Halil İbrahim GÜLER/GÜNDEME BAKIŞ- Belediye meclis üyesi listelerinin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilmesine günler kala, Bayraklı’da flaş bir gelişme yaşandı. 2014 yerel seçimlerinde AK Parti Bayraklı Belediye Başkan adayı olan İsmail Sarı’nın CHP’ye geçti. Sarı’nın CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal’ın meclis listesinde yer alması bekleniyor.

SARI KONUŞTU
Sarı, “Siyaseti hizmet aracı olarak görüyorum. AK Parti’de de CHP’de de bu olur. Benim amacım siyaseti rant olarak görüp onun bunun işini takip etmek değil.  Ben 30 yıldır vatandaşlara hizmet etmek için siyaset yapıyorum ve ayakta duruyorum. Bayraklı’nın derdi benim derdim. Çözüm üretmek için CHP’ye geçtim. Başka hiçbir amacım yok” dedi. 

AK PARTİ’Yİ BİTİRMEK İSTİYEN BİR GRUP VAR
Sarı AK Parti’den CHP’ye geçmesini ise şu sözlerle açıkladı:
“Milletvekili seçimlerinde Alpay Özlan’la ilgili bazı eleştirilerim vardı. Ben o süreçte uyarı amaçlı bir yazı kaleme aldım. Sarı milletvekili adayı oldu olmadı önemli değil. Ben bir uyarı yaptım. O günden başlayan yanlışlar hala devam ediyor. Birileri bugün İzmir’i dizayn etmeye çalışıyor. Genel başkan yardımcısıdır, il başkanıdır, odur… Budur… Bu dizayn yaparken de emeği geçenleri yok sayıyorlar. Benim dışımda bir sürü insan var. İlçelerde kargaşa var. Bunlar İzmir’de AK Parti’yi bitirmek istiyor. Böyle bir grup var. Onların İsmail Sarı’ya ihtiyacı yoksa benim de onlara hiç ihtiyacım yok. Yapılan yanlışlara dur deme zamanı geldi. Derdim meclis üyesi olmak değil. Sesimi Ankara duyar da bunlar kendilerine çeki düzen verir”