Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti İzmir Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan Pandemi süreci ve Ramazan ayı çalışmalarını anlattı. Pandemi sürecinin ilk safhalarında olağan toplantılarını dijital platformlara taşıdıklarını belirten İnan bu sayede hiçbir toplantının aksamadığını ifade etti. İnan, “Pandemi süreci başlar başlamaz Sağlık Bakanlığımızın politikalarını gençlik teşkilatlarımızla beraber yoğun bir şekilde İzmirli gençlerimize, vatandaşlarımıza anlatmaya çalıştık. Bunları hem sosyal mecralarda anlattık, hem de yaptığımız toplantılarda ele aldık. Teşkilatlarımızla yapmış olduğumuz toplantıları hızlıca dijital mecralara taşıdık. Böylelikle yapmış olduğumuz toplantıların istikrarlı bir şekilde devam etmesini sağladık. Bu süreçte her hafta tüm ilçe gençlik kolları başkanlarımız toplantılarını dijital platformda düzenli olarak yapıyor. Aynı zamanda tüm genç üyelerimizi bu süreç içinde aktif tutuyoruz. Bu süreç içinde yaşadıkları bir sıkıntı var mı yok mu diye hem üyelerimizi hem de İzmirli gençlerimizi takip ederek, sürecin atlatılmasına katkı koymaya çabalıyoruz. Değerlendirmelerimizi yapıyor ve gerekli yerlere iletim gerçekleştiriyoruz. Tarafımıza iletilen sorunların, çözüm bekleyen iletilerin birçoğunu kendim okuyarak ilgileniyorum” dedi.

“DEVLETİMİZİN YETKİLİ KURUMLARI ÖRNEK GÖSTERİLECEK NİTELİKTE YÜRÜTTÜ”
İzmirlilerin kendilerine ilettiği talep ve istekleri gerekli yerlere ulaştırdıklarını belirten Ak Parti gençlik Kolları İzmir İl Başkanı Eyyüp Kadir İnan, İzmir Valiliği ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün süreci örnek teşkil edecek nitelikte yürüttüğünü söyledi. Gelen taleplerin Pandemi sürecinin ilk haftalarında olduğunu vurgulayan İnan, “Tarafımıza iletilen sorunlar genel olarak mahallelerdeki sıkıntılar, yaşlılarla ilgili bazı istekler, Pandemi sürecinin ilk zamanlarında yaşanan aksaklıklarla ilgiliydi. Biz de bunları değerlendirmeye aldık. Çözümleri için gerekli müracaatlarımızı yaptık. Valiliğimiz, İl Sağlık Müdürlüğümüz devletimizin en yetkili kurumları bu süreci örnek olarak gösterilebilecek nitelikte yürüttüler. Biz sadece aksaklıkları gerekli yerlere iletmeye çalıştık” dedi.

“KOMŞULUK SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK”
Pandemi sebebiyle komşuluk seferberliği başlatarak binin üzerinde 65 yaş üstü vatandaşla temas ettiklerini belirten İnan, “Pandeminin erken safhasında ‘Komşuluk seferberliği’ başlattık. Bununla binden fazla yaşlımıza temas ettik. İhtiyaçlarının neler olduğuna dair çalışma yürüttük. Bu seferberlik kapsamında Ak Parti Gençlik Kolları Üyesi olan tüm kardeşlerimiz bulundukları binadaki 65 yaş üstü yaşlı bireylere ‘İhtiyacınız var mı, isteğiniz nedir’ diye sordular. Pandemi sürecinin ilk haftalarında bu çalışmayı yaptık. Tespitlerimizi yaptık. Daha sonraki süreçte hem kaymakamlıklar hem de devletimizin yetkili kuruluşları sahayı topyekûn koordine etti” dedi.

AK PARTİ İZMİR GENÇLİK KOLLARI’NDAN ‘KOMŞULUK SEFERBERLİĞİ’ HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

“RAMAZAN AYI İÇİN İZMİRLİ AK GENÇLİKTEN BİN GIDA PAKETİ”
Her Ramazan ayında yaklaşık bin kişinin katılımıyla vefa iftarı düzenlediklerini söyleyen AK Partili İnan, bu sene Pandemi nedeniyle bin gıda paketi dağıtılacağını açıkladı. Gıda paketlerinin dağıtımına bu hafta başlanacağını ifade eden İnan, “Ramazan ayı bereket ayıdır. Buruk bir Ramazan ayı yaşıyoruz. Yardım kampanyası, yardım paketlerimiz İl Başkanlığımız tarafından tüm ilçelerle koordineli olarak dağıtılıyor. Bizler de bu dağıtımda Ak parti İzmir Gençlik Kolları olarak sahada görev alıyoruz. Biz Ak Parti gençlik Kolları olarak her sene il binamızın önünde ‘Vefa İftarı’ düzenlerdik. Vefa iftarımız yaklaşık bin kişi ile katılımı ile gerçekleşirdi. Bizler bu sene Pandemi sebebiyle vefa iftarımızı yapamıyoruz. Bunun yerine bin kişilik vefa paketleri hazırladık. Bu hafta bu paketlerimizi dağıtacağız” dedi.

“İZOLE CANLI YAYINLAR İLE GENÇLERİMİZİ BİLGİLENDİRİYORUZ”
Pandemi sürecinde instagram üzerinden canlı yayın yaptıklarını belirten İnan, “Biz Ak Parti İzmir gençlik Kolları olarak Pandemi sürecinde İnstagram üzerinden İzole Canlı Yayın başlattık. Bu canlı yayınlara vekillerimiz katılarak değerlendirmelerde bulunuyorlar. Gençlerimizin gündem ve uygulamalardan haberdar olmasını, bilgilenmesini amaçladık. En son yayınımıza İzmir Milletvekilimiz Av. Mahmut Atila Kaya katılarak infaz yasasını değerlendirdi. Gençlerimize anlattın. Bugün de Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı yayınımıza katılacak. Sosyal medya etik kuralları yayınladık Ak parti olarak. Sayın Ayvalı bu konu hakkında bilgilendirme yapacak. Önümüzdeki günlerde Sayın Bakanlarımız, milletvekillerimiz, parti sözcümüz ve başka önemli isimleri izole yayınlarımızda ağırlamaya devam edeceğiz” dedi.

“KENDİMİ AİT HİSSETTİĞİM TARİH 9 EYLÜL”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 3-5 Mayıs Dünya İzmirliler günü açıklamasını da değerlendiren Ak Parti İzmir Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadri İnan, “Benim için İzmirliler Günü 9 Eylül’dür. İzmirliler gününün adı 9 Eylül 1922’ de konulmuştur. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından Yunan işgali sona erdirilmiş ve tüm dünyaya İzmirliler günü ilan edilmiştir. Görülüyor ki Tunç Soyer her konuda olduğu gibi bu konuda da İzmir’in değerleriyle ilgili geçmişi ve tarihi dikkate almayarak, kendi başına pervasız, sorumsuzca bir adım atmış. Ben bir İzmirli ve 28 yıldır bu şehirde yaşayan bir genç olarak kendimi en ait hissettiğim tarih 9 Eylül’dür. Bu tarihe ilaveleri kabul etmem” dedi.