Türkiye 24 Haziran seçimlerine giderken adaylar da kampanyalarını bütün hızıyla sürdürüyor. AK Parti 2. Bölge 6. Sıra Milletvekili adaylarından Necip Fazıl Kurt da bu adaylardan birisi. Karşıyakalı aday Necip Fazıl Kurt, çalışmaları kapsamında dün Yamanlar ve Sancaklı köylerine giderek seçmenleriyle buluştu ve onlara seslendi.
Yamanlar Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Necip Fazıl Kurt, 24 Haziran seçimlerinin Türkiye için taşıdığı önemine atıfta bulunarak CHP adayı Muharrem İnce’nin iddialarına da değindi. Muharrem İnce’nin projelerden çok yalanlar ve manipülasyonlar içinde siyaset yürüttüğünü vurgulayan Necip Fazıl Kurt, ”Muhalefet adına konuşan adayların iddialarının çoğu ne yazık ki gerçeklerle bağdaşmıyor. Son dönemde en çok dile getirdikleri iddialardan birisi de Türkiye’nin saman ithal ettiği propagandası. Buradan bütün vatandaşlarımıza bir noktayı açıklayalım:
Ülkemizin 2016 yılı Saman üretim miktarı 24,6 milyon ton’dur. 2016 yılında ülkemize 2.900 ton ithalat gerçekleştirilmiştir. Ülkemizden 2016 yılında ise 7.142 ton ihracat gerçekleştirilmiştir.
Türkiye 2017 yılında 26 milyon ton saman üretmiş. Kendi ürettiğimiz samanın dışında, Romanya, Bulgaristan ve Azerbaycan’dan 25 bin ton saman ithal etmişiz. Ülkemizden 2017 yılında ise Lübnan, Irak ve Kuveyt’e toplam 5.267 ton Saman ihracatı gerçekleştirilmiştir.
Yani Türkiye, Muharrem İnce’nin ve bazı muhalefet mensuplarının iddia ettiği gibi samanda dışa bağımlı bir ülke değil. Geçen yıl tüketilen samanın binde birinden daha az bir kısmı dışarıdan alınmış. Üstelik, saman ithalinin sebebi tamamen lojistik sebeplerden kaynaklanıyor. Trakya’daki hayvancı için samanı Bulgaristan veya Romanya’dan almak daha uyguna mal olurken, Doğu Anadolu’daki hayvancı için Azerbaycan’dan saman almak çok daha ucuz. Yani saman ithalatı, samanın bulunamamasından değil, lojistik nedenlerden dolayı ekonomik sebeplerin çözüm mantığıdır.Dolayısıyla sosyal medyada da dile getirilen saman ithali meselesi tamamen bir kara propagandadan ibaret” diye açıkladı.

“TÜRKİYE TARIMDA BÜYÜK HAMLELER YAPMAYA DEVAM EDECEK”
Seçmenleriyle yaptığı görüşmede tarımla ilgili başka mesajlara da yer veren Kurt, Türkiye’nin son 16 yılda her alanda olduğu gibi tarımda da büyük hamleler yaptığını vurgulayarak “Türkiye 16 yıllık AK Parti iktidarı döneminde kişi başına et tüketimini 6 kilodan 17 kiloya, süt üretimini de 8.5 milyondan 21 milyon tona çıkarmış. Nüfusumuz son on altı yılda % 15 artarken, süt üretimimiz yaklaşık % 300 artmış. 2002’de ülkemizde 900 bin traktör varken şu an sayı 1 milyon 400 bine ulaşmıştır. Elbette hala kat edeceğimiz bir yol var. 24 Haziran’dan sonra tarım alanında çok daha büyük hamleler hayata geçirilecek. Hem bu büyüme, hem de bu projeler dolayısıyla inanıyoruz ki İzmir ve Ege, Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’ye desteğini vermeye devam edecektir” diye ifade etti.
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Necip Fazıl Kurt konuşmasının ardından seçmenleriyle bayramlaştı.