçok projeyi gündeme getirirler bunlar gerçekleşti."

ÇEŞME PROJESİ DEVLET PROJESİDİR! 
Kentte 3 Kasım'da Bakan Yardımcısı Lutfihak Alpkan'ın katılımıyla Üretim Sürecine Katılım Projesi'nin İzmir açılışının yapıldığını belirten Sürekli, 5 Kasım'da sabaha karşı meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kentte geldiğini söyledi.
Sürekli, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" kapsamında önemli toplantıların düzenlendiğini hatırlattı.
Ersoy'un programı kapsamında turizm temsilcileriyle bir araya geldiğini de anlatan Sürekli, "Çeşme Projesi, yerel belediyelerin engellemesine rağmen tam gaz ilerliyor. Sivil toplum örgütleri memnunlar, Çeşme Projesini bekliyorlar. Muhalefetin aklı, fikri rantta. Bu devlet projesidir. Devletin ve turizmcinin lehine bir projedir. Rant vardır doğrudur. Rant İzmirlilerin rantı olacaktır. İzmirlilerin menfaati olacaktır. Turizmde İzmir'i çağ atlatacak projedir. Hayırlı olsun diyorum." dedi. AA