Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi’nin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ederek 24 Haziran seçimlerine yönelik Cumhur İttifakına destek kararını açıklamasının ardından; bir destek ziyareti de İzmir’de gerçekleşti. Anavatan Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Kazım Kumpasoğlu, İzmir’deki temasları kapsamında AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ü ziyaret etti.

Genel Başkan Yardımcısı Kumpasoğlu, ziyarette Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaretini ve destek açıklamasını anımsatarak, “Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edildi. Biz de İzmir’de işbirliği yapmak üzere Sayın AK Parti İl Başkanımızı ziyaret ettik. 24 Haziran seçimlerine yönelik aslında tüm kanaatlerimiz ortak; Cumhur İttifakının bu ülke için tek seçenek olduğu ve Sayın Erdoğan’ın da Cumhurbaşkanı olarak mutlaka seçilmesinin memleket için hayırlı olduğu konusunda birlikte çalışmalarımız sürecek” dedi.

TÜRKİYE’NİN BEKA SORUNU
Türkiye’nin bekasına ilişkin tehdit ve saldırılara da işaret eden Genel Başkan Yardımcısı Kumpasoğlu, “Bu mesele çok konuşuluyor ama bu bir gerçek; Türkiye’nin geleceği ile ilgili ciddi bir sıkıntı yaşadığı ve büyük bir saldırı altında olduğu bir gerçektir. Böyle bir durumda biz ülkemizin bir beka sorunu yaşamaması adına gereken yerde olacağız, orası da Sayın Erdoğan ve Cumhur İttifakının yanıdır” diye konuştu.

MENDERES VE ÖZAL’IN İDDEALLERİNİ SÜRDÜRÜYORUZ
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ise öncelikle nazik ziyaretleri dolayısıyla Genel Başkan Yardımcısı Kumpasoğlu’na teşekkür etti. Şengül, “Parti olarak ülkemizin geçmişi ile ilgili hep dile getirdiğimiz bazı isimler vardır. Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Menderes ve rahmetli Turgut Özal… AK Parti de bir şekilde Menderes- Özal çizgisine yakındır. Onu kucaklayan, onların ülkeye dair ideallerini, beklentilerini sürdüren bir parti olarak devam ediyor. Bu anlamda da Anavatan Partisinin bize her zaman manevi desteği olmuştur. Turgut Özal’a karşı bu ülkede her zaman bir sempati vardır, hala ciddi şekilde taraftarı vardır. O yüzden Anavatan Partisinin bize desteğinin anlamı büyüktür. Anavatan Partisinin yerli ve milli Cumhur İttifakı olarak belki o seçim pusulasında yer almasa da gönüllerde yanımızda yer alması büyük önem taşıyor” diye konuştu.
Ziyarette iki partinin İzmir’deki seçim çalışmaları da değerlendirildi.