2018’in ilk yarısında Kemeraltı Çarşısı’nda başlayan alt ve üst yapı inşaat çalışmaları devam ediyor. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün talimatıyla tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda incelemelerde bulunan Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fikret Mısırlı, bölge halkıyla bir süre sohbet etti. Kemeraltı esnafının sorunlarına kulak veren Mısırlı, alt yapıyı güçlendirmek için plansızca başlatılan inşaat faaliyetlerinin esnafı mağdur ettiğini dile getirerek, “Tozduman içinde kalan Kemeraltı Çarşısı’nda esnaf kepenk kapatmak zorunda kalıyor” diye konuşarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çözüm çağrısında bulundu.

“ORTAYA ÇIKAN MANZARA İZMİR’E YAKIŞMIYOR”
Türkiye’nin en büyük açık hava çarşısı Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda yürütülen inşaat faaliyetlerinin esnafı zorda bıraktığını kaydeden Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mısırlı, “İnşaat çalışmaları başlayalı 6 ay oldu. Büyük bir yol kat edilmesi gerekirken, bugün ortaya çıkan manzara İzmir’e yakışmıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin “Tarihi Çarşıyı Ayağa Kaldıracağız” sloganıyla başlattığı bu projenin Büyükşehir Belediyeciliğine yakışır bir hal almasını isterdim. Üzülerek belirtiyorum ki bugün burada gördüğüm şey, Kemeraltı sokaklarında yürütülen çalışmaların normalin altında bir seyir izliyor olması, tıpkı kağnı hızı gibi” dedi.

 “ÇARŞI DA BİZİM ESNAF DA BİZİM”
“Kemeraltı’nda yıllardır çile çeken, her yağmurda dükkânları sular altında kalan esnafımız, önümüzdeki kış aylarında da aynı çileyi çekmesin” diye konuşan Mısırlı şöyle devam etti: “Kazı çalışmaları başlamadan getirilen borular, etrafta toz dumana sebep oluyor. Bu sorunlar esnafı rahatsız etmekte ve esnaf gün aşırı kepenk kapatma girişiminde bulunuyor. Bu çarşı bizim, hepimizin. Çarşı da bizim, esnaf da bizim. Ona sahip çıkmalıyız”