Beraberinde bulunan Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle İzmir Çevre Yolu Yıldız Mahallesi Kavşağı ve 6. Sanayi Sitesi katılma kolu inşaatlarını turlayan Kaya, kavşakların hizmete açılmasıyla birlikte kent içi trafikte ciddi bir rahatlama sağlanacağını söyledi. İzmir Çevre Yolu Projesi'nin ilk etabında yapımı tamamlanan Buca Kavşağı'nın geçen zaman içerisinde trafik yoğunluğunun artması ile beraber yetersiz kaldığını hatırlatan Kaya, gerek Bornova-Buca yönünde gerekse Buca-Bornova yönünde trafik akışında sorunlar oluşması sebebiyle Yıldız Mahallesi Kavşağı yapımına karar verildiğini ifade etti. İzmir Çevre Yolu Projesi'nin ilk etabında 6. Sanayi Sitesi ve Otokent ayrılma kolunun ise daha önceden yapıldığını hatırlatan Kaya, şimdi de aynı bölgeden otoyola katılma kolu yapılarak İzmir Çevre Yolu'na bağlantı sağlanmış olacağını söyledi. Kaya, bu yeni katılma kolunun Kurban Bayramı öncesinde hizmete açılarak İzmirlilerin kullanımına sunulacağının bilgisini verdi.

MESAFELER KISALACAK, OPTİMUM KAVŞAĞI RAHATLAYACAK
Özellikle 6. Sanayi Sitesi ve Otokent, Optimum AVM aksındaki yoğunluğun bu bölgeye yapılan katılma kolu ile ortadan kaldırılacağını ifade eden Kaya, "İzmir Çevre Yolu'nu kullanarak, Otokent ve çevredeki işyerlerine gelen vatandaşlarımız, yeniden otoyola çıkıp, Karabağlar'daki Balçova Kavşağı'na gitmek zorunda kalmayacaklar. TBMM Başkanımız Sayın Binali Yıldırım, Başbakanlığı döneminde bölgedeki esnaflarımız ve vatandaşlarımızın talebi üzerine gerekli talimatları vermişti. Kurban Bayramı öncesi hizmete açacağımız yeni bağlantı yolu ile esnafın ve bölge halkının sorunu çözülecek. Özellikle Optimum Kavşağı'ndaki trafik yoğunluğunun ciddi oranda azalacağını öngörüyoruz" dedi.

İZMİR TRAFİĞİ NEFES ALACAK
AK Parti iktidarının daha önceden İzmir Kuzey Çevre Yolu'nun bitirdiğini ve trafiğe açtığını, İZBAN'ın kuzeyde Aliağa güneyde ise Selçuk'a kadar hizmet verir hale getirildiğini, açılan davalar ve tüm engellemelere rağmen Konak Tüneli'nin inşaatının bitirilerek hizmete açıldığını hatırlatan Kaya, "Kent içi trafiği düzenlemek merkezi hükümetin değil yerel yönetimin görevidir. Asli görevimiz olmadığı halde, İzmir'in trafikle ilgili kangren haline gelmiş sorunlarını çözme adına bugüne kadar birçok projeyi tamamladık. Bütün bunları açılan davalara ve türlü engellemelere rağmen yaptık. Bu iki yeni kavşağın hizmete girmesiyle birlikte İzmir'in trafiği biraz daha nefes alabilir hale gelecek. İzmir'imize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.