GÜNDEME BAKIŞ –  AK Parti Gençlik Kolları Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Büyükgümüş önümüzdeki ay yapılacak kurultayda görevi başka bir isme devredecek.

İNAN ANKARA’DA
Dün sürpriz bir gelişme yaşandı. AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanlığı için farklı illerden 4 isim Ankara’da mülakata davet edildi. Bu isimlerden birinin de AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan oldu. İnan’ın Cumhurbaşkanı ve aK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la da görüşme yaptığı öğrenildi. 

GENEL BAŞKAN OLDU
Yapılan değerlendirmeler sonucunda İnan , AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı oldu. Büyükgümüş, "Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığımız Eyyüp Kadir İnan kardeşimize emanet. Yeni görevin hayırlı uğurlu olsun. Çok güzel işler başaracağına eminim. Durmak Yok, Yola Devam" dedi.

TEŞKİLATTA BÜYÜK SEVİNÇ
İnan'ın Gençlik Kolları Genel Başkanlığına atanması parti teşkilatında büyük sevinç yarattı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı görevine getirilen İzmir Teşkilatımızın yetiştirdiği İl Gençlik Kolları Başkanımız @eyupkadirinan  kardeşimize yeni görevinde başarılar diliyorum Şahsım ve teşkilatımız adına güzel işlere imza atacağından şüphemiz yok. Allah muvaffak etsin"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: "Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı görevi @eyupkadirinan  kardeşimize emanet. Hayırlı, uğurlu olsun. Rabbim mahçup etmesin"

EYYÜP KADİR İNAN KİMDİR?

1993 İzmir Konak doğumlu. Karşıyaka Vali Erol Çakır Anadolu Lisesinden mezun oldu. Gediz Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 2015-2018 yılları arasında TBMM’de Milletvekili Danışmanlığı görevini üstlendi.

SİYASİ GEÇMİŞ

İzmir İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi (2010-2011)

İzmir İl Gençlik Kolları Yürütme Kurulu Üyesi (Üniversiteler Başkanlığı ve Seçim İşleri Başkanlığı) (2011-2015)

Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyeliği (2015-2018)

İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı (2018-…)