Torbalı'nın kırsaldaki mahalleleri Atalan, Bülbüldere, Naime, Göllüce ve Kırbaş'ta 20 gündür çeşmelerden su akmadığını belirten Kaya, "Rahmetli Bülent Ecevit'in 'toprak işleyenin su kullananın' sözünü ilk söylediği yer, Torbalı'nın Göllüce Mahallesi'dir. O yıllarda, toprak ağaları köylüye arazilerini ekip biçmeleri için gereken suyu vermiyorlardı. Köylünün çilesini ve mücadelesini gören Ecevit, Torbalı'da bu sözü söylemişti. 50 sene sonra baktığımızda, o zamanın toprak ağalarının vermediği suyu şimdi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin vermediğini görüyoruz. İnsanlarımızı bayram günü susuz bıraktılar. Toprağı 5 metre kazsanız su ile karşılaşacağınız berekete ve bolluğa sahip köylerde, insanlarımıza susuzluk çektiriyorlar. CHP'li Soyer ağalığa özenmesin. İnsanlarımızın suyunu versin, kanalizasyonunu yapsın, yolunu asfaltlasın" dedi. 

ÇEŞMELERDEN SU AKMIYOR AMA SU FATURASI GÖNDERMEYE DEVAM EDİYORLAR!

Günlerdir çeşmelerinden su akmamasından dolayı büyük mağduriyet yaşadıklarını belirten Atalan Mahallesi Muhtarı Vedat Çelik, susuzluğa rağmen yüksek su faturaları ödemeye devam ettiklerini belirtti. Bölgede yaşayan vatandaşların bayram günü susuz kaldığını, tankerlerle evlerine su getirerek ihtiyaçlarını karşıladığını ifade eden Muhtar Çelik, "Susuzluktan dolayı büyük sıkıntı çekiyoruz. Bayram günü insanlarımız susuz kaldı. Hem su yok, hem zamlı tarifeden su faturaları gelmeye devam ediyor. Suyun ne zaman geleceğine dair hiçbir açıklamaları yok. Yaz gününde köyümüzü hastalık sarabilir, korku içindeyiz" dedi. 

BİZ DOĞALGAZI GETİRDİK, CHP'Lİ BÜYÜKŞEHİR KANALİZASYONU GETİREMEDİ! 

Torbalı'da kırsalda bulunan birçok bölgeye olduğu gibi Türkmenköy Mahallesi'ne de doğalgaz getirdiklerini hatırlatan Kaya, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ise mahalleye kanalizasyon hizmeti veremediğini söyledi. Açıkta akan kanalizasyonun etrafında yaşayan mahalle sakinlerinin kokudan pencerelerini açamadıklarını belirten Kaya, "Anayasal güvence altındaki çevre ve halk sağlığı CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi marifetiyle riske atılıyor. Türkmenköy'de kötü kokudan durulmuyor. Her yerde sivrisinekler var. Mahalle sakinleri feryat ediyor ama başta İZSU olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri oralı bile olmuyor. Biz doğalgazı getirdik, onlar kanalizasyonu getiremediler" sözlerini sarf etti. 

KANALİZASYONLAR AÇIKTA AKIYOR, ÇEŞMELERDEN SU AKMIYOR, YOLLAR DELİK DEŞİK, VATANDAŞA ÇİLE ÇEKTİRİLİYOR! 

Türkmenköy Mahallesi'nde vatandaşların açıkta akan kanalizasyonlardan yana şikayetlerini dinleyen, Atalan'da 15 gündür çeşmelerden su akmamasının yarattığı mağduriyeti gören, Ayrancılar'ın delik deşik sokaklarında toza boğulmuş esnafla buluşan Kaya, Torbalılılara çile çektirilip eziyet edildiğini söyledi. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ve ilçe belediyesinin en temel belediyecilik hizmetlerini dahi veremediğini bir kez daha gördüklerini belirten Kaya, "Her gittiğimiz yerde, vatandaşlarımız yerel yönetimden yaka silkiyor. Büyük projeler yapmalarını geçtik, alt yapı, su, asfalt hizmetlerini verip çöpleri toplayamıyorlar. Torbalı'nın en kuzeyinden en güneyine bütün bölgede sorun aynı. Vatandaşların ihtiyaç duyduğu temel belediyecilik hizmetlerini yerine getirmek, belediyelerin asli görevidir. Asli görevini yerine getirmekten aciz bir anlayışla karşı karşıyayız" dedi.