İzmir’in geleceği için; gelecek zaman kullanmak değil, geçmiş ve şimdiki zamanın içini doldurmak gerektiğini vurgulayan Başkan Sürekli; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin borç batağında olduğunu ve çalışanların fazla mesai ve ikramiyelerini ödeyemeyecek noktaya geldiğini söyleyerek; “Akıbet dünden belli, İzmir’in akıbeti de Seferihisar gibi olacak.” dedi.

Göz boyamaktan hizmete sıra gelmiyor

CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin 3 yıla yaklaşan hizmet dönemi boyunca iğne deliğinden geçecek kadar somut bir iş yapmadığını öne süren İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Göz boyamaktan bir türlü hizmete sıra gelmedi. 2022 için yeni hedefler duymak isterdik ama vaatleri askıda kalınca zor tabi. Cafcaflı ama işlevsiz işlerle gündem yarattılar. Özellikle, depremle birlikte daha da önem kazanan kentsel dönüşümle ilgili içi boş, tartışmalı ve algı yönetmeye dönük reklam atakları dışında ortada bir şey yok. Uzundere dönüşümü kangren oldu. Mağdurların çığlığına da kayıtsız kaldılar. Keza, Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi’nde de sular durulmuyor. Plan değişiklikten ısrarla kaçıyorlar. Ege Mahallesi’nde Roman vatandaşlarımızı hiçe saydıkları ‘sürgün dönüşüm’ projeleri tek elle tutulur işleri(!) Ama, oradaki temel üzerinde de sadece rantın yükseleceği aşikâr. Yapamayacaklarsa, biz yaparız demiştik; yine diyoruz. İzmir’de dinmeyen koku için tek söz etmiyorlar. İzmir’de koku probleminin çözülmesi ve körfez kirliliğinin temizlenmesi için yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının ayrıştırılması lazım ve ayrıştırma hattının 5 bin kilometre olması gerekirken, ne yazık ki bu oran yüzde 13’lerde; bu hızları ile 50-60 yılda ancak tamamlayabilecekler. Yağmur sularını kanalizasyondan ayrıştırmak şart. Ama üç yıldır tek adım atmadılar. 2022’de bununla ilgili bir çalışma yapmaktan da söz etmiyorlar. Bunca hayati mesele askıda.”

Akıbet dünden belli…

Kötü yönetimlerinin doğal sonucu olarak ortaya çıkan borç yükünün; tıpkı Seferihisar gibi Büyükşehir Belediyesi’ni de iflasın eşiğine getirdiğini söyleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “’Batmıyoruz, dimdik ayaktayız’ diyorlar. Ama çalışanların fazla mesailerini ve ikramiyelerini ödeyemeyecek durumdalar. 3 yıldır yapmak yerine, satıyorlar. Akıbet dünden belli, Seferihisar satışları, işçilerin isyanı tazeliğini koruyor. Bugünkü başarısızlıkları, Seferihisar’ın tekrarı. Ne yazık ki, İzmir’i de aynı akıbet bekliyor. Madem her şey güllük gülistanlık; işçilerin mesai ve ikramiyelerini neden alamadığını, İzmirlinin hakkı olan yüzlerce gayrimenkulü neden sattıklarını, müteahhitlerinin hak ediş bedellerinin ödenememesini, açılan davaları nasıl açıklayacaklar? Belediye şirketlerinin mali yapıları, kooperatiflere ve piyasaya ödenemeyen borçlar ortada. İZBETON’un uzun süre yatırım yapamayacak, en basitinden asfalt malzemesi alamayacak duruma düşmesinin nedeni ne? ‘Yıkılmadım ayaktayım’ diyebilmek için bunların cevabını da vermeliler. Kimse yoğurdum ekşi demez ama; görünen köy de kılavuz istemez.” diye konuştu.

Soluk almak yok, soluk aldırmak var

AK Parti İzmir İl ve ilçe teşkilatlarının saha çalışmalarının 2022 yılında katlanarak devam edeceğini belirten Başkan Sürekli; “Soluk almak yok, soluk aldırmak var.” diyerek tüm ilçelerin stratejik planlarının hazır olduğunu ve haftalık raporlamalarla sonuç odaklı çalışacaklarını söyledi. Sürekli, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı; “Uzandığımız el, şimdiye kadar olduğu gibi mutlaka tutulacak. 2023’e bir, 2024’e iki kaldı. Sıktığımız el, çaldığımız kapı sayısını katlayacağız. Biliyorum, bu büyük fedakârlık istiyor. Ama biz, vicdan, fedakârlık ve vefanın partisiyiz. Milletimizle kurduğumuz gönül bağıyla geçirdiğimiz 19 yıldır ki başarılarımız bunun ürünü. Duruşumuz ve hizmet aşkımızdan; hedeflerimizden taviz yok. Yaptıklarımızı ve yerel iktidarın yapamadıklarını vatandaşlarımıza birebir anlatmaya devam edeceğiz. Söylenenlere, beklentilere kulak verecek, dikkate alacak ve gereğini yapacağız. Biz davamıza sarıldıkça milletin refahı da artacak.”