Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca Cezaevi'nin yıkımını ilişkin süreci değerlendirdi. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin alanı AVM olarak planladığını ancak AK Parti olarak bu planı iptal edeceklerini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Buca'ya ayrımcılık yaptığını ve yatırım yapmadığını öne süren Kaya, "Alanda plan var, bunu da CHP'li Büyükşehir Belediyesi yapmış ve AVM olarak planlamış. Şimdi de bize akıl vermeye kalkıyorlar, bizim onlardan alacak aklımız yok. İzmir'in en büyük ilçesi olan Buca'dan nasıl Cezaevini kaldırdıysak CHP'li belediyenin yaptığı AVM planlarını da kaldıracağız. Vatandaşlarımız için orada güzel bir alan oluşturacağız. Süreç şeffaf yürütülüyor, ilçe belediye başkanıyla Bakanlık düzeyinde toplantılar yapılıyor. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun, biz CHP ya da CHP'li Tunç Soyer değiliz. Soyer'in Buca'da dikili ağacı yok. Şimdi 'Küçük küçük parklar yapacağız' diye basın bülteni geçiyorlar. Hala 'Yapacağız' diyorlar ama dikili ağacı yok Buca'da. Biz güzel bir meydan projesini de şimdi İlçe Belediye Başkanı ile birlikte, ilçeye kazandırıyoruz, bunlar önemli yatırımlar. Buca Cezaevi'ni kaldırınca oradaki trafik sorununu da büyük ölçüde çözmüş olacağız, işimiz olmadığı halde! Bunlar aslında Tunç Soyer'in işleri ama yapılmayınca bize kalıyor" dedi. 

"ARDA BANA LAF YETİŞTİRMEYİ BIRAKSIN"
Gaziemir'de "İzmir'in Çernobil'i" olarak bilinen alanı kirleten firmaya Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın tek laf etmediğini savunan Kaya, "Bu firmaya ruhsat verdiler, kendileri de biliyorlar, neden yine firmaya 2 kelime konuşamadı Halil Arda? Ruhsatı veren Cumhuriyet Halk Partisi, ne ilçe belediye başkanı ne de Büyükşehir Belediye Başkanı firmaya 2 kelime etmiyor. İlçe Belediye Başkanı bana cevap veriyor. Arda, 'Kamulaştırın, devlet para versin' dedi. Biz ne yapacaktık 'Kardeşim sen buraları kirletmişsin, al sana üstüne para verelim sen git bir daha kirlet' mi diyeceğiz. Bu nasıl bir akıldır, bu nasıl bir kamu aklıdır? Konuşamıyorlar bu firmaya, zaten Tunç Soyer konuşamaz çünkü ortaya çıktı dostlukları, arkadaşlıkları hatta koruyor, bir açıklama yapmadığına göre konu buraya gidiyor. Arkalarında duruyor. İlçe belediye başkanı bana laf etmeyi bıraksın, bu firmaya 2 laf etsin. Bu firma Cumhuriyet tarihinin en büyük cezasını yedi zaten, ortaya koyduğu bir temizleme raporu var biz de bu süreci bekliyoruz. Şehrimizi kirlettiler ve bu firmanın bu bedeli ödemesi lazım" diye konuştu. 

YÜCEL'E "SOYER" SALVOSU
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in Şirinyer Pazarından "Pazara gelseler 3 günlük ömürlerinin kalmadığını görecekler" sözlerini de değerlendiren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sık sık pazar ziyaretlerini yaptığını kaydederek, "Ben Sayın Deniz Yücel'e diyorum ki, al bir Tunç Soyer'i yanına dolaş bakalım, dolaştırıyorlar mı seni İzmir'de. Bu kadar net söylüyorum altını çizerek. Sayın Deniz Yücel yanına Sayın Tunç Soyer'i alsın dolaşsın İzmir'de bakalım, dolaştırıyorlar mı? İzmir kokuyor ya, bırak sen bunları konuşmayı önce kendi sorumluluğunu yap. Karşıyaka'dan gelen feryatları görüyoruz, artık Konak tarafından Karşıyaka'ya gitti koku, Buca da bu kokudan etkileniyor. Şehir kokuyor. Deniz Yücel bu noktada samimiyse, CHP pek halka inmez biliyoruz, üstten bakan bir partidir ama halkın içine inme düşüncesi varsa Yücel alsın yanına Tunç Soyer'i halkın içinde bir gezsin bakalım bu halk, İzmirli onlara ne yapıyor" çıkışında bulundu.   

"ELEKTRİK FABRİKASINI İZMİR'E KAZANDIRACAĞIZ"
AK Partili Atilla Kaya, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, "İzmir'in en önemli yapılarından tarihi Elektrik Fabrikası binası çürüyor. İhaleyi kazandığım halde vermediler, ben binayı İzmir'e kazandıracağım" sözlerinin hatırlatılması üzerine ise, "Tunç Soyer 3 sene içinde İzmir'e ne kazandırdı ki Elektrik Fabrikası binasını kazandıracak. Bir tane örnek yok. Kamudan kamuya özelleştirme mi olur? Tamamen siyasi malzeme. Seferihisar'da da şunu yaptım diye gösterebileceği bir şey yok, gidin bakın Seferihisar'a yollar kazılmış, yapılmamış. Ben gittikten sonra biraz yapmaya başladılar. Seferihisarlı hemşerilerimiz arıyor beni, 'Sayın Vekilim gel bizim caddede de biraz konuş ki bizim sokağı da asfaltlasınlar, başka türlü asfaltlanacağı yok' diyor. Elektrik Fabrikası ile ilgili çok güzel bir çalışma var, biz kazandıracağız İzmir'e" dedi. 

"CHP'DE AĞLAMAK PRİM YAPIYOR"
CHP'li belediyelerin "Gelirlerimiz artırılsın" taleplerini ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın belediyeler birliğinden destek alamadığına yönelik eleştirilerini değerlendiren Kaya, "Belediyelerin aldıkları rakamlar ve kaynaklar belli. Bu rakamlar kentin nüfusuna, gelişmişliğine göre belirleniyor, belli kriterler çerçevesinde ancak İzmir'de ulaşıma gelen zamma bakın bir de Konya'da ulaşıma gelen zamma bakın. Konya'da ulaşıma gelen zam yok. Mali bütçesi uygun ve hala 2 buçuk liraya toplu taşımayı gerçekleştirebiliyor. O da aynı fiyata alıyor mazotu, o da aynı tip otobüsler kullanıyor. İzmir'de son zamla birlikte nereye geldiler, aktarmalarla birlikte 8 buçuk liraya dayandı, otomatik zamma bağladılar ve bu fırsatçılık. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi şu anda batık vaziyette, Tunç Soyer'in yanlış borçlanma stratejisinden kaynaklanan bir yaklaşım. Mali olarak çökmüş bir yapıyı İzmirlinin sırtına yıkıyorlar. 'İzmirliden aldığım parayla ben bütçemi dengelemeye çalışayım' diyor. Siyaset diyalog işidir, bu arkadaşlar diyaloğa kapalı. Gelsinler bizlere, teşkilatımıza, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere hiçbir ilçe belediyesinin Ankara'da bekleyen dosyası yok. Sayın Sandal da devletten istediği parayı aldı. CHP'de ağlamak prim yapıyor" diye konuştu.