Tire İlçe Teşkilatının Esnaf Kefalet Düğün Salonundaki eylül ayı danışma toplantısına katılan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, 2019 yerel seçimleri için aday belirleme konusunda açıklamalarda bulundu. 
AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül de yerel seçimlerin yaklaştığını hatırlatarak, aday olmak isteyenlerin olabileceğini kaydetti.
Kapsamlı bir araştırma yapıldığını belirten Şengül, şunları kaydetti:
"Adaylık düşünen hiçbir arkadaşımız adaylığını açıklamayacak. Bizlerle paylaşacak. Biz bakacağız, en iyi şekilde onları değerlendireceğiz, tüm teşkilat mensuplarımızla tek tek istişare yapacağız. Herkesi dinleyeceğiz. Sokağı dinleyeceğiz, araştırmalar yapacağız, bir kişiye karar vereceğiz. O verdiğimiz karar birilerinin hoşuna gidebilir, birilerinin gitmeyebilir. Ama idealist olan, partisine, davasına bağlı olan sorgulamaz. Aday belirlenince doğru, ya da yanlış sonuna kadar çalışacağız. Bize yakışan da budur. 'Sen ben' kavgası değil. 'Bu kişi olursa ben varım bu partide, bu kişi olmazsa ben yokum bu partide' diyorsan, bu partide yerin yoktur." 

Kırkpınar,  İzmirlilerin koku nedeniyle zarar gördüğünü belirterek, şöyle konuştu:
"Elimizden ne gelirse yapacağımızı ifade ettik. İzmir’deki sorun belediyecilik sorunu olmaktan da çıkmış bir sağlık sorunu haline gelmiş durumda. Bizim de bir İzmirli olarak bu sorunların çözümünde mutlaka müdahil olmamız gerekiyordu. Ancak Aziz Kocaoğlu bizim bu açıklamalarımıza gülerek, tebessüm ederek dinlediğini ifade etmiş. Biz de bir deyim vardır, ağlanacak haline gülene ne derler hepimiz biliyoruz. Tire'deki ve her yerdeki başarısız CHP belediyeciliğini gerek Tire, gerekse İzmir halkımıza havale ediyorum. En güzel cevabı inşallah 2019 Martı'nda hep birlikte vermiş olmanın mutluluğunu yaşayacağız." (AA)