Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ- Sosyal medya hesabından bir yazı paylaşan AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan, dün yaşanılan olaya isyan etti. İnan, sosyal medya hesabında şunları paylaştı:
“Bugün yaşadığımız bir olayı siz değerli dostlarımızla ve İzmirli hemşehrilerimizle paylaşmak istiyoruz. Yaklaşık 1 saat önce Bostanlı Sahilde kurmuş olduğumuz parti standımıza bir kadın yaklaşarak İzmir Marşını söyledi. Tabii İzmir Marşı ve Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin ortak değeridir. Bizde kendisine yoğun bir şekilde destek verdik. Kimse bu değerlerimizi provoke aracı edemez. Ardından benim kim olduğumu, hangi okul düzeyinden mezun olduğumu, yaşımı, hakir görerek sorma girişiminde bulundu. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Mezunu olduğumu, Sosyoloji Tezli yüksek lisans yaptığımı, 2,5 Sene TBMM gibi kıymetli bir kurumda Milletvekili Danışmanlığı yaptığımı kendisine ifade edince, ‘Sen bunları okumuş olamazsın’ dedi. Küfür ede ede uzaklaştı. Çünkü onun gözünde bir AK Partili üniversite okuyamaz. Yüksek Lisans yapamaz. Eğitim düzeyi bu kadar olamaz. Şimdi Şunu vurgulayarak söyleyelim!

İZMİR HOŞGÖRÜ KENTİ
“İzmir bir hoşgörü kenti ve biz bu şehrin gençleriyiz. Ön yargılar olabilir. Farklı düşünceler olabilir. Ama 1 haftadır gençlik kollarımızın kurmuş olduğu stantlara saldırılar gerek fiziki gerekse sözlü olarak gerçekleşiyor. Hiç kimsenin bu şehirde yaşayan hiç bir gence mahalle baskısı uygulamaya hakkı yoktur. Faşistçe bir davranışa mahkum bırakmaya hakkı yoktur. Küfür ederek, hakaret ederek hiç kimse bu şehrin gençlerini aşağılayamaz. Bizler ne olursa olsun. Bu güzel kentin değerlerini yaşatmaya gayret edeceğiz. Demokrasiden, özgürlüklere, hoşgörüden, insan olmanın onuruna yakışacak bir şekilde.”