GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin son meclisinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV) arasında Protokol Yapma Yetkisi Sayın Başkan Tunç Soyer’e yetki verilmesi tartışması devam ediyor. Konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis üyesi Fikret Mısırlı’dan flaş bir çıkış geldi.  Mısırlı, “İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP ve İYİ Parti Meclis üyelerinin kabulü yönünde oy kullandığı İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TÜLOV arasında Protokol Yapma Yetkisi Sayın Başkan Tunç Soyer’e yetki verilmişti. ‘Apaydınlık bir gelecek yeni bir siyaset toplum ve emek yüzyılı’ adı altında Sivil Toplum Örgütleri ile toplantı yapılacağı söylenen protokole göre 600 Kişilik cafe, kahvaltı öğle yemeği ve kumanya tanıtım Baskılı afişler kent içi bez afiş vb reklamlar konuşmacıların geliş gidiş uçak biletleri ve konaklama masrafları Büyükşehir tarafından karşılandı” dedi.  

SUÇ İŞLENMİŞTİR
Mısırlı konuşmasını şöyle sürdürdü: “İzmir Büyükşehir Belediye Bşk Tunç Soyer eliyle Büyükşehir’in olanakları ile Cumhuriyet Halk Partisi Kongresi yapıldı. CHP Genel Başkan, milletvekilleri, il başkanı, gençlik kolları kadın kolları ve partililerinin ağırlandığı CHP kongresine dönüşmesinden ötürü suç işlenmiştir. 5393 Sayılı Kanun 14. Maddesine Göre Yapılan protokol dayanağı  ‘Belediye Mahalli Müşterek Nitelikte Olmak Şartıyla Kültür, Sanat Turizm ve Spor Hizmetleri Yapar ve yaptırır’ denmesine rağmen bunun kültür etkinliği, sanat etkinliği ve spor etkinliği neresinde Siyasi olarak yapılan etkinlik CHP Kongresine dönüştürülerek kamu zararına neden olmuştur.”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM

Mısırlı, “İzmir Büyükşehir Belediye Meclisince bu karara olumlu oy kullanan meclis üyelerinde kamu zararına ortak olduklarını söylerken söz konusu toplantı ile ilgili yasal olmamsı nedeniyle İzmir Valiliği’ne suç duyurusunda bulunacağı etkinlik ile ilgili soruşturma başlatılması için müracaat edeceğim. TÜLOV Vakıf’ının yöneticilerinin tamamı CHP yöneticilerden oluştuğu bilinirken hizmetlerini bu demokrasi anlayışı ile yapıyor ise ideolojik davranmaması ne kadar mümkün öğrenci eğitimleri ve burslarını bu bakış açısıyla mı yapıyor? Bu güne kadar kaç öğrenciyi okutmuşlar, burs sağlamışlar, eğitim gereci dayanağı vermişler belli değil. Web sayfaları çalışmıyor” diye konuştu.