GÜNDEME BAKIŞ- Karabağlar’da Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erdem ve Umut mahallelerini kapsayan 74 hektarlık alanla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1/5000 ve 1/1000’lik uygulama imar planları hazırladı. Planlara, askı sürecinde yapılan itirazlar da reddedildi. Konuyla ilgili AK Parti İzmir milletvekili Mahmut Atilla Kaya Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na eleştirilerde bulundu.

"ANKARA'DA BAKAN İLE GÖRÜŞEN KENDİSİ DEĞİL Mİ!"
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun dönemin Çevre ve şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile görüşme yaptığını belirten Kaya, "CHP'li Karabağlar Belediye Başkanı Sn. Selvitopu, kentsel dönüşüm süreçlerine yerel yönetimlerin alınmadığını öne sürmüş. Nisan 2017'de bir önceki Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Mehmet Özhaseki ile Ankara'da bir araya gelerek karşılıklı değerlendirmelerde bulunan kendisi değil mi! Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür. CHP'li Sn. Selvitopu sürekli dava açıp adliye koridorlarında koşuşturmaktan unutmuş olabilir, hatırlatalım. Bakan Yardımcısı ve bürokratlar ile defalarca görüştünüz, hatta iki hafta önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda değil miydiniz!" dedi. 


VATANDAŞ DAVA AÇMA HASTALIĞINDAN BUNALMIŞ, BIKMIŞ
Konuşmasını sürdüren AK Partili Kaya; "Üniversiteye dava aç ve engelle, kentsel dönüşüme dava aç ve engelle, spor tesislerine dava aç ve engelle, Karabağlar'a yapılacak tüm yatırımların karşısında ol, Bakan ile görüş, Bakan Yardımcısı ve bürokratlar ile görüş, sonra da çıkıp "sürecin içerisine dahil edilmiyoruz" de. Daha iki gün önce Karabağlar'da kentsel dönüşüm bölgesinde muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla buluştuk. Gördük ki, vatandaşlarımız sizin istemezükçülüğünüzden, dava açma hastalığınızdan bunalmış, bıkmış. Daha önce de söyledim, kentsel dönüşüm üzerinde siyaset yapılacak bir malzeme değildir.”