GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan Çeşme projesiyle ilgili Gündeme Bakış’a yaptığı açıklamalar ses getirdi. Soyer’in açıklamalarına ilk tepki AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan geldi.

TÜM AVANTAJLARA RAĞMEN…
Kaya, “İstemezükçülük tedavisi olmayan bir hastalık. Bakanımız saatlerce su konusunun nasıl çözüleceğini en ince ayrıntıları ile anlattı. Vizyon meselesi. Tüm avantajlarına rağmen Seferihisar’da turizme hareketlilik getirememiş birinde bu vizyonu beklemek ne mümkün” diye konuştu.

SOYER NE DEDİ?
Soyer, konuyla ilgili Gündeme Bakış’a şu açıklamayı yapmıştı:

“Çeşme’de su yok. Su olmayan yere de golf sahası olmaz. Ayrıca bir golf sahası binlerce kişinin harcayacağı suyu tüketiyor. 20 golf sahası 100 binleri ifade ediyor. Ayrıca projenin yapılacağı alanın bir bölümü su koruma havzası. Bunları kendisine de ifade ettim. Çeşme ile ilgili Büyükşehir olarak biz de çalışacağız. Hiçbir şeye önyargılı bakmıyoruz. Önyargı varsa bunu kaldırır ve çözümü birlikte buluruz. Bakan Bey de , ‘Siz de çalışın bize getirin’ dedi. Şehir merkezi turizmini geliştirmek zorundayız. Paris, Barcelona gibi. Paris’te güneş, kum, deniz yok ama turizm var. Turist var. Oralarda Tarih, inanç turizmi var. İzmir7in talip olması gereken turizm perspektifi de budur. Biz bu konuda önemli bir çalışmanın içindeyiz. Bakan Bey’le bir dahaki buluşmamızda kendisine bunu da sunacağız. Süreç istişare ile gidecek. İstişare kapısını Bakan Bey kendisi açtı. Biz de o kapıdan içeri girdik. Proje üzerine müzakereler yapılacak. Şuan için karşı çıkacağımız bir şey yok. Bazı itirazlarımız, önerilerimiz var. Ayrıca kurvaziyer gemilerinin İzmir limanına yanaşması için çalışma yürüteceğiz”