İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde Şehit Halil Kantarcı Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi günü programına katılan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişiminin bugüne kadar yaşanan darbe girişimi ile benzerlik göstermediğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dünyada söz sahibi olan ülkemiz, 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişimi ile karşı karşıya kalmıştır.  Türk milleti ülkesine ve liderine olan sahibiyet duygusuyla vatanını ve namusunu korumak için adeta şahadete koşmuştur. Böyle bir milletin ferdi olmak bizim için büyük bir onur ve gururdur” dedi.

15 Temmuzların unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini belirten Kırkpınar şunları söyledi: “Bizim 15 Temmuzları, 27 Mayısları unutturmamamız ve bir daha yaşanmaması için elimizden gelen tüm gayretleri göstermemiz gerekiyor. 15 Temmuz bir darbe girişimi değildir. 15 Temmuz hain FETÖ ve dış mihrakların ülkemizi işgal girişimidir. 15 Temmuz’da FETÖ ve onun destekçisi olan dış güçler tarafından yapılan girişim bugüne kadar yapılan onlarca darbe girişiminin hiçbir ile benzerlik göstermemektedir.”




“İKTİSADİ, SİYASİ VE SOSYAL AÇIDAN DEĞERLENDİRİLMELİ” 

Kırkpınar, 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin üniversitelerde ve kürsülerde araştırılıp ulusal ve uluslar arası düzeyde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Kırkpınar, “ 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişiminin ulusal ve uluslar arası düzeyde, üniversitelerde kürsülerde içtimai, iktisadi, siyasi ve sosyal açıdan değerlendirilmesi, incelenmesi ve sonuçlarının da tarafsız bir şekilde tüm dünya ile paylaşılması gerekiyor. Bugün dünya gündeminde olan ve üniversitelerde konuşulan, değerlendirilen hiçbir konunun 15 Temmuz olayı kadar önemli olduğunu düşünmüyorum. Türk milleti olarak 15 Temmuz olayını her daim sıcak tutmamız ve bizden sonraki nesillere aktarmamız gerekiyor.”

Böyle bir milletin ferdi olmaktan büyük bir onur duyduğunu ifade eden Milletvekili Kırkpınar, "15 Temmuz gecesi ve akabinde yaşadıklarımızı hangi ülke, hangi millet olursa olsun altından kalmazdı. Bunu sadece Türk milleti başardı. Bizde böyle bir milletin ferdi olmaktan böyle bir devletin milleti olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyoruz.  O gece sıradan bir gece değildi. O gece belki yüzlerce yıl önce planlanmış ve özellikle 2000’li yıllardan sonra hain FETÖ aracılığı ile ilmek ilmek dokunmuş bir işgal girişimiydi.    Ama milletimizin feraseti ve liderimizin dik duruşu ile üstesinden gelerek hainlere anladıkları dilden gereken cevabı verdik. Allah bir daha bu millete 15 Temmuzlar yaşatmasın.  Şehit ve gazilerimizi minnetle ve şükranla anıyor, şehit ve gazilerimizin ailelerine de sağlık ve afiyetler diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Kırkpınar, daha sonra 15 Temmuz şehidi Halil Kantarcı’nın programa katılan babası Ali Kantarcı’ya Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı öperek hediye etti. Program 15 Temmuz konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerin takdimi ile son buldu.