2015 genel seçimlerinde, AK Parti çatısı altında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) siyaset yapma imkanı yakalayan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, 24 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler öncesi hazırlanan milletvekili listesine giremedi. Kalkan, liste dışı kaldığı için çok üzülmediğini söyledi.

Necip Kalkan, işine devam ettiğini belirterek, "Milletvekili veya belediye başkan adayı gösterdikleri zaman iyi de göstermedikleri zaman kötü mü? Ben bunu yılların verdiği tecrübeye dayanarak söylüyorum. Siyaset böyle bir şey. Bu olay Türkiye'de ilk kez bizim başımıza gelmiyor. Uzun süre siyaset yapan herkesin karşılaştığı bir olay. O nedenle eğer siyasi bir kariyerin varsa işine devam edeceksin. Ben işime devam ediyorum" diye konuştu

"Milletvekilliğinden başka alternatif yok mu" diye soran  Necip Kalkan, belediye başkanlığı seçimlerinin olduğunu anımsatarak, "Hepsine hazırlıklıyız ama ilk işimiz 24 Haziran'da Cumhurbaşkanımızı ve AK Parti'yi birinci parti yapmak. Onun için çalışmalarımız devam edecek. Ben bu konuda yeteri kadar tecrübeliyim. O kadar çok üzülmüyorum" dedi.