AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; partisinin kazandığı ilçelerin belediye başkanları ile birlikte beş bakanı ziyaret ettikleri kapsamlı bir Ankara turu gerçekleştirdi.  İlçe sorunlarının, devam eden yatırımlar ve yeni projelere ilişkin taleplerin ilgili bakanlara bire bir aktarıldığı ziyaret programına; Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ve Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer katıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Çalışma, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yapılan görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “ Bakanlarımız her zamanki gibi yapıcı ve çözüm odaklı yaklaşımları ile başkanlarımızı dinledi ve pek çok talebimiz için düğmeye bastı. İzmir’i hangi partide olursa olsun her ilçesi ile kucaklamaya ve sorunlarını çözmeye hazırlar. Bu toplu ziyaretlerimiz, önümüzdeki süreçlerimizin önünü açtı. Zaten başkanlarımızın her biri ilçelerinin meselelerine hakim; insanını tanıyan, projeleri ve çözüm önerileri olan isimler. Hepsi, ilçelerine müjdelerle dönüyor.” diye konuştu.

Bakanlarla yapılan görüşmelerde; Bergama, Bayındır, Kınık ve Kiraz’ın tarımdan, turizme; sağlıktan çevreye pek çok konuda eksiklerin giderilmesi ve atılım gerçekleştirmesinin önünü açacak adımlar atıldı.  İşte o müjdelerden öne çıkanlar…

BERGAMA’DA ÖRNEK YATIRIMLAR DÖNEMİ
İzmir’in tarım ve turizm alanında öne çıkan ilçelerinden Bergama’ya 20 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı, Aile Sağlığı, Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi yapılması kararlaştırıldı. İlçenin doğal gaz çalışmaların hızlanması, ana iletim hattı yatırımının gündeme alınması görüşülerek, söz alındı. Ayrıca;  Bergama’da jeotermal enerjinin iyileştirilmesine ve ilerletilmesine yönelik çalışmalar başlatılacak ve ilk adım olarak da Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) görevlendirilerek araştırma desteği sağlanacak. İlçede önemli bir ihtiyaç olan Sosyal Hizmet Merkezi’nin yapılmasına hızla başlanacak. Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin hızla tamamlanması için destekler artırılacak. Yine ilçe tarımının gelişmesi için uzun zamandır takip edilen Selenos Çayı ve gölet projelerinin hayat bulması için de düğmeye basılacak. Ayrıca Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı iş birliği ile Bergama’nın uluslararası alanda tanıtımı için özel bir program hazırlanacak ve yeni müze yapılacak.

TÜRKİYE’DE BİR İLK
Görüşmelerde; Bergama turizminin geliştirilmesine yönelik önemli projeler gündeme geldi ve tanıtım atağı ile  birlikte  bazı projelerle ilgili de kararlar alındı. Buna göre; 2 yıl önce Büyükşehir Belediyesi’nin başvurusu ile kabul edildiğimiz, İzmir için önemli bir ekonomik ve tanıtım kazancı yaratması beklenen  ‘EuroVelo - Avrupa Bisiklet Yolları Ağı’ projesinin hızlandırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı harekete geçecek.  Projeye göre; EuroVelo Sakız - Akdeniz Rotası’nın uzantısında yer alan İzmir’e gelmek isteyen dünya bisikletçileri, Sakız’dan Çeşme’ye veya Midilli adasından Ayvalık’a deniz yoluyla geçebilecek ve Dikili üzerinden Bergama, Aliağa, Foça, Sasalı, Urla, Çeşme, Alaçatı, Seferihisar, Gümüldür’den Selçuk’a ulaşacak. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Bergama ve Selçuk ilçelerini birbirine bağlayacak bu ağ, 491 kilometre uzunluğunda olacak. İspanya’nın Cadız kentinden başlayan, Yunanistan’ın Atina kentinde ve ayrıca Kıbrıs’ta iki bitiş noktası bulunan doğu-batı doğrultusundaki 5 bin 888 kilometrelik bisiklet yolları ağı, İzmir’in de eklenmesiyle 6 bin 379 kilometreye çıkacak. Kültür ve Turizm Bakanını ziyarette gündeme gelerek destek sözü alınan projenin hayata geçirilmesi; sadece Bergama’nın değil, İzmir’in kazancı olacak.

