GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9 Eylül kutlamaları kapsamında Tarkan konserinde yaptığı "100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımızı ayaklar altına aldılar ve teslim oldular” sözleri ülke gündeminde tartışılmaya devam ediyor. 
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, Soyer'e bir tepki daha gösterdi. İnan katıldığı bir televizyon programında, çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

KENTTEKİ YAPILARA ANTİK YUNAN İSİMLERİ VERİYOR 
Soyer'in kentte bulunan yapılara Antik Yunan isimlerini verdiğini savunan İnan, "Benim bir öncesi görevim AK Parti İzmir Gençlik Kolları Başkanlığıydı. Doğma büyüme İzmirliyim. Sokak sokak iyi bilirim. Bugün Türkiye Tunç Soyer'in yüzüyle yeni tanışmış olabilir ama biz 3 yıldır gayri milli yönüyle mücadele veriyoruz. Bundan önceki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Bey idi. Bilindiği üzere biz İzmir'de muhalefetiz. Muhalefetimizi daha çok hizmet üzerinden yapardık. Altyapı, metro üst yapı sorunu gibi... Ama Tunç Soyer belediye başkanı seçildiği ilk dakikadan itibaren her türlü meşruiyetini ülke dışına aramasıyla ilgili bir muhalefet ortaya koyduk. O nedenle konserde yaptığı açıklama benim için yeni bir açıklama değil. Ben şaşırmadım. Kendisinin daha önce de belediye başkanlığı konumundan çok uzak açıklamaları oldu. Kıbrıs verelim dedi. Kıbrıs ile ilgili çok çirkin bir açıklama yaptı. Ardından Atina'ya gitti. Orda hem Doğu Akdeniz hem Ege'de uluslararası konularda ortaya koyduğumuz tavır ortadayken, çok aksi bir şekilde tutum sergileyerek görüşme yaptı ve bunu da yansıttı. Keza İzmir içinde de bazı örneklerimiz var. Otopark, pazaryerleri böyle antik Yunan'dan isimleri kazandırma çabası oldu" dedi. 

İLK SENESİNDE PAGOS İSMİNİ VERDİ  
İnan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Kadifekale'yi bilmeyen yoktur. Türk geleneğinin en çok işlendiği Çaka Bey'den tutun bu güne kadar adının Kadifekale olduğu bir yerdi. Tuttu belediye başkanlığının ilk senesinde Pagos ismini verdi. Otoparkların her birine İzmir karşıtı Smyrna kelimesini çok rahatça veriyor. Bunun bir çok örneği var" dedi. 

VATANDAŞ TEPKİLİ 
Soyer'in icraatlarından dolayı vatandaşların tepkili olduğunu iddia eden İnan, " Vatandaşların buna tepkili olduğunu ben gayet iyi biliyorum. CHP'li arkadaşlarımızın çok tepkili olduğunu biliyorum. Seferihisar Belediye başkanıyken devletimizin Hendek operasyonunda verdiği çetin mücadelede tam 71 şehidimizin olduğu o mücadelede terör örgütünü nasıl destek verdiğini görüyoruz. Hatta 2016-2017 yılında ben Diyarbakır'daydım. Telefonuma 'Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'den operasyonla ilgili çarpıcı mesaj' şeklinde bir mesaj geldi. Şaşırdım. İzmirliyim. Terör örgütü lehine ortaya koyduğu bir tavır. İzmirli olarak irkildim. Nasıl olur dedim. Bu konuyla ilgili mücadele edeceğiz" dedi. 

ASIL GÖLGE YAPAN KENDİSİ 
"Bir de dün 'gölge düşürmeyi başaramayacaksınız' diye bir açıklama yapmış" diyen İnan şunları söyledi; 
"Atina'nın gölgesinde bir şeyler yapmaya çalışıyorsun. Asıl gölge düşüren sensin. Söylemleri bizi rahatsız etmiş. Yoğun pandemi süreci hemşehrilerimizin içeriye kapanmıştı. Ne kadar çok konser, festival etkinlik olursa biz bundan memnuniyet duyarız. Ama oraya giden vatandaşlarımızı kendi siyasi saiklerini araçsallaştırıldığında veya mobilize ettiğinizde bunu biz problem olarak görürüz ama sessiz kalırız. Ayrıca CHP kamu kaynaklarını da kullanmaktan hiçbir çekince görmüyor. İzmir'de çok acı bir deprem yaşadık. Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüme 21 milyon TL bütçe ayırmışken, Tarkan konserine 45 milyon TL bütçe ile yapılmış. İzmirlerin sosyalleşmesin hazırlanan bütçeleri sorgulamayız ama burada kentsel dönüşüme ne kadar önem verdiğini anlarız ve bu konudaki ironiyi de anlatmaya devam edeceğiz."