GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyüp Kadir İnan, Ak Parti Konak ilçe danışma meclisi toplantısında konuştu. Muhalefeti 90’lı yılların siyaset anlayışını devam ettirmekle suçlayan İnan son günlerde yaşanan ‘yeterli yurt yok’ polemiğine değindi. İnan, “2002 yılında ülkede yaklaşık 100 bin kapasiteli yurt vardı şuan 1 milyonun üzerinde kapasite var. Ayrıca ranzalı eski ve köhne sistemden 2’li,3’lü bazalı sisteme geçtik. Şu an yurtlar 4 ve5 yıldızlı otel ayarında, zorlama eylemlerle okul önlerine teşkilatını taşımakla uğraşmasın buradan onlara iş çıkmaz. Gençlerimiz sözünde duran, icracı, iç ve dış politikada ülkesinin ve milletinin menfaatini koruyan Recep Tayyip Erdoğan’la yol yürümeye devam edecektir. Kılıçdaroğlu’nun akla ve mantığa sığmayan vaatlerine milletimizin karnı toktur. Kendilerinin cumhurbaşkanı adayı yaptıkları isim ne demişti; çıkmışsın yenmiş, yenmişte yenmiş inşallah milletimiz 2023 seçimlerinde kendisine bir yenilgi daha yaşatacaktır” dedi.

“DAHA İZMİR’E HİZMET EDEMİYOR” 
Ana Muhalefet liderinin İzmir’e dahi hizmet edemediğini  öne süren inan “Kendi milletvekili seçildiği ve yerel iktidar sahibi şehirde bile şehrin sorunlarına bile somut çözüm önerileri üretemiyor. İzmir’de sel ve su baskınlarında İzmir’e geldi ve hemşerilerimizin tepkileriyle karşılaştı. İnsanlar 30 yıldır bu şehri yöneten köhneleşmiş zihniyete tepkisini koyarken sayın Kılıçdaroğlu Ankara’ya gidip hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam etti. Daha kendi seçim bölgesine hizmet edemeyen turist vekil çıkıp ülkenin sorunlarına çözüm üreteceğim diyor. Seçildiği şehri tanımayan bir adam bu ülkeye ne verebilir ki. Kendisini Ballıkuyu’ya bıraksak Alsancak’a gidemez, Alsancak’ta bıraksak Bornova’ya gidemez.  Gençler bu vaatleri yemez” dedi. 

ŞATOYU TAHSİS ET
Son dönemde gençlerin siyaset malzemesi haline getirilmesinin yanlış olduğunu söyleyen İnan “Maalesef İzmir’in CHP’li Milletvekilleri toplumda belirli algıları oluşturmak için minibüslerine doldurdukları partililerini üniversite öğrencisi havası katarak çeşitli eylemlerde kullanıyorlar. Biz buradaki kurguyu anlayamayacak kadar saf değiliz karşınızda Ak Gençlik var” dedi. Buradan seslenmek istiyorum çav bela şarkılarıyla makama oturduktan sonra ilk icraatını kendine deniz manzaralı şatoyu tahsis ederek başlayan Tunç Soyer üniversite öğrencilerini düşünüyorsa bu şatosunu öğrencisi gençlere açsın” dedi. Muhalefetin her konuda olduğu gibi bu konuda ’da samimiyetsiz olduğunu söyleyen İnan “biz gençlerimiz için Göztepe Stadını Yaptık, 6 Kasımda Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Alsancak stadını açıyoruz. Kampüse yakın değil Kampüsün içinde binlerce yataklı yurtlar kazandırdık. Sayın Soyer İzmir’e tek bir yataklı yurt kazandırdı mı tabii ki hayır. Çünkü onlar icraat değil istismar ve yalan siyaseti yapmaktan başka bir şey bilmezler” dedi.

İCRAATLARIMIZI DAHA ÇOK ANLATALIM
Teşkilata daha çok çalışılması gerektiğini belirten İnan,  "Halkımıza daha çok anlatmamız lazım. Yaptırmamak için her yolu denedikleri Konak tünelini biz yaptık. Genel başkanlığım sonrası 37 il ve bir çok ilçeye gittim özellikle İstanbul’da Fatih, Beyoğlu ve Üsküdar ilçelerimizde Ak Belediyelerin ilçelerine kazandırdıkları gençlik merkezlerini görünce şehrim adına gerçekten üzüldüm. Ama inanıyorum ki bu salındaki sinerji gerçekleri ve icraatlarımızı daha iyi bir şekilde anlatmamız lazım. İzmir il gençlik kolları başkanlığımda çok istediğim bir projeyi hayata geçirmenin sevincini yaşıyorum. Alsancak stadının yanında bulunan eski tekel depoları kültür ve turizm bakanlığımız tarafından gençlerin kullanabileceği muazzam gençlik merkezlerine dönüşecek.  Bakın bunlar bizim yerelde muhalefetken yaptıklarımız inşallah önce 2023’de cumhurbaşkanımızı tekrardan seçtirecek ve sonrasında 2024 Yerel seçimlerinde Konak’ı Ak belediyecilikle tanıştırarak bu hizmetleri yerelde iktidarımızla arttırarak yapmaya devam edeceğiz” dedi.