AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, koronavirüse yönelik başlatılan akşamları sela okunmasına karşı birkaç vatandaşın tencere tava çalarak protesto etmesini sert bir şekilde eleştirdi. Kaya, yaptığı açıklamada sela okunurken tencere ve tava çalan insanların İzmirli olamayacağını belirterek, "Ezan ve sela okunurken tencere tava çalma saygısızlığını bu kentin insanları asla kabul etmez, benimsemez. Bunu yapanlar asla İzmirli olmaz, olamaz." dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya yaptığı açıklama şöyle:

İzmir'in işgal edildiği 15 Mayıs 1919'da, halk gün boyunca işitilmiş selalar vasıtasıyla Yunan işgalinden haberdar olmuş, camilerden okunan selalar sayesinde birlik ve beraberlik sağlanmış, düşmana ilk kurşun atılarak Kurtuluş Savaşı'nın başladığı ilan edilmiştir.

İzmirliler, devletine, bayrağına, vatanına, bizi biz yapan değerlere sevda ile bağlı örnek vatandaşlardır. Ezan ve sela okunurken tencere tava çalma saygısızlığını bu kentin insanları asla kabul etmez, benimsemez. Bunu yapanlar asla İzmirli olmaz, olamaz.

Üç beş kendini bilmezin yaptığı bir davranışı da İzmir'e teşmil etmek, bundan dolayı İzmirliler'i tahkir etmek asla kabul edilemez. Hiç kimse İzmir'in inanç ve değerlerimize olan bağlılığı ve saygısını sorgulayamaz, İzmir'e ve İzmirliler'e hakaret edemez, had bildiremez!

Yaşadığımız bu zor günlerde hepimizin ayrıştırmaya, ötekileştirmeye ve kamplaştırmaya değil birleştirmeye ve bütünleştirmeye ihtiyacı vardır. Kalplerin bir vurduğu bir Türkiye güçlü olur, bütün kalır. Unutmayalım, biz hep birlikte Türkiye'yiz.