AK Partili Nasır, TOKİ'nin arsa satışından elde ettiği bu gelirlerle farklı bölgelerdeki vatandaşların konut mağduriyetinin giderileceğinin de altını çizdi.

Arsa'nın imar durumununu rekreasyon alanı olarak belirlendiğini ve satın alan firmanın da bu esasa göre yatırım yapabileceğini kaydeden Nasır, “Burası kamunun yararına olacak çok değerli bir arsa niteliği taşıyor. İzmirlilerin önemli bir ihtiyacını karşılaması açısından önemli bir bölge. Yatırımcı için de karlı olacak bir arazi. TOKİ'de buradan elde ettiği gelirle yeni yatırımlar konusunda kaynağa kavuşmuş olacak. Yatırımcı firma arsa üzerinde bin metrekare kapalı alan kurabileceği bir olanağa sahip. Yüzde 25’i peşin 60 ay vade ile teklif vermiş. Orayı 3 ayda açıp para kazanmaya başlayabilir. Diğer parsel de spor alanı. Yüzde 70’ini yapsa kentimiz bin 500 metrekarelik kapalı bir spor alanına kavuşur. Bu yatırım girişimi İzmir’in büyük ihtiyacı karşılar. Ortada bir plan koşulu da bulunuyor. Mevcut alanın farklı bir amaç ile kullanılmasını hiçbir vatandaş kabul etmez. Gerekli yatırım yapıldıktan sonra da hiç kimse burada plan tadilatı yapamaz. Kanun önünde bunun olması da mümkün değil” diye konuştu.

Son dönemde gündeme gelen Mavişehirdeki arsanın, İzmirlilerin önemli bir ihtiyacını karşılayacağını dile getiren Nasır, bölgenin kente katacağı değerini vurgulamak maksadıyla 'kupon arsa' tabirini kullandığını, konunun yanlış yöne çekilmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

“ATAKENTTE MAĞDURİYET YAŞANIYOR”
Atakent'lilerin yaşadığı başka bir mağduriyete de değinen Milletvekili Necip Nasır, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi'nin Atakent Sitesindeki tenis kortları ve spor tesislerine tahsis edilen alanın %25'i park ve yeşil alan olarak terk edilmek karşılığında özel eğitim alanı olarak değiştirilmesinin yanlış olduğunu kaydetti.

Nasır şu bilgileri verdi: “İzmirde bir özel eğitim kurumu, 9846 ada 1 nolu parselin %25'ini terk ederek spor alanı olan imar durumunun özel eğitim alanı olarak değiştirilmesini talep etmiştir. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi de talebi kabul ederek spor alanı olan imar durumunun özel eğitim alanı olarak değiştirilmesini oy çokluğu ile kabul ederek ilana çıkmıştır. Belediye meclisinin azınlıkta bulunan AK Parti ve MHP'li üyeleri incelenen imar plan tadilatıyla alakalı olarak bölgede eşdeğer spor alanı ayrılmamış olması ve bölgede yapılaşmanın tamamlandığı göz önüne alınarak bu bölgede yeşil alan ve spor alanı ayrılma ihtimali bulunmayacağından ilgili plan tadilatının uygun bulunmadığı gerekçesi ile karara muhalefet etmiştir. Söz konusu imar değişikliğine Atakent sitesinde oturan vatandaşlar ile çevre halı tepki vermiştir. Birçok kişi imar değişikliğine itiraz dilekçelerini de İzmir Büyükşehir Belediyesine vermiştir”

Bahse konulu alanın 1984 yılında imar planlarında konut alanı olduğunu daha sonradan spor alanı olarak tahsis edildiği bilgisini veren Necip Nasır şunları söyledi: “Mülkiyet emlak bankasında iken 95-97 yılları Arasında bölgede yapılan büyük bir imar planı revizyonu sonunda sosyal-spor alanı olmuş.Karşıyaka 2. Etap 5.000’likler mahkeme kararı ile iptal edilince ve 5.000’liklerde iki gösterim bir arada kullanılmadığı için sadede spor alanı oluyor. 2014 yılında TOKİ imarı spor alanlı olmak üzere bu yeri satışa çıkarıyor ve bir özel kolej burayı satın alıyor. Dönemin Karşıyaka Belediye Başkanı ve dönemin Büyükşehir Belediye Başkanlıklarına buranın imarının değişmesi için müracaatta bulunuluyor ama kabul görmüyor. 2019’da yönetimler değişince tekrardan imar için müracatta bulunuyor. 2020 yılının başında Mustafa Özuslu ilk etapta buna karşı çıkıyor, ama aynı konu tepeden gelince Mustafa Özuslu kendisi bunu geçirmemiz lazım diye imar komisyonuna söylüyor 5.000’liklerde 2020 yılı spor alanı özel eğitim alanına çevriliyor. Aslında şu an TOKİ’nin rekreasyon alanının satışı ile alakalı yaptıkları karalamayı aynen kendileri yapıyor”