GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Gündeme Bakış TV’nin yayın konuğu oldu. Şengül, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti döneminde vatandaşın kendi hayat tarzını yaşadığını belirten Şengül, CHP’yi sert dille eleştirdi. Şengül, “İzmir’de özgürlük kentti, önü kapatılıyor diye sözler söyleniyor. Birçok özgürlüklerinin önünü CHP kapattı. Kendi ideolojisini dayattı. AK Parti döneminde herkes kendi yaşam tarzını yaşamaya başladı. Şuan ülkede kim üzerimde baskı var? Kim özgürce düşüncemi ifade edemiyorum diyor? Bu beceriksizliklerini örtmek için bir kılıf. Laiklikten Atatürk’ten bahsedeler. Ben dile getiririm; Atatürk’ Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ait ortak bir liderdir. Sadece CHP’ye ait bir lider değildir. Eğer Atatürk sağ olsaydı CHP’deki herkesi kovardı. Hep Beraber bu Cumhuriyet’i kurduk, CHP’ye bırakamayız. Cumhuriyeti CHP’ye bırakacak kadar küçültemeyiz. Zaten laik bir ülkeyiz, dinle yönetilmiyoruz. Herkes biliyor. CHP’ye baktığınızda tek tip insanlar görürsünüz, ama AK Parti’ye baktığınızda tam tersidir. AK Parti Türkiye’nin partisidir, bu yüzden yüzde 51 alıyor” diye konuştu.

KOCAOĞLU HİÇ BİRŞEY BAŞARAMADI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 15 yıllık yönetimini değerlendiren Şengül, “Aziz Kocaoğlu hiç bir şey başaramadı. İzmir’e belediyenin rutin işleri dışında bu Aziz Kocaoğlu’nun eseridir diyebileceğimiz hiçbir şey bırakmadı. Bu yüzden bu kadar uzun yıllar belediye başkanlığı yapıp, bu kadar çabuk unutulabilecek başka belediye başkanı yoktur. Yaratıcı fikirleri, projeleri olmadı. İzmir’i cazibe merkezi olacak yatırımların önünü açmadı. İzmir’in sorunları artarak devam etmeye başladı. İzmir’in içerisinde girdiğinde çıkmaz hale geliyorsunuz. Ülke zenginleşiyor, bu yüzden trafikte sayısı artıyor. Gerekli otoparkları, gerekli düzenlemeleri,  bağlantılar yapmasanız, bu sıkıntıyı yaşarsınız. Şuan Alsancak, Konak, Kemeraltı’na insanlar girmek istemiyorlar. Kentin dışına kaçmak istiyorlar” dedi. 

40 BİN NÜFUSLU SEFERİHİSAR’I YÖNETEMEDİ!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, sözlerine şöyle devam etti:
“İzmir’de un var, şeker var ama helva yapacak birisi lazım. Mesela bu helvayı Aziz Kocaoğlu yapmayı başaramadı. Ne yaptığını bilmiyor helvam mı oldu… Tunç Soyer’e bakıyorsunuz… 40 bin nüfusluk Seferihisar’ı yönetemedi. Borçla batakla bıraktı. İzmir’i nasıl yönetecek, neler verecek bilmiyorum. Yerel seçimleri siyasi partilerden ayırmak lazım. Bu işi yapabilecek kapasitedeki insanları seçsinler. Soyer Seferihisar’da neyi başardı? Belediyede işçiler paralarını alamıyorlar. Hangi alt yapısını, ne sorunun çözmüş? Sakin şehir diye güzel bir reklam buldu. Bir trend yakaladı. Sonra, yolları daralt, altyapı çözme, nüfusu daralt…. Seferihisar’a ne yapmış, bunu orada yaşanan halka sormak lazım”

KİMSE CUMHURBAŞKANINA HAKARET EDEMEZ
Şengül, Balçova’da Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığının düşürülmesiyle ilgili ise, “CHP’nin içerisinde yaşanan koltuk kavgaları, entrikalar, samimiyetten, hizmetten bahsedeler, görüyoruz ki hizmet, samimiyet umurlarında değil. Ekipçilik anlayışı, küçük anlayışlar, bireysel menfaatler ön planda. Bizim için kim düştü önemli değildir ama Türkiye Cumhuriyeti’nin yasaları vardır. Hiçbir belediye başkanı Cumhurbaşkanı’na hakaret edemez, haddi de değildir. Benimsemeyebilirsin ama saygı duymak zorundasın. Sonra çıkıp ucuz siyaset yapacaksın tam da Zübük siyaseti yapıyorlar” dedi.

İZMİR’E AYRIMCILIK YOK! GÖRMEYENİN GÖZÜNE GİRSİN
Şengül, hükümetin metro konusunda İzmir’e ayrımcılık yaptığı iddiası ile ilgili şunları söyledi:
“CHP zihniyetinde ayrımcılık olduğu için hep bu mantıkta düşünüyorlar. İzmir’deki AK Partili bazı belediyelerimize de bu şekilde ayrım yaptıklarını biliyoruz. Metro ödeneği konusunda bir ayrımcılık yok. Bu proje daha ihaleye çıkmadı. Bu süreç devam ettiği bütçede sembolik rakam koyarlar. İhale bittiğinde o bütçeden hemen aktarılır. Henüz süreç başlamadı, ne kadar yatırım yapılacağı bu yıl içerisinde ihale sonuçlanacak. Sonuçlanır, sonuçlanmaz, hemen yatırım aktarılacak. 2002 yılında bu yana kadar Cumhuriyet tarihinde yapılmayan yatırım kadar biz yatırım yaptık. Hükümet olarak, belediyeler verilen kaynaklar dışında 70 milyar TL yatırım yapıldı.  Şuan yapılan yatırımların tamamlanmasıyla birlikte bu rakam 200 milyar TL’ye ulaşacak. Yollar, hastaneler, limanlar, okullar, görmeyenin artık gözüne girsin. Bunları kim yapıyor? Şunu diyebilirler, biz belediyenin yapacakları işleri beceremiyoruz derseler, onları da hükümet yapabilir. Hükümet kendi yetkisinde olan neyi yapmadı? Büyükşehir Belediyesi öz kaynakları bir tane yaptığı yatırımı göstersin. 3 tane kavşak yaptı. 6 ayda yapılması gerekiyordu 2 yılda bitiremediler”

