GÜNDEME BAKIŞ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, TBMM’de barolara ilişkin düzenleme içeren kanun teklifi görüşülmesinde İzmir Barosu’nu sert dille eleştirdi. Kaya, “10 gündür hem genel kurulda hem de komisyonlarda çalışma yaptık. 10 günlük sürede 500’e yakın konuşma yapıldı. Sözlerde de çok ağır ve sert eleştiriler yapıldı. Hatta eleştiri ve tahammül sınırını aşan konuşmalar yapıldı. Biz getirdiğimiz kanun teklifinde de ifade ettik. avukatlık kanuna göre barolar baroları temsil eder ama avukatları temsil etmez” dedi.

“BİR BARONUN DİĞERİNE ÜSTÜNLÜĞÜ YOK”
Kaya’nın bu sözlerinin üzerine Meclis’te sealer yükseldi. Konuşmasına devam eden Kaya, “Neden itiraz ediyorsunuz. Bu benim sözüm değil, Cumhuriyet Halk Partisi’nde görev yapmış, Mersin Barosu Başkanlığı yapmış Sayın Artmen’in sözü, benim değil. Biz bunu söyledik, Barolar Birliği baroları temsil eder. Özellikle 1969 çıkartılan kanunun incelediğimizde zaman barolar birliği delege yapısını içeren 144 maddesini görüyoruz. Kanunun gerekçesini burada. Hiçbir baronun diğer baroya üstünlüğü yoktur. İstanbul Barosu’nun Muş Barosu’na, Ankara Barosu’nun Trabzon Barosu’na, İzmir Barosu’nun Denizli Barosu’nun üstünlüğü yok. 1736 Avukatlık Kanunun hiçbir yerine bir baronun diğerinin üstünde bir üstünlüğü olduğunu gösteren ibare yok.  Kanunun gerekçesi temsilci sayı arasında nispetsizliğe yer vermemek ve böylece barolar arasında adaletsizliğe sebebiyet vermemek için temsilci sayısı az sayıda ve sınırlı tutuldu Sayın Levent Bülbül açıkça söyledi; Ankara, İstanbul ve İzmir barolarının kanunu çıktığı 1969’da temsili sayısı yüzde 17. Şimdi ise yüzde 45’lere çıkmış durumda. İşte biz, bu akşam hep birlikte birazdan burada İstanbul, Ankara ve İzmir Barolarının Anadolu baroları üzerindeki vasiyete son veriyoruz” diye konuştu.

"FETHİ SEKİN’İ ŞEHİT EDEN TERÖRİSTlLERİN EYLEMLERİNE  BEYAN OLACAK AÇIKLAMALAR YAPIYOR"
İzmir Barosu’nun terör örgütlerini destekleyen beyanlarda bulunduğunu iddia eden AK Partili Kaya, “Anayayasa 135 ve Barolar kanunu 76 madde gereğini yerine getirmeyen, mesleği ve meslektaşlarının sorunlarıyla hiçbir şekilde uğraşmayan İzmir Barosu’nun üyesiyim. Ama ne yapıyor; Diyanet İşleri Başkanımızın yaptığı açıklama üzerinden milli ve manevi değerlerimize saldırıyor. Siz hiçbir baronun, Ankara, İstanbul veya İzmir’in bir şehidimiz ile ilgili açıklama yaptığını gördünüz mü, göremezsiniz. Bakın, İzmir Adliyesi Fethi Sekin’in adliyesidir.  Fethi Sekin neden şehit oldu, oradaki avukatları korumak için, yargı mensuplarını korumak için şehit oldu. Ama bugün geldiğimiz noktada İzmir Barosu Fethi Sekin’i şehit eden teröristlerin eylemlerine beyan olacak açıklamalar yapıyor. İşte, biz birazdan, milli ve manevi değerlerimize karşı marjinal görüşlerini meslektaşlarına dayatan baroların vesayetini ortadan kaldırıyoruz” dedi.

"CUMHUR İTTİFAKI'NIN KARŞISINDA YENİLMEYE DEVAM EDECEKSİNİZ!"
Kaya konuşmasını şu sözlerle bitirdi:
“Avukat Sezgin Tunç, tek suçu ne biliyor musunuz? Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un avukatı olması. Sadece Fahrettin Altun'un avukatı olduğu için İstanbul Barosu hakkında işlem başlattı. Kim biliyor musunuz şikayetçi? Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu. Kaybedeceksiniz, bittiniz, sonunuz geldi, gideceksiniz" diyorsunuz. Hep böyle sözlerle, ithamlarla geldiniz. Fakat ben sizin içinizden bir arkadaşınızın sözleriyle ifade edeceğim şimdi. Hatırlıyor musunuz, çok güzel sözler söyledi: "Çıkmışsın, yenmiş; çıkmışsın, yenmiş; yenmiş de yenmiş; yenmiş de yenmiş!" Siz statükodan yana durduğunuz sürece, milli ve manevi değerlerinize karşı olanlara yol açtığınız ve onlara arka çıktığınız sürece, bu millete, bu büyük millete inanmadığınız, yeteneklere güvenmediğiniz sürece Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Cumhur İttifakı'nın karşısında yenilmeye devam edeceksiniz!”