GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şubat 2023’te iktisat kongresinin 100 yıl aradan sonra yeniden İzmir’de toplanacağını söyledi ve yapacaklarını anlattı. Soyer’in bu açıklamalarına AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan tepki geldi.

CHP’Lİ BELEDİYE TARAFINDAN YIKILDI

Kaya, “İzmir İktisat Kongresi'nin toplandığı tarihi bina, CHP'li belediye tarafından yıkılmıştır. Yıkılan binanın yerine, CHP'li Soyer tarafından çarşı ve otopark yapılmasına izin verilmek üzereyken, alanı tescilleyip bunu engelleyen İzmir Valiliği'dir. Tescil işleminden sonra, bu alanın tapusu özel şahıslardan alınarak Valiliğimiz tarafından İzmir'imize kazandırılmıştır”dedi.

KAYDA DEĞER DEĞİL

Kaya, sözlerine şöyle devam etti:

“Burası aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek, Cumhuriyetimiz'in 100. yılında İzmir İktisat Kongresi ilk toplandığı yerde gerçekleştirilecektir.  Kurtuluş sonrası Türkiye'nin iktisadi bakış açısını belirleyen en önemli olay, İzmir İktisat Kongresi'dir.  İzmir, Türk kurtuluşunun ve bağımsızlığın simgesidir. Kongrenin ana fikri olan 'yerlilik ve millilik' ile hiç alakası olmayanların açıklamaları, kayda değer değildir”

NE OLMUŞTU?

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir İktisat Kongresi binasının bulunduğu alanın tapusunun alındığını duyurmuş, binanın kongrenin 100. yılında yeniden inşa edileceğini söylemişti.