Karabağlar Yunus Emre Mahallesi'nde bulunan SKM'nin açılış kurdelesini TBMM İdare Amiri ve AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı ile birlikte kesen Kaya, seçim koordinasyon merkezlerinin kendileri için çok önemli olduğunu dile getirdi. SKM'lerde yapılan çalışmaların sahadaki dinamizmi tutmak açısından her zaman önem arz ettiğini vurgulayan Kaya, "Teşkilatımızın bütün kademeleriyle sahadayız. İl başkanlığımızdaki seçim koordinasyon merkezinde, ilçe ve mahalle seçim koordinasyon merkezlerinde çalışmaları koordine ediyoruz. Dinamik bir teşkilatımız var. Teşkilat mensuplarımız sahada büyük bir enerjiyle çalışıyorlar. 24 Haziran'a kadar durmadan, yorulmadan çalışarak hedefe ulaşacağız" dedi.

CHP'LİLER BAŞARISIZLIKLARI YÜZLERİNE VURULUNCA RAHATSIZ OLUYOR
Günlerdir sahada olduklarını, İzmir'i karış karış turladıklarını söyleyen Kaya, CHP'li büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının kentte oluşturduğu tahribatı bir kez daha yakından görme imkanı bulduklarını söyledi. CHP'li yerel yöneticilerin başarısızlıkları yüzlerine vurulunca, "Bu seçim genel seçim, yerel seçim değil, bizi gündeme getirmeyin" dediklerini hatırlatan Kaya, "Sahadayız, sokak sokak geziyoruz. Hemşehrilerimiz CHP'li büyükşehir ve ilçe belediyelerinden yana olan şikayetlerini dile getiriyorlar. Hangi taşı kaldırsak altından CHP'li belediyeler çıkıyor. Beceriksizlikleri, vizyonsuzlukları, İzmir'de yarattıkları tahribat hep önümüze çıkıyor. Bunları dile getirince de 'Bu seçim yerel seçim değil, geneli konuşalım' diyorlar. Geneli de konuşalım, yereli de konuşalım. İzmir'e ne yaptınız, bu kente ne verdiniz, gelin bunları konuşalım" ifadesinde bulundu.

ALAATTİN YÜKSEL EMEKLİLİĞİN TADINI ÇIKARSIN
Konuşmasında CHP İzmir Eski Milletvekili Alaatin Yüksel'in kendisi hakkındaki açıklamalarına da cevap veren Kaya, "Buca'da Forbes Caddesi toz toprak içinde, bunu dile getiriyoruz, Buca Belediye Başkanı 'Ama genel seçimdeyiz, bırakalım şimdi Forbes Caddesi'ni' diyor. CHP'nin emekli il başkanı, emekli milletvekili Alaattin Yüksel çıkmış 'Genel seçimdeyiz, yereli konuşmayalım' diyor. Bunun gibi birçok örnekler görüyoruz. Çünkü başarısızlıklarının yüzlerine vurulmasından rahatsızlar. Ben aslında siyasi mevta durumundaki bir kişiye cevap vermem ama Alaattin Yüksel'e bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Kemal Kılıçdaroğlu önce şahsınızı emekli etti, şimdi de Aziz Kocaoğlu'nu emekli etmeye hazırlanıyor. Delegelik falan demişsiniz, aklıma sizin kurultay delegeliğiniz geldi. Kotaya takılmıştınız, bir gittiniz sonra bir daha geldiniz, sonu ne oldu bilmiyoruz. Bence kendinizi çok harap etmeyin, emekliliğin tadını çıkarın" şeklinde konuştu.