Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – AK Parti’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Nihat Zeybekci’nin olmasıyla birlikte gözler ilçe adaylarına çevrildi. Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre; Buca’da yapılan anketlerde Buca eski Belediye Başkanı ve AK Parti eski Milletvekili Cemil Şeboy birinci çıktı.

ADAY ŞEBOY MU OLACAK?

Şeboy’un anketlerde önde çıkması, “AK Parti’nin Buca adayı Cemil Şeboy mu olacak?” sorusunu beraberinde getirdi. Şeboy ise, kendisi ile ilgili yapılan adaylık yakıştırmalarına teşekkür etti ancak adaylığa kesin bir dille kapıları kapattı.

EMEKLİYE AYRILDIM
Şeboy, “Adaylık düşünmüyorum. Anketlerden benim ismimin çıkması normal. 15 yıl belediye başkanlığı yaptık. Emekliye ayrıldım. Ailem de  istemiyor. Kendime vakit ayırmak istiyorum. Teklif gelse bile kabul edemem. Ben artık ağabeylik yapacağım” dedi. Şeboy, Buca’da kendisi gibi olan birinin olduğunu belirterek, “Adnan Öztekin benim profilimde bir isim. Onunla seçim alınabilir. Her kesimden oy alır. Benim yapımda bir isim. SODEP’ten de aday olmuştur. İki dönemdir meclis üyeliği bir isim” dedi.