Halil İbrahim GÜLER- GÜNDEME BAKIŞ - Seçim tarihin 24 Haziran olarak belirlenmesinin ardından AK Parti İzmir Kadın Kolları çalışmalarına hız verdi. Kadın Kolları Başkanlığına getirilen Dilek Yıldız Büyükdağ, kadın kollarının hedefini ve faaliyetlerini Gündeme Bakış’a anlattı.

İLÇE KONGRELERİ STARTI VERİLDİ
AK Parti Kadın Kolları İlçe Başkanları Kongresi’nin startını verdiklerini dile getiren Büyükdağ, “İlçe kongremiz dün itibariyle başladık. Beydağ, Kiraz ve Bayındır ilçelerimizde kongreleri gerçekleştirdik. Mevcut başkanlarımız görevlerine devam etti. Yönetim kurulundaki üyelerimizde değişiklikler oldu. Bugün de 3 ilçelerimizde kongremiz devam edecek. Menemen Kınık ve Bergama’da kongremizi gerçekleştireceğiz” dedi.

KONGRE İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
10 Mayıs’a kadar ilçe kongrelerini bitirmeyi hedeflediğini belirten Büyükdağ, 13 Mayıs’ta Menderes’te yapılacak olan AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Kongresi’ne Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılabileceğini kaydetti. Büyükdağ, “İlçe kadın kolları kongrelerimizi 10 Mayıs’ta tamamlamaya çalışıyoruz. Her gün hemen hemen 3 kongre yaparak kongrelerimizi bitirmeye çalışacağız.13 Mayıs’ta Kadın Kolları Kongremizi gerçekleştireceğiz. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a davet gönderdik. Kendisi de katılımdan mutluluk duyacağını söyledi. Tabi Başbakanımızın yoğun bir programı var. Programı uygun olursa kongremizde yer alacaktır. İlerleyen günlerde bu konu netlik kazanacak. İl Kongremiz Menderes ilçesinde gerçekleşecek. Ondan önce İl Başkanımız Aydın Şengül’ün düzenleyeceği 3 günlük bir kampına katılacağız” diye konuştu.

“KADINLARLA GÖNÜL BAĞI KURACAĞIZ
Ramazan ayında yapacakları ziyaretlerle siyasi süreç dışında kadınlarla gönül bağı oluşturacağının altını çizen Büyükdağ, “Teşkilatlanma süresini kısa bir sürede tamamlamaya çalışıyoruz. Daha sonra seçim çalışmalarına başlayacak. Ev ev dolaşarak toplumun her kesimiyle bir araya geleceğiz. Ramazan programı düzenleyeceğiz. Hiçbir ayrım yapmasızın bütün kadınlarımıza ulaşmaya çalışacağız. Kendimizi tanıtmaya çalışacağız. Bu anlamda Ramazan ayının verdiği bir atmosferle kadınlarımızla gönül bağı kuracağız. Siyasi süreç dışında kadınlarımızla gönül bağı kuracağız” dedi.