İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in pandemi sürecinde merkezi hükümetten destek alamadıklarını iddia etmesine bir tepki de AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar’dan geldi.

Kırkpınar, “Sayın Soyer, İzmir’in sokaklarını bilmediği gibi merkezi hükümet tarafından İzmirlilere gönderilen bütçeyi de bilmiyor” dedi.

Belediyenin iştirakleri olan şirketlerin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sunduğu imkanlardan faydanlandığına dikkat çeken Kırkpınar, ayrıca belediyenin ödenmesi gereken borçlarının da faizsiz bir şekilde ertelendiğini söyledi. 

Kırkpınar,  “Bu süreçte kısa çalışma ödeneği, ücretli çalışanlara ve hanelere yardım, işsizlik ödeneği, kalkınma paketleri, istihdam paketleri gibi birçok alanda çalışma yapan hükümetimiz, belediyeler noktasında da hiçbir ayrım gözetmemiştir. Sn. Soyer, hiç yardım ve destek alamadıklarını iddia etmiş. Sadece belediyenin iştiraki olan şirketlere verilen destekler bunun bariz bir yalan olduğunu ortaya çıkarmaktadır. Süreçte devlet-millet olarak büyük bir dayanışma örneği gösterdik. Sn Soyer ise terör seviciler ile dayanışma içerisinde olup, şirketlere atama yapmak ile meşguldü. İzmir'in onlarca sorunu varken kendisi teröristleri atamak ve eşinin yönetici olduğu kooperatiften süt almakla ilgileniyordu. Devletimizin yaptıklarını görmemesi normal. Ancak görmemişse bile hiç olmazsa bürokratlarına sorup öğrenebilir” ifadelerini kullandı. 

Kırkpınar, Soyer’in Büyükşehir belediyesi olarak kendi Partisinden olmayan belediyelere hiçbir yardımda bulunmadığını belirterek, “Kendisi AK Partili olan belediyelerimize hiçbir yardım yapmamış ve merkezi hükümeti suçlamaya kalkmıştır. Bunun için diyoruz ki “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” İzmirli hemşehrimiz herşeyi görüyor ve biliyor. Zamanı gelince hak edene hak ettiği ettiği cevabı Aziz İzmirliler verecektir” şeklinde konuştu.