Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, CHP'li belediyelerden gelen "Engelleniyoruz" çıkışını değerlendirdi. Kırkpınar İzmir'de belediyelerin değil AK Parti'nin CHP'li belediyeler tarafından engellendiğini savundu. AK Parti yapmak istediği yatırımlara CHP tarafından dava açıldığını kaydeden Kırkpınar, "İzmir'de belediyeler hiçbir iş yapmıyor ve bizim yapacağımız işleri engellemeye çalışıyorlar. Biz deprem konutları yapmak istiyoruz, buna karşı çıkılıyor, yol yapmak, hastane yapmak, millet bahçesi yapmak istiyoruz, İzmirliyi rahata, huzura kavuşturmak istiyoruz ama maalesef İzmir Büyükşehir Belediyesi engel oluyor. Dava açıyor. İzmirliyi daha çok icraatla buluşturmamızdaki engel İzmir Büyükşehir Belediyesi" dedi. 

"ORTAYA SOMUT BİR PROJE KOYSUNLAR"

CHP kanadından yapılan eleştirilerin havada kaldığını ve ortaya somut bir şey konulamadığını aktaran Kırkpınar, "Biz somut şeyler söylüyoruz. Buca Metrosu ile ilgili imzayı Cumhurbaşkanımız hemen attı. Uçanyol, Konak Tüneli talepleri oldu hemen Büyükşehir'e devrettik. Talep ettikleri tüm yolları biz kendilerine devrediyoruz. Genel Başkan Yardımcımız, Başbakanımız, İl Başkanımız, Milletvekillerimiz, tüm teşkilatımız şunu sürekli ifade ediyor: İzmir'in yararına, vatandaşın faydasına nasıl bir talep getirirseniz biz sizle bir oluruz, o işin çözümü için elimizden gelen her şeyi yaparız. Bunu hepimiz söylüyoruz. Somut bir şey söylesinler; 'Biz şuraya yol yapıyorduk siz engellediniz, Biz Karşıyaka Stadını yapıyorduk siz engellediniz, biz battı çıktı yapıyorduk siz engellediniz, biz liman yapıyorduk, kokuyu  önlüyorduk siz engellediniz' desinler, yani ortaya somut olarak bir projelerinin engellendiğini koysunlar. Kaynak aktarımıyla ilgili; nüfusa göre yasal olarak İstanbul, İzmir, Konya, Erzurum'a yani tüm illere kaynak ayrılıyor. Bunun kriterleri var, nüfusu vs gibi" ifadelerini kullandı. 

"ŞEHİR HASTANESİ ŞUBAT - MART GİBİ AÇILACAK"

Bayraklı'da inşa edilen Şehir Hastanesi'ne yönelik soruları yanıtlayan Kırkpınar, "Şehir Hastanesi İzmirlinin de bizim de beklediğimiz yüz akımız bir projemiz. Pandemi ile alakalı bir durum yaşadık, yüklenici firma pandemiden dolayı dışa bağlı kredilerinde gecikme yaşadı, ondan dolayı hastanenin yapımı, teslimi biraz gecikti. Şu an yüzde 99 oranında hastane bitmiş durumda. Tabii hastaneler 'Bitti, bugün açıyoruz' diyebileceğiniz bir yatırım modeli değil. Doktorundan hemşerisine, cihazlarından ulaşımına kadar dizayn edilmesi gerekiyor. Şubat - Mart gibi tahmin ediyorum ki hastanemiz hizmete girmiş olacak" açıklamasında bulundu. 

"CHP SOSYAL KONUT PROJESİNİ KISKANDI"

Kırkpınar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Sosyal Konut Projesi'ne CHP tarafından yapılan eleştirilerin hatırlatılması üzerine ise, "Sosyal konut projesini ben TOKİ'den ayırıyorum. Çok büyük bir yatırım, çok ciddi bir yatırım, çok başarılı bir proje. CHP kıskandı bunu, çok ciddi bir talep gelince CHP kıskandı. Talepler 10 milyonu bulur diye düşünüyorum, bu bir güveni ifade ediyor ve CHP bunu kıskanıyor. Recep Tayyip Erdoğan'a, AK Parti'ye milyonların güvenini gösteriyor başvurular. Bu proje zenginlerin başvuramayacağı bir proje, 2 artı 1'lerin taksitleri 2 bin 300 lira civarında ve 20 yıl vadeli, maaşları da enflasyon oranının üzerinde artırdığımız için 2-3 sene sonra ödeme koşulları daha iyi olacak. CHP tabi ki eleştirecek, bu kadar büyük bir projeyi, halktan, vatandaştan bu kadar teveccüh görmüş bir projeyi CHP tabi ki eleştirecek, biz zaten onların alkışlamasını beklemiyoruz. Kesinlikle kıskançlık! İnsanlar başvuru yaparken, talep ederken bu şartları bilerek talep ediyorlar, dolayısıyla tamamen siyasi bir kıskançlık" dedi. 

ŞENGÜL YORUMU: "BİZİM AÇIMIZDAN SIKINTI YOK"

AK Parti'de geçtiğimiz yıllarda il başkanlığı ve milletvekilliği görevlerinde bulunan ancak daha sonra ihraç edilen Aydın Şengül'ün, beraberinde yüksek katılımla İYİ Parti'ye geçeceğine yönelik iddiaların sorulması üzerine Kırkpınar, "Aydın Şengül geçmişte AK Parti'de siyaset yapmış ama AK Parti'den ihraç edilmiş bir isim. Genelde bu tip konular, meseleler tartışılırken büyük talepler, büyük sesler ifade edilir ama günün sonunda hiç öyle bir durum olmadığı ortaya çıkar. Biz AK Parti olarak 20 yıldan beri büyük işler, büyük icraatlar yaptık, bakın bugün de bunları anlatıyoruz. Dolayısıyla sağ duyulu seçmenimiz ve üyelerimiz var. onlar en doğruyu, en güzeli değerlendirir. Ben bizim açımızdan hiçbir sıkıntı olacağına inanmıyorum" ifadelerini kullandı. 

"SÖZ HAKKI OLAN BİR ÜLKE KONUMUNA GELDİK"

Kırkpınar, İzmirlilere 2023 seçimlerine yönelik mesajını da ileterek, "Önümüzde 2023 seçimleri var. Türkiye önemli badireler atlattı. 2023 seçimlerine giderken Sayın Cumhurbaşkanımızın hem ülkemizde hem de dünyada görmüş olduğu teveccühü mutlulukla seyrediyoruz. Rusya - Ukrayna Savaşı, tahıl koridoru meselelerinde Cumhurbaşkanımızın almış olduğu inisiyatif, son yurtdışı ziyaretinde dünya basını ve dünya liderlerinin göstermiş olduğu teveccühü de mutlulukla seyrettik. Türkiye eski Türkiye değil, ülkemiz 2000 öncesi el pençe divan  duran, dış politikada olmayan, bölgede olmayan, dünyada lider konumunda olmayan bir ülkeden bugün Dağlık Karabağ'da, Mavi Vatan'da, Kıbrıs'ta Mısır'da, dünyanın çeşitli bölgelerinde inisiyatif alan, dünya liderliğine oynayan, söz hakkı olan, oyun kurucu olan, danışılan bir ülke pozisyonuna gelmiş durumda. Türkiye'nin önü açık, ihracatımız 250 milyar dolarları aşıyor, 25 milyon gencimizle önümüzün açık olduğuna, Türkiye'nin büyük refaha doğru yürüdüğüne ben can-ı gönülden inanıyorum" dedi.