CHP’Lİ YÜCEL’E SERT SÖZLER: “AĞABEY OLARAK GELSİN BANA SORSUN”
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in kendisi ve Nihat Zeybekci’ye yönelik eleştirilerine tepki gösteren AK Partili Şengül, “Öncelikle CHP İzmir İl Başkanı’nı (Deniz Yücel) bir eğitime almak lazım. Kendi sözüyle, kendi iradesiyle konuşması lazım. Eline tutuşturulmuş notlarla konuşuyor. Sorsan çoğunun içeriğini bilmez. Aramızdaki en büyük fark, ben ne söylediğimi biliyorum, yapıldığını ne yapılmadığını biliyorum. Onlar kendi konuşamadıkları şeylere kamufle edip il başkanın eline kağıt tutuşturup söyletiyorlar. Bir daha söyleyip de zor duruma düşmesin. Önce gelsin bir ‘ağabey’ olarak bana sorsun. Neler yapıldı kendisine anlatayım ondan sonra konuştuk” dedi.

KASITLI OLARAK PROJELERİ EKSİK GÖNDERİYORLAR! BÖYLECE ‘HÜKÜMET ENGELLİYOR’ ALGISI YARATILIYOR!
Şengül, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara’nın onayına sunduğu projeleri bilerek eksik yaptığını, böylece ‘hükümet projelerin onaylamıyor’ algısı yarattığını öne sürerek şunları kaydetti:
“Biz zamanında Sayın Kocaoğlu ile Ankara’ya gittik, sorunlar üzerinde çözümler bulduk, mutabakata vardık… Mutabakata varmamıza rağmen onu bozdular. Bu kadar samimi değiller. İtiraz etmeyip dava açmayacağız diyorlar daha sonra dava açıyorlar.  Bütün belediyelerin gerektiği gibi istenilenleri hazırla ondan sonra onaylasın. Ama yok, ben muhalefetim ben İzmir’im, ben bağırırım, şikayet ederim’ diyorsunuz.  Yolcu gemileri ilgili bir liman. Balıkçı barınaklarıyla ilgili bir sıkıntı var. ‘Biz birlikte bir sorunu çözelim’ dedik, ‘onlar beni ilgilendirmez’ diyor. Bekleyen çok projeleri de yok. Olanlar da bilinçli bir şekilde eksik gönderip çözülmesine engel olunuyor. Çözülürse ellerinde bir şey kalmayacak. Tamamen neden bu… Buca Metro hattı ile ilgili proje kesinlikle bir eksikliği vardır yoksa beklenmez. Sayın Soyer körfezdeki kokuyu hissetmiş ama Sayın Kocaoğlu kokuyu hissetmemiş. Ben bununla ilgili bir bağlantı paylaştım. İzmir’de kokuyla ilgili 10 milyon etkileşim olmuş. Bir ara herkes İzmir’den kaçmak istedi. Bunun suçunu da hükümete atarlar. Alt yapı sorunu çözsene! Altyapı, arıtma yetersiz, çevreye en büyük zararı İzmir Büyükşehir Belediyesi veriyor. Bostanlı’da enerji tüketimini azalmak için arıtmayı kapatıyorlar. Deniz’in aurasını bozuyorlar. Biz İzmir’e yatırımlarımızı yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Onlar ne kadar engel olursa olsun devam edeceğiz. Milletvekili olduğumda bakanlıkla ilgili bazı CHP’li belediyelerin talepleri olmuştu. Biz kendilerine yetki verdik ama kendi partilerinin korkularından dolayı almadılar. Biz almayalım dediler. Kendi ilçe belediyeleri bir şeyler yapmaya çalışsa da ağababaları buna izin vermiyorlar. İşte bu kadar kinci ve bireysel olarak bakıyorlar”
Şengül, İzmir’deki oy hedeflerinin yüzde 51 ve üzeri olduğunu ve birçok ilçede sürpriz yapacaklarını sözlerine ekledi.

İZMİRLİLERİN KAFASI KARAŞIK!
İzmir’de yüzde 25 oranında bir kararsız seçmen olduğunu vurgulayan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “İzmirlilerin kafası karışık. Yüzde 25 oranında bir kararsız seçmen var. Yaptığımız araştırmalar bunu söylüyor. Bazı ilçelerde bu oran daha fazla. Ciddi bir kararsız seçmen kitlesi var. Bunların önemli bir bölümü CHP seçmeni. CHP’nin iyi bir belediyecilik hizmeti yapmayacağını biliyor. Bir 5 yılı daha kaybetmek istemiyor. Bizi takip ediyor. Eğer kararsız seçmene ulaşabilirsek İzmir, birilerinin söylediği gibi kale olmadığı görecektir. İzmir farklı bir refleks gösterecek. Bazıları kendini rahat görüyor. 31 Mart’ta en doğru anketi göreceğiz”