GÜNDEME BAKIŞ- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, uçak gemisi Nae Sao Paulo’nun Türkiye’ye getirilmesine izin vermesinin ardından başlayan tartışmalar devam ediyor. Konuyla yapılan toplantıda geçtiğimiz günlerde bir araya gelen; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Genel Sekreteri Aykut Akdemir, TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi yöneticileri geminin kente sökülmemesi yönünde açıklamalarda bulundu.

SİVİL İTAATSİZLİĞE İHTİYAÇ VAR
Toplantıda konuşan İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel’den çarpıcı bir açıklama geldi. Özkan, “Sökülmesin istiyorsak bu kez daha büyük mücadeleye ve sivil itaatsizliğe ihtiyaç var.  Yurttaşlarımıza ve kurumlarımıza görev düşüyor. Biz üstümüze düşen görevi zaten elimizden geleni yapacağız. O alanın küçük büyük tekneler ile doluşması ve geminin limana yansımasını engellemek gerekiyor” dedi.

KABUL EDİLEMEZ
Yücel’e tepki AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan geldi. Yücel’in çağrısının hukuka aykırı olduğunu savunan Kaya, “Terör örgütünün siyasi uzantısı HDP'ye payanda olmakla meşhur İzmir Baro Başkanı, CHP'li Soyer ile toplantı yapıp sivil itaatsizlik çağrısı yapmış.  Türkiye, bir hukuk devletidir. Bu çağrı, art niyetlidir. Vatandaşı isyana teşvik edip, kanunlara uymamaya çağırmak kabul edilemez” diye konuştu.