BAYINDIR’DA SAĞLIK TURİZMİ ATAĞI
İzmir’in tarım ve hayvancılık alanında üretim potansiyeline sahip olan Bayındır’a da başta termal turizm alanına dahil edilmesi olmak üzere pek çok destek sağlandı. Buna göre;  Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı; ilçenin Ergenli (Ilıca) mahallesindeki yer altı suyu zenginliğini harekete geçirecek önemli bir adım attı. 300 metrede ulaşılacak ve ‘Sağlık ve Termal Turizm’ için önemli bir kazanıma dönüşecek kaynağın sondajı için MTA görevlendirildi.  Bakanlık kararı ile yeniden termal turizm alanına dahil edilen ilçede bu çalışmalarla birlikte bir de müze açılması kararı alındı. Ayrıca Bergama’nın Çırpı - Karaveliler- Zeytinova Sağlık Ocağı uzman birimler desteklenip büyütülerek yenilenecek ve Çırpı’ya bir 112 istasyonu kurulacak.

Tarım Bakanıyla yapılan görüşmede, Ergenli Barajının yeni keşif bedeli artışının hazırlanmakta olduğu, barajın inşasına başlanacağını ve aynı zamanda Pınarlı Mahallesine gölet yapımının yanısıra sulanamayan alanların Eğri Dere Göletinden Zeytinova Barajına su basılarak Pınarlı - Derebaşı – Doyranlı’ya doğru yeni bir sulama hattı çalışmasının olacağı duyuruldu. Bayındıra en büyük müjde ise Tarımsal OSB alanı için hazırlıkların başladığı ve hazırlıkların en kısa sürede halka duyurulacağı yönünde oldu.

KİRAZ DEVLET HASTANESİ YATIRIM PLANINDA
İzmir’in Kiraz ilçesine yapılması planlanan Devlet Hastanesi için de somut adımlar atıldı. 75 yataklı Devlet Hastanesi’nin ihale projesi hazırlanarak, yatırım planına alındı. İğdeli Mahallesi’ne yapılacak olan 112 Acil İstasyonu için çalışmalar hızlandırılacak.  Kiraz’a Organize Tarım Bölgesi kurulması talebi olumlu karşılanırken;  Suludere Yeraltı Barajı’nın yapılması ve Et Entegre Paketleme Tesisleri’nin ilçeye kazandırılması ile ilgili çalışmaların başlaması kararlaştırıldı.  İlçenin Elektrik alt yapısının yenilenmesine olan ihtiyacın da dile getirildiği görüşmelerde; bu yatırımın hızlandırılması için söz alınırken; jeotermal enerjinin devreye  sokulmasına ilişkin MTA incelemesi talebinde de bulunuldu. Ayrıca Kiraz Kalesi’nin incelenerek turizme kazandırma çalışmalarının yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ekipleri kısa sürede ilçede olacak.

Kınık İlçesinin sorunları ve yatırımlarının da görüşüldüğü ziyaretlerde; ilçeye Yaşlı bakım Rehabilitasyon Merkezi yapılması kararlaştırılmakla birlikte yatırım programına alınması sağlandı. Aşevi projesi için; Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile protokol yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca ilçede bulunan Devlet Hastanesi’nin uzman hekim ve yardımcı personelinin artırılması ile B tipi 112 Acil Servisinin ikincisinin teşkili talebi kabul gördü. Spor Toto ile yapılan görüşmeler neticesinde ise Kiraz ve Kınık ilçelerine halı saha yapılması kararı alındı.

İZMİR İSTER, ANKARA YAPAR…
İzmir’i bir bütün olarak düşündüklerini ve ne olursa olsun her karışı ve her insanının refahını önemsediklerini vurgulayan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Ankara’nın İzmir’de taş üstüne taş koymak isteyen her yöneticisini istisnasız dinlemeye ve gereğini yapmaya hazır olduğunu belirterek şunları söyledi; “  İzmir ister, Ankara yapar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarımızın İzmir’e yaklaşımları hep böyle oldu. İlçe belediye başkanlarımız talep etti. Yenilerin ilk adımı atıldı, devam eden işlerin önündeki engellere formüller bulundu. Önümüzdeki günlerde başkanlarımız da kamuoyunu yaptıkları görüşmelerle ilgili ayrıntılı olarak bilgilendirecektir. İzmir’in, İzmir halkının bilmesi gereken şu ki; biz şehrimizin ve onların yararına olacak her işin takipçisi olmaya devam edeceğiz.”