14 Ağustos 2001 tarihinin, Türk siyasi ve demokrasi tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirten AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, “millet iradesinin en büyük temsilcisi olmayı başaran partimiz, hayata geçirdiği politikalarla da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, hem üzerinde yaşadığı coğrafyanın hem de dünya siyasi tarihinin en önemli aktörlerinden birisi yapmıştır” ifadelerini kullandı. 

AK Partinin milletin desteği ve duasıyla mazlumlara umut olduğunu vurgulayan Kırkpınar, “3 Kasım 2002’de iktidara gelerek muktedir olmayı başaran Türk milleti, binlerce yıllık medeniyet tarihine yakışan politikaları hayata geçirip dünya genelinde mazlumlara da umut olabilmiştir. Bu süreç zor olduğu kadar meşakkatli olmasına karşın, binlerce yıllık bir medeniyetin de kutlu bir uyanışıdır” dedi.

AK Parti ile ülkemizde dünyanın en büyük projelerinin hayata geçtiğine dikkat çeken Kırkpınar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 17 yıl gibi kısa bir sürede Dünyanın en büyük projeleri hayata geçirilmiştir.  Elde edilen büyük başarılar ve hedef olarak açıklanan küresel ölçekli projeler neticesinde milletimiz ve devletimiz kanlı terör eylemleriyle, hain darbe girişimleriyle, finans odaklı manipülatif saldırılarla yolundan saptırılmak istenmiştir.  Bu sebeple, aziz milletimiz her zamankinden daha uyanık olmak durumundadır. Açıkça da bilinmelidir ki, milletçe ve devletçe tarih yazmaktan korkmayan bu millet, hiçbir şeyden korkmayacaktır. Bu şuur ve bu inançla mensubu olmaktan onur duyduğum AK Parti’mizin kuruluşunun 18. Yıldönümünü en kalbi duygularımla kutluyor, Partimizin 18’inci kuruluş yıl dönümünün ülkemiz ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”