Hafta sonu da farklı programlarda vatandaşlarla bir araya gelmeyi sürdüren Başkan Şengül, ilk olarak Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu’nun bu yıl 9’uncu kez düzenlediği “Hamsi Şöleni”ne katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin de katıldığı programda vatandaşlarla sohbet eden ve bol bol fotoğraf çektiren Şengül, şölene gelenlere “balık ekmek” dağıttı. Şengül, ardından AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan’ın da bulunduğu toplantıda kentsel dönüşümle ilgili vatandaşları bilgilendirdi. Başkan Şengül, son olarak da AK Parti ve MHP’nin Menemen’deki teşkilatının gerçekleştirdiği birlik ve beraberlik yemeğine katıldı.

AMACIMIZ SİYASET DEĞİL
Karabağlar Yurtoğlu Mahallesi’nde kentsel dönüşümle ilgili önemli mesajlar veren Başkan Şengül, amaçlarının vatandaşı bilgilendirmek olduğunu vurguladı. Şengül, “Kentsel dönüşümle ilgili vatandaşlarımızın beklentileri ve hayalleri var. Bunların farkındayız. Devletimiz de vatandaşların en iyi şartlarda, hak ettiği şekilde yaşaması için çalışıyor. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ancak devletimizin tüm iyi niyetine rağmen ne yazık ki, kentsel dönüşümle ilgili gerçek dışı şeyleri ortaya atanlar var. Örneğin, ‘Riskli alan ilan edilen bölgelere doğalgaz ve altyapı gelmiyor, hiçbir şekilde tapu alınamıyor’ diye yanlış bir algı var. Bu konuda mevzuatta bir engel yok. Bununla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile de görüştük. Neler yapılabileceğiyle ilgili çalışmalar da başlatıldı. Hangi mahallerimizde doğalgaz bağlantısı ihtiyacının olduğu, elektrikle ilgili sorunların çözümü için nasıl bir yol izlenmesiyle ilgili çalışmalar gerçekleştiriliyor” dedi.

KİMSENİN AHINI ALMAYIZ
Kentsel dönüşüme siyasi açıdan yaklaşılmaması gerektiğini ifade eden Şengül, şöyle devam etti: “Kentsel dönüşümü polemik haline getiren ve ‘Devlet sizi başka yere gönderecek’ diyen, kötü niyetlidir. Unutulmamalı ki devlet, kim olursa olsun her vatandaşa eşit mesafededir. Devlet adaleti sağlar, kimsenin evine göz dikmez. Sizin razı olmadığınız hiçbir şeye, devletimiz de onay vermez. Bu konuda içiniz rahat olsun. Biz, kimsenin ahını alarak, bir şeye zorlayarak adım atmayız. Ancak kentsel dönüşüm üzerinden bizi ötekileştirmek isteyenlere de dikkat edin. Bu kişilere fırsat vermeyin. Bunları ortaya atanların arka planda neyi düşündüğüne bakın. Art niyetli kişilerin, duygularınızı sömürmesine izin vermeyin” dedi.

CUMHUR İTTİFAKINDA VATANINI SEVEN HERKESE YER VAR
Karabağlar’ın ardından AK Parti ve MHP teşkilatlarından bini aşkın kişinin katılımıyla yapılan Menemen’deki programa katılan Başkan Şengül, Cumhur ittifakının önemine dikkat çekti. Başkan Şengül, “Ülkemizin büyümesinden, gelişmesinden ve dünyadaki tüm mazlumların hakkını savunmamızdan rahatsız olanlar mevcut. Bu süreçte ülkemizin de hiç olmadığı kadar birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Cumhur ittifakı da bunun en önemli göstergesi. CHP’ye, İYİ Parti’ye ya da diğer siyasi partilere gönül verip, vatanını seven herkese de Cumhur ittifakında yer var. Bazılarının adaylarının nerede belirlendiğini, akıl hocalarının kim olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi.