Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçede yapımı devam eden 2 bin 60 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi'ne ulaşım için teleferik yapılacağını açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak proje için hazırlanan etüt çalışmalarında Bayraklı Sahil, Alpaslan Mahallesi’ndeki Çarşamba Pazar Yeri’nin üstü, Cengizhan Mahallesi’ndeki Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal Parkı’nın yanı ve Şehir Hastanesi içi olmak üzere 4 istasyon planlandı. Alpaslan Mahallesi’ndeki istasyon, pazar yerinin kullanımını etkilemeyecek ve bölgede aynı şekilde pazar kurulmaya devam edilecek şekilde tasarlandı. Yaklaşık 2.5 km mesafeli proje ile vatandaşların doğrudan hastaneye ulaşımlarının en kolay ve akıcı şekilde sağlanması hedeflendi. Çalışmaları süren projede sahil ve hastane arasında alternatifli güzergâhlar belirlenirken teknik olarak mevcut yapının da korunacağı en uygun sistem seçildi. Deniz, kara ve demir yoluyla ulaşımın zor olmasından dolayı tercih edilen en hızlı, güvenli, ekonomik ve çevreci ulaşım alternatiflerinden olan teleferik ile ayrıca otobüs sistemlerine oranla yüzde 90 daha az karbon salınımı sağlanacağı ifade edildi. Sunumda yıl sonuna kadar kesin proje çalışmalarının tamamlanması öngörülen teleferik projesi için ilgili kurumlarla da görüşmelerin sürdüğü dile getirildi.

REKLAM AMAÇLI BİR TOPLANTI
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili ve Bayraklı Meclis üyesi Özgür Hızal’dan konuyla ilgili açıklama geldi. AK Partili Hızal, “Yapılacaksa gayet iyi bir proje olur. Maalesef İzmir’de projeler hayali. Sadece projelerin yapılabileceğine dair bir takım toplantılar dışında hayata geçirilmiş reel projeleri göremiyoruz. Bayraklı’nın onlarca sorunu var. Bunların en temeli ise ulaşımdır. Bayraklı’da yol yok. Bu yolların yapılması gerekirken, Bayraklı Belediye Başkanı ve Büyükşehir yetkilileri bir anda hastaneye teleferik projesiyle gündeme gelmeleri sadece bir reklam amacı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

BAYRAKLILARI KANDIRMIŞ OLURSUNUZ
AK Partili Hızal, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Öncelikle Bayraklı’da kentsel dönüşümün planlamasının yapılması gerekiyor. Teleferiğin geçeceği alanda Alpaslan, Fuat Edip Baksı gibi mahallelerin önce planlamaları yapılması gerekiyor. Bir toplantı etrafında toplanarak sadece reklam olsun diye ‘böyle bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz’ diyerek Bayraklıların karşısına çıkarsanız bu insanları kandırmış olursunuz. Önce Bayraklı’ya yol yapsın, teleferiğe sonra baksınlar. Kreş yapamayan bir yerel yönetim teleferik mi yapacak, çok merak ediyorum.”