Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, saha çalışmalarına ilişkin gözlemlerini anlattı. Vatandaşın 6'lı masadan bir beklentisi olmadığını ve 6'lı masanın içinin boş olduğunu öne süren Kaya, "Erken seçim dediler, dediler, ortaya hala aday bile çıkaramadılar. Bir aday da anlaşamadılar. Biz 15 seçimi nasıl kazandıysak 16. seçimi de kazanacağız. Ben Ankara'daki çalışmamı tamamladıktan sonra İzmir'e geldim, Karabağlar'daydım, Urla'daydım. 6'lı masadan bir ümidi yok insanların. Cumhurbaşkanımıza inanıyorlar, güveniyorlar. Özellikle dış politikada ortaya koyduğu tavrı takdir ediyorlar. Özellikle ekonomik anlamda atılan adımlar, sabit gelirli vatandaşlarımıza yönelik hamleleri takdir ediyorlar. Türkiye Yüzyılı vatandaşlarımızın gönlünde yer etmiş vaziyette. CHP'li vekiller alanda yok zaten. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, milletvekillerinde ve il başkanında sokağa çıkacak yüz bırakmadı. Yerel yönetimlerden çok şikayet var. Biz İzmir'de birinci parti olacağız, sahada da bunu görüyoruz. Vatandaş, 'Sen kokuyu çözemedin, altyapıyı çözemedin Türkiye'yi yöneteceğim diyorsun, İzmir'i su basıyor' diyor. Biz Cumhur İttifakı olarak birinci parti olma yolunda emin adımlarla gidiyoruz" dedi. 

"6'LI MASA VE HDP VATANDAŞA GÜVEN VERMİYOR"

AK Partili Kaya, Biz Cumhur İttifakın ile çok uyumluyuz. Karşıdakiler gibi değiliz, 6 tane benzemez, 6 tane farklı. Hain terör saldırısından sonra da gördük her birinden farklı farklı beyanlar geliyor. Bir de HDP var. Operasyonlar başladı, CHP'den tık yok. Sayın Kılıçdaroğlu her şeye açıklama yapıyordu, nerede? Aman HDP bir şey der mi? HDP biliyorsunuz çok hadsizce bir açıklama ortaya koydu. 6 birbirine bezemez ve HDP vatandaşımıza güven vermiyor" açıklamasında bulundu. 

CHP'Lİ YÜCEL'E: "KENDİ İŞLERİNE BAKSINLAR"

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in "AK Parti kanadında şunu görüyoruz; seçim geliyor ve orada bir rekabet var. Kim milletvekili olacak kim olamayacak, kim devam edecek kim etmeyecek. Kendini gösterme, gündem olma, gündem yaratma çabasında olan arkadaşlar var. Büyükşehir Belediye başkanına vurmak siyasette her zaman iş yapar. Parti Genel Başkanına vurmak siyasette iş yapar, Tunç Soyer'e vurmak, saldırmak iş yapar ve AK Parti bunu yapıyor" sözlerinin hatırlatılması üzerine konuşan Kaya, "Arkadaşların şunu bilmesi lazım, ben 2 dönemdir milletvekiliyim. Daha yeni siyasette bir yere gelmek için gayret gösteren bu arkadaşlar, kendi siyasi partileridir, onları nereye koyarlar bilmiyorum ama biraz kendi işlerine baksınlar" ifadelerini kullandı. 

"CHP'DE SOYLU'YA SALDIRMAK PRİM YAPIYOR"

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında yaşanan polemikleri de değerlendiren Kaya, "Murat Bey enteresan. Ben Murat Bey'e bunların yakıştığını da düşünmüyorum. Söyledikleri de doğru değil, yine bir soru sormuştu Torbalı'daki hadisede ve kişiler CHP'li çıkmıştı. CHP'de bunları yaparsanız prim yaparsınız. Biri de gidip mahkeme basıyor. Bunlar milletvekiline yakışan tavırlar değil. 'Yargı bağımsızlığı' diyorlar, istedikleri karar çıkmadığında mahkemeyi basıyorlar, bunlar doğru işler değil. Burası bir hukuk devleti. Murat Bey'in başta böyle bir tavrı yoktu ama anladığım kadarıyla CHP'de bu işler prim yapınca o da böyle davranmaya başladı. Bunlar bence eleştiri düzeyinde değil. Çıkıyor Bakanlık da işin doğrusunu açıklıyor. Maalesef buradaki tablo şu; CHP içinde bunları yapmak bir basamak atlama noktasında. Biz görüyoruz meclisteki durumları. Bunları CHP İzmir İl Başkanı da yapıyor, seviye aşağıda açıklamalar. Bunlar doğru şeyler değil. Özellikle Özgür Özel'in gözünü İzmir'e dikmesi ve gelip İzmir'de basın açıklamaları yapmasının ardından onun üslubu ve yaklaşımı buradaki arkadaşlarımıza sirayet etmeye başladı ama bu doğru bir yaklaşım değil. Bakanlık belgelerle ortaya koyuyor gerçekleri ve boşa düşüyorlar" dedi. 

"YARGI BAĞIMSIZLIĞINDAN RAHATSIZ OLUYORLAR"

Kaya açıklamasını şöyle sürdürdü: 

Yargı bağımsızlığı diyerek mahkemeyi basamazsınız. Bunlar eski vesayet günlerini özlüyorlar. Eskiden bunlar yargıya hakimlerdi, istedikleri kararları çıkartıyorlardı. Hala o vesayet altındaki yargı günlerini özlüyorlar. Yargı bugün bağımsız ve tarafsız, bunlar da bunlar rahatsız oluyorlar.