Gültepe'deki SKM açılışında kalabalık bir partili grubu tarafından coşkuyla karşılanan Kaya, burada yaptığı konuşmada, yapıların imar ve iskan sorununu çözen İmar Barışı uygulamasında Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin işlemlerin başladığını hatırlattı. 31 Ekim'e kadar sürecek başvuruların e-devlet üzerinden de yapabileceğini, İzmir'de 1 milyon 250 bin yapının düzenlemeden faydalanacağını hatırlatan Kaya, "Vatandaşlarımız başvurularını yapmaya başladı. İster e-devlet üzerinden, ister bizzat Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne giderek başvuru yapabilirsiniz. İmar Barışı, kentsel dönüşümün altyapısını hazırlayacak. Kentsel dönüşümü de vatandaşı olduğu yerde bırakmayı, yerinde dönüştürmeyi esas alarak yapacağız. Hiç kimse yıllardır yaşadığı sokağından, mahallesinden kopmayacak. İmar Barışı ve ardından gelecek yerinde kentsel dönüşüm ile Gültepe İzmir'in en değerli yerlerinden birisi haline gelecek, Gültepe'nin değerine değer katılacak, bunu rahatlıkla söyleyebiliriz" dedi.

 

EN GENÇ LİSTELER AK PARTİ'DE
 Günün son programında Kordon'da gençlerle bir araya gelen Kaya, 24 Haziran seçiminde oy kullanacak toplam seçmenin yüzde 17'sini gençlerin oluşturduğunu belirtti. Gençlerle sohbetinde yere bağdaş kurarak oturan ve onlarla birlikte çiğdem çitleyen AK Partili vekil, Kordon'un İzmir'in enerjisi olduğunu ifade etti. Gençlere partisinin politikalarını anlatan Kaya, AK Parti'nin milletvekilliği seçilme yaşını 18'e indirerek siyasal alanı gençlere açtığını vurgulayarak, en genç listelerin de partisinde olduğunu ifade etti. AK Parti'nin gençlerin dilini, gençlerin ruhunu, gençlerin enerjisini yakalayabilen yegane siyasi hareket olduğunu söyleyen Kaya, "Türkiye'yi gençlerle birlikte, gençlerin verdiği güçle 2023, 2053 ve 2071'e taşımayı hedefliyoruz. Gençleri bugünün enerjisi, yarınların teminatı olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

 TÜRKİYE YATIRIMLARLA BÜYÜYOR
Gençlerle sohbetinde ekonomik göstergelere de değinen Kaya, ülke ekonomisinin son dönemde yine büyüme gösterdiğini belirtti. Türkiye'nin her türlü çaba ve maksatlı eleştirilere rağmen gücüne güç katmaya devam ettiğini, kesintisiz büyüyerek aleyhindeki kasıtlı değerlendirmelere en güzel cevabı verdiğini ifade eden Kaya, "Ekonomimiz geçen yıl yüzde 7 oranında büyüme gösterdi. Dünyada en fazla ve hızlı büyüyen ikinci ülke olduk. Bu yıl da aynı büyüme oranını yakaladık. İlk çeyrekte 7,4 büyüme oranına ulaştık. Türkiye yatırımlarla büyüyor. Bu başarı hikayesinin devam etmesi gerekiyor. Burada da genç kardeşlerimize büyük görev düşüyor. Türkiye'nin geleceğe olan yürüyüşünde gençlere ihtiyacımız var" dedi.