Tunç Soyer’in popülizm sevdasının kente zarar vermeye artarak devam ettiğini ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “Seçim sürecinde ve sonrasında en çok övündüğü yatırımı üretici pazarları kurmak olan Tunç Soyer, İzmirlinin parasını sokağa atmaya inatla devam ediyor. Daha önce de ziyaret ettiğimiz Pagos adı verilen Kadifekale’deki üretici pazarı her geçen gün hem ziyaretçi hem de üretici kaybetmeye devam ediyor. Artık bir üretici pazarından çok semt pazarını andıran Pagos Üretici Pazarı, Tunç Soyer’in popülizm sevdasının kurbanı oldu” dedi.

“PAGOS’UN HALİ İÇLER ACISI”

Hazırlanan her projede kent ve kentli yararı yerine Tunç Soyer’in kişisel reklamı amacının güdüldüğünü söyleyen Hızal, “Seçim sürecinde üreticilerimize verdiği sözü kendince yerine getirerek üç noktada açtığı üretici pazarlarıyla destek olacağını ifade etti. Kadifekale’de bulunan ve Pagos adında hayata geçen projenin ilk günden beri takibini yapıyor, ne yazık ki hem vatandaş hem de üreticilerimiz nezdinde rağbet görmediğini kendi gözlerimizle görüyoruz. 3 Ekim 2020 Cumartesi günü öğle saatlerinde yeniden ziyaret ettiğimiz üretici pazarının hali içler acısı. Kuruluş amacından uzaklaşmış, adeta üreticiyi kalkındırma gayesinden uzak bir anlayış sergilendiğini yeniden görmek bizleri ziyadesiyle üzdü” diye konuştu.

“İZMİRLİYE YAPILAN İHANETİ ACI İÇİNDE İZLİYORUZ”

Vatandaşlar ve üreticiler tarafından rağbet görmeyen pazara boş otobüslerin gidip geldiğini sözlerine ekleyen Hızal, “Üretici pazarlarına ücretsiz taşıma ile görevli otobüslerin boş bir şekilde gidip geldiğini görüyor, İzmirlinin parasına ihanet edilmesini acı içinde izliyoruz. Defalarca yaptığımız çağrıyı yineliyor, Tunç Soyer’i İzmirli hemşehrilerimize hizmet etmek noktasında popülizmden uzak, samimiyetle iç içe bir tutuma davet ediyoruz. Çünkü artık bu şehir için bir şeyler yapmak istiyorsa bunu ciddiyetle yapmalı” ifadelerini kullandı.